Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Arenal

Dyk ner i den här bloggen och upptäck hemligheterna med vulkanen Arenal, från dess spektakulära landskap till aktiviteterna som får adrenalinet att pumpa. Vi ger dig en inblick i de bästa upplevelserna för ett besök i Arenal. Låt dig inspireras inför ditt nästa äventyr i hjärtat av Costa Rica.

Vulkanen Arenal

Vulkanen Arenal, der rager 1657 meter op i Costa Ricas frodige nordlige lavland, er ikke til at overse. Med sin perfekte symmetriske form er Arenal et paradis for enhver naturelsker. Vulkanen, som lå i dvale i næsten 400 år, vågnede brutalt til live den 29. juli 1968 i et eksplosivt udbrud, der ændrede landskabet og befolkningens opfattelse af den.

Denne begivenhed markerede starten på en aktiv periode, hvor Arenal underholdt og imponerede både lokale og besøgende med regelmæssige udbrud af lava, gas og aske. Denne aktive fase varede indtil oktober 2010, hvorefter vulkanen gik ind i en roligere fase. Selvom de spektakulære udbrud nu er en saga blot, forbliver Arenal en kraftfuld naturattraktion, der tilbyder et væld af aktiviteter og betagende udsigter.

Den bästa tiden att besöka Arenal-området beror på dina preferenser. Torrperioden från december till april erbjuder klarare väder och är perfekt för vandring och utforskning av området, medan regnperioden från maj till november framhäver regnskogens lummighet och fyller vattenfallen med vatten, vilket skapar spektakulära vyer.

Sedan Arenalvulkanens senaste stora utbrott upphörde 2010 har inga lavaflöden observerats. Vulkanen anses nu vara vilande, men landskapet och termiska aktiviteter som de varma källorna är fortfarande starka påminnelser om områdets vulkaniska aktivitet.

Ja, det är säkert att vandra i Arenal Volcano National Park så länge du följer parkens regler och vandrar på de markerade lederna. Parken erbjuder leder för alla nivåer av erfarenhet, från lätta promenader till mer utmanande vandringar. Det är alltid en bra idé att ta med en lokal guide för att garantera din säkerhet och berika din upplevelse med lokal kunskap.

De varma källorna i Arenal-området varierar från naturliga källor som är tillgängliga för allmänheten till mer exklusiva upplevelser inom resorternas gränser. Många resorter och spa erbjuder tillgång till sina varma källor även för utländska gäster mot en avgift. Det finns också offentliga varma källor där du kan njuta av det terapeutiska vattnet utan kostnad.

Ta en fantastisk och naturskön vandring till La Fortuna-vattenfallet.
 
Här har du möjlighet att se det fantastiska vattenfallet från botten, där du kan ta en paus med den fantastiska utsikten eller ta en uppfriskande simtur. La Fortuna-vattenfallet ligger vid foten av den vilande vulkanen Chato och nära vulkanen Arenal.
 
På vägen tillbaka kan du stanna till på Vida Campesina Farm och äta en utsökt lunch gjord på produkter från gården. 
 
För bästa upplevelse rekommenderar vi att du tar med dig långbyxor, kamera, vandringsskor, badkläder, handduk, insektsmedel, regnjacka och kikare.
 
Turen varar i ca 4 timmar. Minimiåldern för att delta är 4 år.

Läs mer

Ge dig ut på en adrenalinfylld forsränningstur på Balsafloden, som ligger 50 minuter från La Fortuna.
 
Längs vägen kan du ta en 15-minuters paus i floden för att smaka på utsökt tropisk frukt medan du njuter av den tropiska omgivningen, omgiven av apor, tukaner och andra spännande djur.
 
På vägen tillbaka till Fortuna kan du njuta av en utsökt lunch på Vida Campesina-gården, där besökarna får uppleva det genuina och fridfulla sättet att leva på landsbygden i Costa Rica. 
 
Det är en bra idé att ta med kläder som torkar snabbt, ett ombyte, solskyddsmedel och vattenskor.

Läs mer

Rid genom den tropiska regnskogen i Arenal på hästryggen och upplev den fantastiska naturen.
 
En guide leder dig till det vackra La Fortuna-vattenfallet och berättar om allt du kommer att få se. Vid vattenfallet gör vi en paus där du kan njuta av lite frukt och kanske ta en uppfriskande simtur. 
 
På vägen tillbaka besöker ni Villa Maleku, där ni får möjlighet att prata med lokalbefolkningen och lära er mer om deras seder, mat, danser, ritualer och hantverk.
 
För bästa upplevelse rekommenderar vi att du tar med dig långbyxor, kamera, stängda skor, vatten, insektsmedel, badkläder, handduk och extra kläder.
 
Turen varar ca 4 timmar. Minimiålder är 7 år.

Läs mer

Behöver du hjälp att hitta den perfekta resan?