>
Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Extra Turer

På denna heldagstur med katamaran upplever du Mauritius sydöstliga kust och paradis ön Ile aux Cerfs, som är berömd för sina vackra finkorniga kritvita sandstränder.

På turen har du möjlighet för att uppleva den fantastiska utsikten till de vackra bergen och de små öarna när katamaranen glider genom den lugna lagunen på väg till Ile Aux Cerfs, där det serveras en BBQ-lunch. 

Längs vägen får du möjlighet för att bada, så kom ihåg badkläder, solkräm och handduk.

Inkluderat i priset: BBQ-lunch och drickvaror ad libitum ombord på katamarnen (vatten, läsk, juice, öl, rom och lokalproducerat vin).

Läs mer

På den här heldagutflykten förstår du varför Mauritius är känt som ett shoppingparadis. I öns näst största stad Curepipe, har du bland annat möjlighet för att köpa kashmir, lokalproducerad rom och smycken - tullfritt. Du kan även uppleva en modellskeppsbutik, där de lokala hantverkarna tillverkar historiska krigsskepp med imponerande detaljer.

Härefter går turen vidare till den sovande vulkanen vid Trou aux Cerfs, där du har en fantastisk utsikt över hela ön.

Upplev även hindutemplet vid Ganga Talao - en helig sjö, som hinduerna menar är förbunden med Ganges floden i Indien.

Du äter frukost på den fashionabla restaurangen Magic Spoon som ligger vid Avalon Golf & Country Club som har en fantastisk utsikt över den imponerande golfbanan och de omkringliggande majestätiska bergen.

Sist men inte minst besöker du Seven Coloured Earths och Chamarel Waterfalls, som med sina 83 höjdmeter och frodiga omgivningar är en imponerande syn.

Läs mer

Upplev den södra delen av Mauritius på fyrhjuling på denna heldagsutflykt som tar dig ut till några av de bästa attraktionerna i området. 

Utflykten börjar vid Andrea Lodges och tar dig vidare längs de branta klipporna vid natursköna Gris-Gris med utsikt till Indiska oceanen. Kustlinjen på denna del av ön är mera vild eftersom den inte är omgiven av korallrev. När de höga vågorna bryts mot de branta klipporna uppstår kaskader av vatten.

På utflykten får du många fantastiska naturupplevelser vid Savanne river, de vulkanska klipporna vid Gris-Gris, La Roche qui Pleure (Crying Rock), Terracine, Cheminée de Fontenelle och majestätiska Rochester Falls som är Mauritius bredaste vattenfall.

Utflykten på fyrhjuling inkluderar frukost samt möjlighet för att ta en simtur vid det imponerande vattenfall.

Läs mer

Mauritius mest besökta attraktion är Casela Word of Adventures som har funnits sedan 1979. Den 14 hektar stora parken började som fågelreservat, men har sedan utvidgats så att den i dag förutom 1 500 fåglar, även är hemvist åt lejon, zebror, giraffer, noshörningar, flamingos, kuduer, jättesköldpaddor och många andra djur.

Djuren kan upplevas i sina naturliga omgivningar på safari i parkens safaribuss eller så kan du köpa till en safari på fyrhjul eller segway för att komma ännu närmare djuren.

Drömmer du om att komma helt inpå djuren finns det bland annat möjilghet att lägga till något av följande: 

 

  • Mata giraff, noshörning eller dvärgflodhäst
  • Prova lyckan i en fiskesjö
  • Mata jättesköldpadda
  • Ridning på kamel eller häst
  • Klappa och ta kort med lejon eller gepard

 

Utöver de många djuruppleverserna erbjuder parken en rad olika nöjen som kan få adrenalinet att pumpa hos de flesta. Prova till exempel parkens 400 meter långa zipline. Banan ger dig möjlighet för att få en fantastisk utsikt över de natursköna omgivningarna, eller prova Tulawaka Gold Coaster- parkens nya bergochdalbana som slungar iväg parkens gäster en och en eller parvis i en fart på 45 km/h.

För familjens minsta bjuder Casela World of Adventures även på en fin lekplats och ett mini-zoo där det är möjlgt att mata jättesköldpaddor, kaniner, getter och andra husdjur.

Läs mer

En heldagsutflykt, där du får en inblick i det multikulturella Mauritius.

På öns norra spets hittar du Cap Malheureux (Cape Misfortune), som fått sitt namn efter de många som gått under på grund av de många klipporna utanför kusten. Platser har stor historisk betydning eftersom det var här som britterna besegrade fransmännen och övertog ön år 1810.

I dag är Cap Malheureux välkänt för sin charmiga lilla bykyrka med sitt karaktäristiska röda tak och en betagande utsikt över havet och öarna runt omkring. Trots att många turister besöker platsen känns det orört och tiden tycks ha stått till i denna lilla måleriska by.

Cirka 5 km från Cap Malheureux ligger Grand Baie, som är en skarp kontrast till den lilla fiskebyn i norr. Grand Baie är den stora turist- och badorten på Mauritius och lockar med en uppsjö av aktiviteter, restauranger, barer, hotell och shoppingmöjligheter.   

