Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Från: 24 995 SEK
17 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Aktiv på Bali och Gili

Aktiv på Bali och Gili är en fantastisk och upplevelserik resa full av äventyr, natur, kultur, pittoreska stränder och mycket mer.

 

Det är den perfekta resan för dig som drömmer om att uppleva gudarnas ö på ett aktivt sätt – oavsett om du reser på egen hand, med hela familjen eller med ett kompisgäng.

 

På resan Aktiv på Bali och Gili får du se några av de mest spektakulära platserna i området.

 

Du kan bland annat se fram emot att uppleva den, charmiga konstnärsbyn Ubud, frodiga Bali National Park och snorkla på den obebodda ön Menjangan, vilda delfiner utanför Lovinas svarta vulkanstränder, mystiska östra Bali med sina många fascinerande tempel, paradisön Gili Trawangan och slutligen de vackra stränderna på södra Bali.

 

Denna resa rekommenderas inte för barn under 14 år.

 

Höjdpunkter:

 • 11 nätter på Bali
 • 3 nätter på Giliöarna
 • Privat, engelsktalande guide
 • Ubud, Pemuteran, Lovina och Candidasa
 • Cykeltur längs risterrasser och genom byar
 • Forsränning genom djungeln
 • Vandring och soluppgång på vulkanen Batur
 • Snorkling på Menjangan Island
 • Övernattning i tält i Bali National Park
 • Ö-vibbar och tid på egen hand på Giliöarna
 • Avkopplande strandsemester på södra Bali

 

Om du har andra önskemål för din resa, t.ex. fler/färre nätter eller annat boende, vänligen kontakta oss på tel. 010-750 24 72 eller på info@flamingotours.se. Vi hjälper dig gärna att skapa ett skräddarsytt program som uppfyller dina drömmar och önskemål.

Bali

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Utresa från Sverige

I dag börjar ditt Bali-äventyr med att du stiger ombord på flyget och sätter kurs mot Bali.

Luta dig tillbaka och njut av att vara på väg, så du är pigg och utvilad när du kommer fram till Bali i morgon.

Dag 2:

Välkommen till Bali

Efter en förhoppningsvis behaglig flygresa anländer du till Ngurah Rai International Airport på Bali. Här står din engelsktalande chaufför/guide redo att ta emot dig och köra dig till Ubud, där du kommer att tillbringa den första delen av din semester.

Den charmiga och världsberömda byn Ubud är känd som Balis kulturella centrum, och området runt Ubud erbjuder en mängd upplevelser och sevärdheter som kan utforskas på egen hand eller med en guide.

Vid ankomsten till Ubud checkar du in på ditt charmiga hotell och har resten av dagen på egen hand.

Ta ett dopp i poolen, utforska Ubud eller koppla av på rummet och få en god natts sömn, redo för de många äventyr som väntar dig under de närmaste dagarna.

Inkluderat hotell
Bucu Guest House 3
Hotelluppgraderingar
Anumana Hotel Ubud 4
Dag 3:

Ubud på egen hand

Dagen i dag är på egen hand i Ubud. Den berömda småstaden är Balis kulturella och konstnärliga centrum och erbjuder en lång rad upplevelser, som endera kan utforskas på egen hand eller med en guide.

Besök till exempel den heliga apskogen, Monkey Forest, besök en marknad, promenera genom Ubuds centrum eller besök de lokala hantverkarna och upplev deras imponerande verk.

Inkluderat hotell
Bucu Guest House 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Anumana Hotel Ubud 4
Dag 4:

Cykeltur, risterrasser och Bali Swing

Efter en god frukost på hotellet kan du se fram emot en lärorik promenad längs de frodiga risfälten och den vackra naturen runt Ubud, där du får höra mer om Balis många växter och örter, som har använts i generationer inom traditionell balinesisk medicin.

Efteråt åker du på en vacker cykeltur genom små, pittoreska byar och vackra risterrasser – det perfekta sättet att uppleva det autentiska Bali på.

Cykelturen tar ungefär 2 timmar och går i ett lugnt tempo längs en landsväg med lite trafik. På den avkopplande cykelturen kommer du bort från turistområdenas stress och får chansen att uppleva, dofta och känna det "riktiga" Bali.

Flera stopp är inlagda på cykelturen, där du bland annat kan uppleva frodiga risfält och bönder, vackra vattenfall och den heliga Ayungfloden.

