Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Laguna Lodge Tortuguero

Laguna Lodge Tortuguero

Costa Rica

Laguna Lodge Tortuguero, en ekoturistlodge i Tortuguero, Costa Rica, välkomnar dig till ett otroligt naturskönt område med fantastiska floder, sjöar och våtmarker omgivna av frodig djungel och exotiska växter. Lodgen är byggd på en smal landremsa, bara 200 meter bred, mellan Tortugueros största lagun och Karibiska havet, vilket skapar en unik naturupplevelse.

Laguna Lodges restaurang är en öppen plats med underbar utsikt, möblerad med rustika trästockar från stranden. Kockarna ser till att du kan njuta av utsökta måltider till frukost, lunch och middag.

Huvudbaren ligger på flodstranden med en terrass över vattnet där du kan uppleva fantastiska solnedgångar medan du njuter av en utsökt drink. Baren är en öppen plats där du kan njuta av den vackra utsikten över floden, trädgårdarna, djurlivet och fiskarnas stilla rörelser i vattnet, allt till ljudet av naturen. Lodgen har också två mindre barer där man kan njuta av en förfriskning medan man kopplar av vid poolen mitt i regnskogen.

I den sex hektar stora trädgården med exotiska växter, träd och blommor kan man se upp till 70 fågelarter, leguaner och andra regnskogslevande djur. Du kan också ta en promenad längs en öde strand där skogen börjar där sanden slutar. Se sköldpaddorna kläcka sina ägg och följ spåren efter de djur som besöker lodgens bakgård.

Tortuguero nationalpark, som är områdets huvudattraktion, är känd för sin biologiska mångfald. Tortuguero skapades 1975 för att skydda vilda djur och biologisk mångfald och är den viktigaste platsen i västra Karibien för den gröna havssköldpaddan (Chelonia mydas) att lägga ägg. I parken finns 405 fågelarter, 52 arter av sötvattensfiskar, 160 arter av däggdjur och tusentals tropiska växter och träd.

Laguna Lodge har 106 rum fördelade på 6 hektar, och designen är enkel och helt i harmoni med naturen. Rummen är byggda i trä och utrustade med alla grundläggande bekvämligheter för att säkerställa en bekväm vistelse. 

Fakta om Costa Rica
  • San José
  • Spanska
  • Colón (CRC)
  • 5,21 miljoner invånare
  • 14-31°C
  • Tidsskillnad: -8 timmar