Du fortsätter söderut till Port Louis, Mauritius huvudstad, som också är centrum för landets administration och handel. Staden sjuder av aktivitet hela dagen, men är också full av kulturella och historiska skatter.

Upplev bland annat Citadel of Port Louis, som också är känt som Fort Adelaide. Fortet ligger på 100 meters höjd på toppen av Petite Montagne med en strålande utsikt över både hamnen och hela staden.

Det storslagna citadellet byggdes mellan år 1834 och 1840 för att skydda staden mot uppror i samband med att slaveriet avskaffades. I dag används fortet för konserter och shower och är absolut ett besök värt för dess spännande historia och fantastiska utsikt.

Turen rundas av med shopping vid Le Caudan Waterfront, som med cirka 170 butiker har ett imponerande utbud av allt från sportutrustning och böcker till badkläder, kroppsvård, smycken och klockor. Dessutom finns det alla möjligheter för att shoppa såväl mauritiska kvalitetstyger från lokala designers som från kända internationella märken.

Lunch ingår i utflykten.

Läs mer

Drömmer du om att uppleva och kanske till och med simma med delfiner?

Så är ”Dolphins Encounter” den perfekta utflykten för dig.  

Du åker ut i bukten med motorbåt där du har möjlighet för att se delfinerna i sina naturliga omgivningar. Om omständigheterna är de rätta får du lov att hoppa i vattnet och simma med de imponerande djuren.

Du väljer själv om du vill ha en halvdags- eller heldagstur. Oavsett om du väljer det ena eller det andra ska du räkna med att gå upp tidigt för att få största chansen för att simma med delfinerna.

Kom ihåg att ta med badkläder, handduk och solkräm.

Läs mer

Följ med på en rundtur mellan några av de vackraste öarna och områdena på den sydöstra delen av Mauritius.

Upplev Île aux Phares, Îlot Flamants och Île de la Passe, där du bland annat kan uppleva ruiner från den brittiska och franska kolonialtiden.

Turen går också till Île aux Aigrettes, där man hittar de sista resterna av den torra kustskog som en gång var utbredd över det mesta av Mauritius. Ön förklarades som naturreservat år 1965 och en intensiva insatser har gjorts för att bevara ovanliga växter och djur som redan har försvunnit från fastlandet men fortfarande finns på ön.

Den privata ön Íle des Deux Cocos ligger vid Blue Bay Marine Park och är ett tropiskt paradis med rena, vita sandstränder och lugnt, azurblått vatten.

Lunchen intas på den berömda ön Ïle aux Cerfs, som är känd för sina fantastiska paradisstränder och är ett måste att uppleva när du besöker Mauritius. 

Läs mer

På denna utflykt besöker du först den gamla sockerkvarnen Beau Plan, som i dag har gjorts om till ett modernt sockermuseum. Socker har varit Mauritius viktigaste exportvara genom många år och på museet får du en inblick i sockrets betydelse för landets historia och identitet.

Upplev också den enorma sockerfabriken och de gamla ljussatta maskinerna, som fortfarande användes på 1970-talet.

Turen går sedan vidare till Mauritius' National Botanical Garden, som ligger i Pamplemousse och är en av Mauritius mest besökta attraktioner. Den botaniska trädgården sträcker sig över ett enormt område och här finns mer än 650 olika växter, bland annat de berömda baobab-träden, 85 olika sorters palmer, enorma jättenäckrosor, en lång rad medicinalväxter, en stor örtagård och mycket mer.

Sista stoppet på utflykten är hamnstaden Port Louis, som är Mauritius huvudstad och största stad.

Läs mer

Heldagsutflykt där du upplever det traditionella Mauritius och lär dig mer om öns folk, historia och traditioner, fram för allt inom sockerrörsindustrin och teproduktionen.

Utflykten börjar med ett besök på Domaine des Aubineaux – ett vackert hus från kolonialtiden, som byggdes om till ett spännande museum med Mauritius historiska teproduktion. Du tas tillbaka i tiden och hor mer om teproduktionens betydelse på Mauritius. Upplev också antika möbler från 1600-talet och en imponerande samling bilder på koloniala hus.

Nästa stopp är Mauritius största tefabrik Bois Chéri. Här får du en rundvisning på farbriken och på teplantagen som har en fantastisk utsikt över den södra delen av Mauritius. Det arrangeras även tesmakning där du får möjlighet för att smaka några av de olika sorters te som produceras på fabriken.

"The Tea Route” rundas av med ett besök på St. Aubin med frodiga trädgårdar och romdestilleri. Jorden runtomkring St. Aubin har använts till odling av sockerrör sedan år 1819 och kvalitet har alltid varit den viktigaste ledstjärnan för plantagen, och i dag förenas innovation, tradition och miljöskydd på ett imponerande sätt.

Lunchen intas på St. Aubin, där restaurangerna ligger det imponerande huset från kolonialtiden och bjuder på välsmakande mauritiska rätter.

Läs mer