Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Sanur

Upplev allt från härliga stränder till kulturella upplevelser. Utforska de otroliga aktiviteterna, klimatet och allt som Sanur har att erbjuda.

Aktiviteter och upplevelser

Sanur är en idealisk utgångspunkt för att utforska några av Balis mest minnesvärda attraktioner och aktiviteter. Sanur i sig är känt för sin lugna atmosfär, men det är tillräckligt nära till en rad spännande upplevelser som passar alla åldrar och intressen.

Sköldpaddsön med glasbottenbåt

En utflykt till Turtle Island (Pulau Penyu) i en båt med glasbotten är en fascinerande upplevelse, särskilt för familjer. Resan startar från Tanjung Benoa, som ligger nära Sanur. På vägen till ön kan gästerna njuta av den klara utsikten ner till det färgglada marina livet genom båtens glasbotten.

Turtle Island erbjuder ett nära möte med havssköldpaddor, där besökare kan lära sig om bevarandeinsatser och till och med få möjlighet att interagera med de vänliga varelserna. Det är en lärorik upplevelse som visar hur viktigt det är att skydda det marina livet.

Waterbom Bali

Waterbom Bali är en vattenpark i världsklass som ligger i Kuta, en kort bilresa från Sanur. Parken är perfekt för både spänningssökare och de som föredrar att koppla av. Med ett brett utbud av rutschkanor och vattenspel, från extrema vattenrutschkanor till lugna lazy rivers, finns det något för alla. Waterbom Bali prioriterar miljömedvetenhet och erbjuder en rolig dag utan att kompromissa med hållbarheten.

Uluwatu-templet

Uluwatu-templet (Pura Luhur Uluwatu) är ett av Balis sex viktigaste tempel och ligger spektakulärt på en brant klippa 70 meter över havet på öns sydvästra kust. Templet är inte bara känt för sitt imponerande läge, utan också för de dagliga Kecak-dansföreställningarna som äger rum vid solnedgången.

Dessa föreställningar är en del av den balinesiska kulturen och berättar historier från det hinduiska eposet Ramayana, ackompanjerade av en kör av män som skapar rytmer med sina röster.

Var och en av dessa aktiviteter erbjuder ett unikt sätt att uppleva Balis naturliga skönhet, kultur och äventyr. Från det maritima äventyret på Turtle Island till de kulturella föreställningarna i Uluwatu finns det gott om möjligheter att skapa oförglömliga minnen.

Extra Turer

Du går ombord på en båt med glasbotten vid stranden av Tanjung Benoa Beach. Glasbottenbåten seglar ut mot havet och du kan titta ner upp till 300-500 meter från stranden.
 
Den erfarna båtföraren kommer att vara din guide när du beundrar det vackra undervattenslandskapet genom båtens glasbotten. Du kommer att häpna över synen av färgglada fiskar och frodiga havsväxter. Se till att ta med lite bröd så att du kan mata fiskarna medan du seglar.
 
Turen fortsätter sedan till Turtle Island, en kort 15-minuters båtresa bort. När du anländer till Tanjung Benoas Turtle Island kommer din guide att bjuda in dig att titta på de majestätiska gröna sköldpaddorna. Här får du också möjlighet att lära dig mer om sköldpaddornas vård och bevarande, från de nykläckta ungarna till de äldre sköldpaddorna som har levt i årtionden. 
 
Slutligen tar du en traditionell träbåt till snorklingsplatsen. Här kan du njuta av de vackra korallreven och den livfulla marina miljön, där du kan observera färgglada fiskar och ett överflöd av marina växter. Tack vare det lugna och klara vattnet i Tanjung Benoa är detta den perfekta platsen för nybörjare att utforska undervattensskönheten med snorkling.
 
All nödvändig snorklingsutrustning ingår så att du kan njuta av denna oförglömliga upplevelse i din egen takt.

Läs mer

Waterbom Bali är inte bara en vattenpark, det är en av världens bästa och erbjuder en mängd vattenbaserade attraktioner och aktiviteter för dig att njuta av, oavsett din ålder.
 
Om du har mindre familjemedlemmar med dig hittar du områden som plaskpooler och vågbassänger som är skräddarsydda för barn som älskar vattenlekar och plaskaktiviteter. En familjefavorit är den långsamt flytande "Lazy River", där ni kan hoppa i en uppblåsbar båt tillsammans och njuta av en avkopplande tur genom parken.
 
Om du är lite äldre eller reser med vuxna barn, kommer Waterbom Bali att tillgodose dina äventyrliga behov. "Climax" är en av de mest eftertraktade rutschkanorna som skickar modiga besökare genom en brant och häpnadsväckande åktur. Denna typ av rutschkana är idealisk för dem som letar efter en intensiv och rolig upplevelse. Det finns också andra snabba och kurviga rutschbanor som garanterar spänning för äldre barn och vuxna.
 
