Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Lovina

Läs den här bloggen för att utforska en rad aktiviteter och unika upplevelser som Lovina på Bali har att erbjuda. Från delfinturer i soluppgången till avkopplande dagar på de svarta vulkanstränderna - hitta inspiration för din nästa resa här.

Svarta stränder i Lovina

Lovina ligger på den nordöstra delen af Bali och skiljer sig från de södra delarna av ön med sina karakteristiska svarta stränder som skapats av vulkanisk sand.

Detta område är känt för sin lugna atmosfär och mindre turistmassor, vilket ger besökarna en känsla av lugn och möjlighet att utforska de natursköna omgivningarna i sin egen takt.

Lovina sträcker sig flera kilometer längs Balis nordkust och består av ett antal mindre städer där besökare kan njuta av lokalt bryggt starkt kaffe och prova både lokala specialiteter och internationell mat på områdets restauranger.

Aktiviteter i Lovina

En av de mest populära aktiviteterna i Lovina är delfinsafarin tidigt på morgonen, där besökare i små båtar kan titta på de akrobatiska delfinerna i det lugna havet. För den äventyrlige erbjuder området också utmärkta snorklings- och dykmöjligheter vid skyddade korallrev, där man kan uppleva en myriad av färgglada fiskar och koraller. Tulamben, nära Lovina, är ett måste för dykare och snorklare, där man kan utforska det sjunkna amerikanska fraktfartyget Liberty, som nu är hem för en imponerande mängd marint liv.

För den kulturintresserade är Lovina och dess omgivningar rika på historia och traditioner. Små, överdådigt dekorerade tempel ligger utspridda i byarna runt Lovina, varav Pura Beji och Pura Dalem är anmärkningsvärda för sina unika stenristningar och andliga betydelse.

Lovina, liksom resten av Bali, har ett tropiskt klimat, vilket innebär att det i allmänhet är varmt och fuktigt året runt. Det finns två huvudsakliga säsonger: regnperioden, som pågår från omkring november till mars, och torrperioden från april till oktober. Även om det kan regna under regnperioden finns det fortfarande gott om soltimmar och regnet faller vanligtvis i korta, kraftiga skurar.

Förutom stränderna erbjuder Lovina en rad spännande aktiviteter och attraktioner. Bland annat delfinturer, besök vid de varma källorna i Banjar, vandring i de närliggande bergen och utflykter till lokala tempel som Brahma Vihara Arama, Balis största buddhisttempel.

För dem som är intresserade av dykning och snorkling erbjuder området runt Lovina också några fantastiska platser, särskilt nära Menjangan Island. Dessutom kan gästerna njuta av utsökta måltider på de lokala restaurangerna och kaféerna, där de kan prova både lokala och internationella rätter.

Lovina är särskilt känt för sina unika svarta sandstränder som kontrasterar mot de vitare sandstränderna på södra Bali. Området är också känt för sina delfinturer, där besökarna kan ge sig ut på havet tidigt på morgonen för att se delfiner i deras naturliga miljö. Lovina erbjuder en lugnare och mer avslappnad atmosfär jämfört med de mer turistiga områdena på Bali.

Ja, Lovina är en utmärkt plats för familjer. Dess lugna stränder med låg vågaktivitet gör det till en säker plats för barn att simma och leka i sanden. Dessutom erbjuder området en rad familjevänliga aktiviteter, till exempel delfinturer och besök på lokala attraktioner som varma källor och vattenfall. Den avslappnade atmosfären är också idealisk för familjer som vill undvika de mer hektiska turistområdena.

Naturupplevelser

Lovinas landskap kännetecknas av gröna risterrasser, dolda vattenfall och berg, som erbjuder besökare en rad olika aktiviteter från vandring till avkopplande dagar vid de varma källorna i Banjar, kända för sina helande egenskaper. För den som söker sinnesfrid erbjuder Brahma Vihara Arama Monastery en unik möjlighet till kontemplation och meditation.

Den lugna och välkomnande miljön i Lovina gör det till en idealisk plats för dem som vill uppleva skönheten i Bali bort från de mest turistiga områdena. Med sitt behagliga klimat och mångsidiga utbud av aktiviteter både på land och i vattnet är Lovina ett perfekt resmål för alla som söker en avkopplande semester med djupgående kulturella och natursköna upplevelser.

Behöver du hjälp att hitta den perfekta resan?