Efter cykelturen besöker du den berömda "Bali Swing" - en mycket populär gunga från vilken du har en magnifik utsikt över det vackra landskapet. Efteråt går resan tillbaka till hotellet där du har resten av dagen på egen hand.

Inkluderat hotell
Bucu Guest House 3
Frukost + lunch
Hotelluppgraderingar
Anumana Hotel Ubud 4
Dag 5:

Forsränning och Tirta Empul

Förbered dig på en händelserik dag med massor av action och äventyr!

Du hämtas på hotellet efter frukost och körs till startplatsen för forsränningen. Här får du noggranna instruktioner och får flytväst, paddel och hjälm.

Du kommer sedan att ge dig ut på en cirka två timmar lång forsränning på den heliga Ayungfloden genom lummig djungel och förbi små byar, hisnande landskap och spektakulära vattenfall. Efter forsränningen serveras en utsökt lunch innan resan går vidare till det heliga vattentemplet Tirta Empul i Tampaksiring.

Templet tillhör de mest heliga på Bali och är byggt kring en naturlig källa vars kristallklara vatten anses vara det heligaste på hela ön. Om du själv vill ta ett renande bad så fråga guiden hur du ska gå till väga. Efter tempelbesöket åker du tillbaka till hotellet och har resten av dagen på egen hand.


Praktisk information om forsränningen

Det kan vara upp till sex personer i varje båt förutom guiden. Kom ihåg att ta med skor eller sandaler som kan bli blöta, torra kläder och kontanter för dryck och dricks. Lämna din vanliga kamera hemma och köp en vattentät engångskamera istället.

Inkluderat hotell
Bucu Guest House 3
Frukost + lunch
Hotelluppgraderingar
Anumana Hotel Ubud 4
Dag 6:

Soluppgångsvandring på vulkanen Batur

Glöm alla tankar om sovmorgon i dag, du ska nämligen upp mycket tidigt för att uppleva den spektakulära gryningen fr vulkanen Baturs topp.

Du hämtas på hotellet redan på natten och körs till en restaurang där du äter en lätt frukost innan du fortsätter till startpunkten för vandringen. Det kan vara lite kallt i början, så kom ihåg att ta med varma kläder. Så fort solen går upp stiger värmen snabbt, så det kan vara en fördel att ha flera lager.

Toppen på Batur ligger 1717 meter över havet och vandringen uppåt är relativt krävande, men att vandra på en aktiv vulkan i det tidiga morgonmörkret är en helt fantastisk upplevelse.

Du når vulkanens topp efter cirka 2 timmar och i tid för att uppleva den spektakulära soluppgången och den fantastiska morgonvyn över kratern och sjön.

På toppen serveras en lättare frukost i och på väg ner kan du njuta av utsikten över det imponerande vulkanlandskapet. Tillbaka vid foten av Mount Batur kan du ta ett skönt dopp i de varma poolerna vid Batur Natural Hot Springs.

Efter en oförglömlig upplevelse på vulkanen Batur fortsätter resan längs Balis norra kust mot lummiga Balis nationalpark. Här checkar du in på ett trevligt hotell i den mysiga och avslappnade byn Pemuteran som ligger på gränsen till nationalparken. Här har du resten av dagen på egen hand.

Inkluderat hotell
Adi Assri Beach Resort & Spa 4
Frukost
Hotelluppgraderingar
Mimpi Resort Menjangan 4
Dag 7:

Vandring och övernattning i tält

Efter frukost har du morgonen på egen hand i idylliska Pemuteran tills chauffören hämtar dig och kör dig till en lokal restaurang för lunch. Du åker båt sedan till ostörda Brumbun Bay, som ligger cirka 45 minuters båttur från Pemuteran. Innan du lämnar ditt hotell bör du packa en ryggsäck med de saker du behöver så att du inte behöver släpa allt ditt bagage med dig.

Vid ankomsten till Brumbun Bay går du på en kort vandring genom den vackra naturen och om du har tur kanske du får se apor eller den vackra balistaren. Därefter finns det tid att koppla av på stranden och njuta av din egen lilla bit av paradiset mitt i Balis nationalpark medan middagen tillagas på stranden.

Du tillbringar natten i ett enkelt tält till ljudet av svallande vågor under tusentals stjärnor.

Vid dåligt väder, samt under regnperioden från januari till mars, flyttas övernattningen och middagen till ett hotell. Det går att uppgradera till hotell året runt om du inte vill bo i tält.