När hungern slår till behöver du inte leta länge. Parken har många matställen som serverar en mängd olika både nationella och internationella rätter för att tillfredsställa din aptit.
 
Waterbom Bali lyckas kombinera spänning och säkerhet på ett sätt som gör det till den perfekta platsen för dem som letar efter en rolig dag i solen.

Läs mer

Njut av en härlig dagsutflykt med snorkling och sightseeing på paradisön Nusa Penida.
 
Du hämtas på ditt hotell och körs till hamnen i Sanur, där båten till Nusa Penida väntar. Det finns ingen permanent brygga i Sanur, så du går ut till båten genom det varma havsvattnet.
 
Vid ankomsten till Nusa Penida tar du en båttur till tre av de bästa snorklingsplatserna runt ön - Bodong, Sental och SD Point, som alla erbjuder fantastiska undervattensupplevelser.
 
Du kan ha turen att få se färgglada tropiska fiskar och vackra koraller, lejonfiskar, muränor, barracudor, napoleonfiskar, blåsfiskar och, om du har riktig tur, fridfulla vitspetsiga revhajar, sköldpaddor och stora stingrockor.
 
Efter båtturen finns en chaufför på plats för att ta dig till tre av öns höjdpunkter - Kelingking Clift, Broken Beach och Angel's Billabong.
 
Kelingking Clift, en av huvudattraktionerna på Nusa Penida, är mest känd för sina klippor som är formade som en Tyrannosaurus Rex när man ser dem ovanifrån. Från toppen har man en fantastisk utsikt över den kritvita sandstranden längst ner, som omges av branta klippor och turkost vatten.
 
Broken Beach är en underbar liten lagun, mest känd för den naturliga klippbågen som omger bukten och låter vattnet strömma in och ut ur havet. Här kan du ta en promenad runt lagunen och njuta av den underbara utsikten över det klara vattnet.
 
Angel's Billabong beskrivs bäst som en naturlig infinitypool, med sina smaragdgröna nyanser, kristallklara vatten och dramatiska klippor. Här kan du njuta av den fantastiska utsikten och vid lågvatten är det också möjligt att simma i den vackra naturliga poolen.

Läs mer

Väder i Sanur

Sanur kan besökas året runt med ett behagligt klimat och medeltemperaturer runt 28 grader. Den bästa tiden för ett besök är dock från juni till september, då risken för regn är som lägst. Även under regnperioden, som vanligtvis infaller mellan januari och mars samt november och december, kan man ofta uppleva soliga perioder efter korta regnskurar.

Sanur på Bali är ett perfekt resmål för den som vill ha en avslappnad semester med möjligheter att både koppla av på stranden och utforska öns kultur- och naturskatter. Med sin vänliga atmosfär, vackra stränder och rika kultur är Sanur en plats som inbjuder dig att komma tillbaka om och om igen.

Nusa Penida och Nusa Lembongan

Från Sanur har du möjlighet att ta en dagsutflykt med öhoppning till Nusa Lembongan och Nusa Penida. Dessa öar, som bara ligger en kort båtresa från Sanur, erbjuder något för alla. Nusa Lembongan är känd för sina idylliska stränder, kristallklara vatten och utmärkta snorklings- och dykmöjligheter. Ta en cykeltur runt ön och utforska dess skönhet i din egen takt.

Nusa Penida, den större och mer orörda av de två öarna, bjuder på dramatiska landskap med klippformationer som stupar ner i det turkosa havet och avskilda stränder som bara kan nås till fots eller med båt. Här kan äventyrslystna resenärer vandra genom orörda landskap och upptäcka dolda pärlor som Kelingking Beach och Angel's Billabong.

Behöver du hjälp att hitta den perfekta resan?

Drömmer du om att utforska det charmiga och lugna Sanur, ett riktigt paradis på Bali? Våra engagerade resekonsulter är redo att vägleda dig genom planeringen av din perfekta semester. Sanur är en harmonisk blandning av fridfulla stränder, kulturell rikedom och lokalt stadsliv som tillsammans skapar ett unikt semestermål.

 

Fyll i formuläret så kontaktar en av våra resekonsulter dig för att diskutera dina förväntningar, organisera din resa och se till att din vistelse i Sanur blir en minnesvärd upplevelse. Oavsett om ditt hjärta klappar för morgonpromenader längs den gyllene strandpromenaden eller om du dras till de lokala marknaderna och det balinesiska arvet, finns vi här för att göra din resa till verklighet.

 

Låt oss tillsammans planera din perfekta resa till Sanur, där du kan njuta av allt från det lugna havet till de mysiga kaféerna och de spirituella templen. Sanur väntar på dig - ta det första steget mot ditt nästa stora äventyr med oss.

Jenny Hakanen
  • Jenny Hakanen
  • Resekonsulent
  • Tlf: 010-750 24 72
  • Mail: info@flamingotours.se