Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Tortuguero

Dyk in i hjärtat av Tortuguero med den här bloggen som erbjuder allt du behöver veta för att planera din resa till detta unika naturparadis. Från de bästa tiderna att besöka Tortuguero till aktiviteterna, vi täcker allt.

Tortuguero Nationalpark

Tortuguero, som ligger på Costa Ricas idylliska karibiska kust, är ett måste för alla naturälskare och biologientusiaster. Detta unika område, som ofta kallas "sköldpaddornas land" eller Centralamerikas Amazonas, erbjuder en förtrollande värld av frodig djungel, mystiska vattendrag och ändlösa svarta sandstränder som påminner om scener från Jurassic Park.

Med sin rika biologiska mångfald, imponerande landskap och kritiskt utrotningshotade djurarter erbjuder Tortuguero en oförglömlig upplevelse för alla besökare.

Tortuguero National Park är ett unikt naturområde och ett av de viktigaste bevarandeområdena i Costa Rica, särskilt känt för sin roll i skyddet av havssköldpaddor.

Parken ligger på Costa Ricas nordöstra karibiska kust och är en viktig del av landets ansträngningar för att bevara sin unika biologiska mångfald. Området beskrivs ofta som en av de mest exotiska och vilda platserna i landet och erbjuder en rad naturupplevelser som saknar motstycke någon annanstans i världen.

Vilda djur

Djurlivet i Tortuguero är ett verkligt kalejdoskop av färger och former, vilket gör varje resa genom dess vildmark till en oförglömlig upplevelse. De frodiga regnskogarna och mangroveskogarna är inte bara hem för havssköldpaddor, utan också för en imponerande mångfald av djur.

I det täta gröna bladverket kan du få syn på den sällsynta och färgglada tukanen, höra vrålapor ropa till varandra eller bli överraskad av en nyfiken kapucinapas plötsliga språng.

Vattenvägarna är också fulla av aktivitet, med flodsköldpaddor som tyst glider genom vattnet, fiskar som hoppar och alligatorögon som lurar under ytan.

Den bästa tiden att besöka Tortuguero för att titta på havssköldpaddor är från juli till oktober. Under dessa månader kommer sköldpaddorna upp till stranden för att lägga sina ägg och det är möjligt att gå på guidade turer på natten för att observera denna unika naturupplevelse. Det är dock viktigt att respektera sköldpaddornas naturliga livsmiljö och följa guidens instruktioner under turen.

Ja, Tortuguero nationalpark är öppen för besökare året runt. Klimatet är tropiskt och regnigt, vilket gynnar parkens rika biologiska mångfald. Under regnperioden från maj till november regnar det rikligt, men man kan ändå njuta av parkens unika ekosystem och djurliv. De torra månaderna från december till april erbjuder mer solsken och är också en bra tid att besöka, även om sköldpaddorna främst ses under häckningssäsongen.

När man packar för en resa till Tortuguero är det viktigt att förbereda sig för det tropiska klimatet och terrängen i nationalparken. Ta med lätta kläder som tål hög luftfuktighet, regnkläder, vattentäta skor eller vandringskängor, en hatt, solkräm och myggmedel för att skydda dig mot solen och insekter. En kikare av god kvalitet kommer att förbättra din upplevelse av djurlivet, och kom ihåg att ta med en vattentät väska för att skydda din kamera och andra elektroniska enheter. Respekt för naturen och dess invånare är viktigt, så se till att lämna så lite avtryck som möjligt.

Direkt boende i själva nationalparken är inte tillåtet, men det finns många boendealternativ strax utanför parkens gränser, där du kan bo på lodger och hotell som ofta ligger nära naturen.

På vår resa till Costa Rica bor du på Aninga Lodge Tortuguero, som ligger bara 5 minuter från nationalparken.

Aktiviteter i Tortuguero

Ett besøg i Tortuguero bjuder på en rad unika naturupplevelser. Från juli till oktober kan du se sköldpaddsungar kämpa sig ner till havets vågor under guidade sköldpaddsungeturer på natten.

Även om man inte bör simma i havet på grund av de starka vågorna och hajbeståndet, erbjuder områdets kanaler, floder och laguner utmärkta möjligheter att komma nära djurlivet genom båtturer, kajakpaddling eller kanotäventyr.

För den kulturintresserade finns i närområdet också möjlighet att smaka på färsk kokosnöt och choklad direkt från kakaoplantagen, ett perfekt sätt att ladda batterierna mellan äventyren.

Behöver du hjälp att hitta den perfekta resan?

Drömmer du om en oförglömlig resa till Tortuguero i Costa Rica, där den frodiga regnskogen möter Karibiska havet och en myriad av unika djurarter väntar på att upptäckas?

 

Fyll i formuläret så kommer en av våra resekonsulter att kontakta dig. Vi lyssnar på dina önskemål och förväntningar, skräddarsyr en resplan bara för dig och ser till att din vistelse i Tortuguero blir en upplevelse för livet. Oavsett om du drömmer om att observera havssköldpaddornas magiska äggläggningsprocess på de natursköna stränderna, segla genom de slingrande kanalerna omgivna av regnskog, utforska den rika biologiska mångfalden eller bara låta dig omslutas av det lugna och oförstörda naturlandskapet, är vi redo att hjälpa dig.

 

Vi tar hand om alla detaljer, från transport till boende, så att du utan ansträngning kan fördjupa dig i och föreviga den hisnande naturen och de äventyrliga upplevelser som Tortuguero har att erbjuda. Låt oss förverkliga dina drömmar och visa dig de dolda skatter som Tortuguero har att erbjuda.<\/p>

Jenny Hakanen
  • Jenny Hakanen
  • Resekonsulent
  • Tlf: 010-750 24 72
  • Mail: info@flamingotours.se