Inkluderat hotell
Tält i Brumbun Bay
Helpension
Hotelluppgraderingar
Adi Assri Beach Resort & Spa 4
Dag 8:

Snorkling och heliga vattenfall

Du vaknar upp till ljudet av fågelkvitter och njuter av en enkel frukost på stranden innan du fortsätter med båt till den berömda obebodda ön Menjangan Island.

Här, under kunnig ledning av en lokal Park Ranger, kommer du utforska dramatiska undervattensklippor, färgglada koraller, tropiska fiskar och andra spännande vattenlevande djur medan du snorklar i det kristallklara havet.

Efter snorklingen åker du tillbaka till fastlandet och Banyuwedang Beach där du äter lunch på en lokal restaurang. Färden på vattnet tar ungefär 45 minuter.

Härnäst kan du se fram emot att uppleva de heliga Banyumala-vattenfallen, som är några av de vackraste och mest idylliska på hela Bali. De två vattenfallen slutar i en stor, naturlig pool med svalt, kristallklart vatten, där du kan ta ett uppfriskande dopp med utsikt över den lummiga djungeln – en helt fantastisk upplevelse.

Turen fortsätter sedan till den charmiga kuststaden Lovina, där du ska tillbringa natten.

Stranden i Lovina är den mest populära på Balis norra kust med svart vulkanisk sand, kristallklart vatten och ett brett utbud av restauranger. Här har du resten av dagen på egen hand.

Inkluderat hotell
Frangipani Beach Hotel 3
Frukost + lunch
Hotelluppgraderingar
The Lovina Bali 4
Dag 9:

Delfiner och modertemplet Besakih

Idag är det bra att vara morgonpigg, för du ska vara på plats på stranden i soluppgången och åka ut på den vackra Indiska oceanen i en lokal fiskebåt.

Här har du förhoppningsvis turen att få uppleva en flock vilda delfiner som glatt leker i vattnet med soluppgången i bakgrunden – en helt fantastisk upplevelse för alla djurälskare.

Efter att ha upplevt de vilda delfinerna i deras naturliga miljö, återvänder du till hotellet och äter frukost innan du checkar ut och fortsätter till den östra delen av Bali.

På väg österut kommer du att uppleva flera kulturella höjdpunkter, inklusive det fridfulla – och bland turister relativt okända – Beji-templet, som är ett av de äldsta templen på Bali. Det vackra templet är byggt av rosa sandsten med dramatiska 1400-talsskulpturer för att hedra gudinnan Dewi Sri, som skyddar öns många risfält.

Därefter fortsätter du till det imponerande Besakih-templet, som också är känt som "Modertemplet". Templet är det största, heligaste och viktigaste hinduiska templet på hela Bali och är byggt på sluttningarna av den heliga vulkanen Agung. Här har du gott om tid att utforska det imponerande tempelkomplexet som består av totalt 23 tempel.

Efter besöket i Besakih fortsätter turen genom grönskande landskap till Candidasa på Balis östkust, där du kan tillbringa resten av dagen vid poolen eller utforska den mysiga kuststaden som har ett stort utbud av restauranger och barer.

Inkluderat hotell
Bali Palms Resort 4
Frukost
Hotelluppgraderingar
Ramayana Candidasa 4
Dag 10:

Välkommen till paradiset

Efter en tidig frukost på hotellet hämtas du av en chaufför som kör dig till hamnen, där du går ombord på den motorbåt, som ska frakta dig över till paradisön Gili Trawangan*. Båtturen tar 2-3 timmar och det kan förekomma stopp på andra öar längs vägen.

På Gili Trawangan finns inga motoriserade fordon, så turen till hotellet försiggår endera till fots eller med häst och vagn (cidomo), beroende på var på ön du ska bo. Du kan enkelt ordna transport till hotellet själv vid ankomsten till Gili Trawangan.

Resten av dagen är på egen hand med tid för att utforska området, njuta av de vita sandstränderna eller ta ett dopp i det vackra havet.

Observera att båtresan mellan Bali och Gili inte rekommenderas för gravida kvinnor, barn under 3 år eller resenärer med ryggproblem. Läs mer om begränsningarna för s.k. fast boats i vår reseinfo till Bali.

Inkluderat hotell
Pearl of Trawangan 4
Frukost
Hotelluppgraderingar
Kardia Resort 4
Gili Eco Villas 3
Dag 11-12:

Gili på egen hand

Gili-öarna är kända för avslappnad stämning, fantastiska stränder och ett imponerande liv under vattenytan.

