Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Heldagstur - Dubais höjdpunkter

Upplev Dubais höjdpunkter på denna heldagstur, där du både upplever historiska Dubai och New Dubai med imponerande arkitektur och shopping i världsklass.

Heldagstur - Dubais höjdpunkter

Dubai

Upplev Dubais absoluta höjdpunkter på denna heldagstur med privat, engelsktalande chaufför. Första delen av dagen upplever du det historiska Dubai, medan eftermiddagen tillbringas i det moderna Dubai.
 
Förmiddag: Historiska Dubai
På förmiddagen upplever du Grand Jumeirah Mosque, som är en av de vackraste och mest fotograferade moskéerna i Förenade Arabemiraten.
 
Du fortsätter förbi Dubai Creek till det gamla Al Fahidi Historical District, som till vardags kallas för Al Bastakiya-kvarteret. Området är lätt igenkännligt och mycket charmerande med sina unika vindtorn och smala gränder. Här kan du besöka Dubai Museum, som ligger i Al Fahidi Fort och som ger en fantastisk insikt i den traditionella livsstilen i emiratet.
 
Turen fortsätter till Dubais väldoftande ”spice souk” som lockar med ett stort utbud av spännande kryddor och som en gång var centrum för all handel med kryddor i hela landet.  Rundturen i historiska Dubai avslutas i den enorma och välbesökta ”gold souk”, som är berömd för sina hundratals guldbutiker.
 
 
Eftermiddag: New Dubai
På eftermiddagen körs du längs berömda Palm Jumeirah, format som en palm, där det finns en uppsjö av lyxhotell och som ibland kallas världens åttonde underverk.
 
Inte långt härifrån ligger Jumeirah-området, där du får chansen att ta en bild på det ikoniska lyxhotellet Burj Al Arab.
 
Därefter besöker du ”Downtown Dubai”, där du bland annat finner världens största köpcentrum, Dubai Mall, världens högsta byggnad, Burj Khalifa, och världens största koreograferade fontän, Dubai Fountain, som bjuder på en spektakulär show varje kväll.
 
Efter showen kör chauffören dig tillbaka till hotellet, där du kan slappna av efter en upplevelserik dag.

Priser

Pris per person
100 USD
Utflykten beställes efter ankomst hos vår lokala samarbetspartner i Dubai
Fakta om Dubai
  • Förenade Arabemiraterna, Abu Dhabi
  • Arabiska och engelska
  • Dirham (AED)
  • 2,5 miljoner
  • 23-41°C
  • Sommartid +2 timmar, vintertid +3 timmar