Här har du goda möjligheter för att snorkla bland färgglada fiskar och havssköldpaddor, slappna av på stranden, njuta av den charmiga ö-stämningen eller ta ett dopp i hotellets pool.

På ön finns dessutom flera dykklubbar som kan hjälp dig med att arrangera snorkel- eller dykutflykter – och om du aldrig provat dykning förut, så finns det också möjlighet att provdyka.

På östra sidan av ön finns ett stort utbud av hotell, restauranger, barer och butiker och här kan du släntra runt på kvällarna, insupa stämningen och prova olika restauranger varje kväll.

Om du föredrar att bo i lugnare omgivningar är västkusten det självklara valet för dig. Du kan läsa mer om våra hotell på Giliöarna under "Hotelluppgraderingar".

Det är möjligt att förlänga vistelsen på Giliöarna.

Inkluderat hotell
Pearl of Trawangan 4
Frukost
Hotelluppgraderingar
Kardia Resort 4
Gili Eco Villas 3
Dag 13:

Sydbalis stränder

Första delen av dagen är på egen hand, där du kan njuta av de sista timmarna på Gili-öarna. Därefter går turen tillbaka till Bali med båt.  

Åter på Bali kör chauffören dig vidare till den mysiga och charmiga badorten Sanur.

Den långa gyllene sandstranden i Sanur är en av Balis mest populära och vanligtvis är vattnet lugnare här än på resten av ön, och samtidigt finns det gott om restauranger, butiker, tempel och marknader i området, vilket gör Sanur till en populär destination bland både vuxna och barn.

Inkluderat hotell
Swiss-Belresort Watu Jimbar 4
Frukost
Hotelluppgraderingar
Puri Santrian 4
Dag 14-15:

Badsemester i södra Bali

Frukost på hotellet ingår och dagarna är på egen hand, så du har gott om tid att njuta av solstrålarna, den gyllene sanden och det vackra havet. Du kan även välja att ta det lugnt vid den härliga poolen på hotellet eller kanske vila i skuggan med god bok.

Om du hellre vill aktivera dig finns det en lång rad olika vattensporter du kan prova på vid stranden, liksom båtutflykter med snorkling och dykning. I närområdet finns också flera restauranger, caféer, butiker och marknader, där du bland annat kan köpa lokalt hantverk.

Sanur har allt du kan önska på en skön badsemester på Bali.

Det är möjligt att förlänga badresan, både på Gili-öarna och på södra Bali.

Inkluderat hotell
Swiss-Belresort Watu Jimbar 4
Frukost
Hotelluppgraderingar
Puri Santrian 4
Tilläggsturer
Dagsutflykt till Nusa Penida (från Sanur)
Nusa Penida med snorkling (Från Sanur)
Turtle Island med glasbottenbåt
Snorkling och Turtle Island med glasbottenbåt
Dag 16:

Hemresan börjar

Semestern går mot sitt slut och det är dags att säga farväl till Bali efter en underbar badsemester i Sanur.  

Du hämtas på hotellet för att åka till flygplatsen i god tid före hemresan. Nu stundar den långa hemresan, med gott om tid att smälta de många intrycken från resan.

Beroende på flygtider och tidsskillnad kan du landa i Sverige redan samma kväll.

Inkluderat hotell
Frukost
Dag 17:

Välkommen hem!

Du landar återigen i Sverige med massor av goda reseminnen från Bali och Gili-öarna med dig hem i bagaget.

Välkommen hem!

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 11 nätter på Bali
 • 3 nätter på Gili Trawangan
 • Buss- och båttransfer till/från Gili Trawangan
 • Privat bil med engelsktalande guide under resten av resan
 • Flyg och logi som beskrivet i dagsprogrammet
 • Alla transfers som beskrivet i dagsprogrammet
 • Måltider som beskrivet i dagsprogrammet
 • Resan genomförs vid minst 2 deltagare
 • Dubbelrum vid 2 personer, trippelrum vid 3 personer
 • Täckt av Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Personliga utgifter, drycker och dricks
 • Måltider utöver de som beskrivs i programmet
 • Tillköp av extra utflykter
 • Hamnavgift (cirka 40 000 IDR)
 • Turistskatt (150 000 IDR per person)
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Enkelrumstillägg
M
T
O
T
F
L
S
 • Stockholm
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Köpenhamn
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Göteborg
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
Gratis, ej bindande och snabbt!