Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Ubud Monkey Forest

Läs mer om de vackra templen och de livliga makakaporna i Ubud Monkey Forest. Utforska alla de spännande upplevelser som denna heliga plats erbjuder.

Information om Ubud Monkey Forest

Ubud Monkey Forest, även känt som The Sacred Monkey Forest Sanctuary, ligger i byn Padangtegal i Ubud på Bali. Naturområdet är cirka 12,5 hektar stort och här lever över 1200 långsvansade balinesiska makakapor (Macaca fascicularis). Skogen är inte bara en populär turistattraktion, utan också ett viktigt område för andliga övningar och miljöforskning.

Ubud Monkey Forest har anor från 1300-talet och anses vara en helig plats i den balinesiska kulturen, där både andliga krafter och skyddsandar finns. Aporna, som anses vara heliga djur, symboliserar både skydd och bus, vilket skapar en unik koppling mellan människor och vilda djur. På platsen finns tre gamla tempel: Pura Dalem Agung Padangtegal, Pura Prajapati och Pura Beji, där det regelbundet hålls tempelfestivaler, som är viktiga för att upprätthålla harmonin mellan människor, natur och kosmos.

Templen i Ubud Apskogen

Ubud Monkey Forest är inte bara känt för sina långsvansade apor, utan också för de heliga tempel som finns inom reservatets gränser. Dessa tempel är djupt rotade i den lokala kulturen och spelar en viktig roll i både det andliga livet och samhället i Padangtegal. Här är en översikt över de tre viktigaste templen i Ubud Monkey Forest:

Pura Dalem Agung Padangtegal

Detta tempel är ett av de mest framträdande och betydelsefulla templen i skogen. Det är tillägnat Durga, den hinduiska gudinnan för död och skydd. Pura Dalem Agung ligger i den sydvästra delen av skogen och är ofta centrum för religiösa ceremonier, särskilt sådana som handlar om övergången från liv till död. Templets struktur kännetecknas av majestätisk arkitektur och är oftast platsen för djupa andliga ritualer.

Pura Beji

Pura Beji ligger i den nordvästra delen av skogen och är känt som ett badtempel. Detta tempel är tillägnat gudinnan Gangga och är särskilt viktigt för reningsritualer som vanligtvis involverar vatten. Det är en populär plats för lokalbefolkningen att utföra reningsceremonier, som är en viktig del av många hinduiska traditioner. Arkitekturen här är också anmärkningsvärd för sin omfattande användning av vattenelement som symboliserar rening och förnyelse.

Pura Prajapati

Detta tempel ligger också centralt i skogen och är tillägnat Prajapati, som är förknippat med begravningsritualer. Pura Prajapati ligger nära kremeringsplatsen och spelar en avgörande roll i de ceremonier som följer med den avlidnes sista resa. Templet bidrar till den övergripande förståelsen av livscykeln och vikten av rituell praxis i balinesisk kultur.

Kulturell betydelse och användning

Templen är inte bara arkitektoniska underverk utan också viktiga för lokalsamhällenas dagliga och andliga bruk. De regelbundna festivaler och ceremonier som hålls i templen stärker gemenskapen och kopplingen mellan den levande och den andliga världen. Templen främjar en djup respekt för naturen och dess element, vilket framgår av det noggranna underhållet och de rituella aktiviteter som äger rum inom deras väggar.

Regler i Ubud Monkey Forest

När du besöker Ubud Monkey Forest är det viktigt att följa ett antal regler för att säkerställa både din egen säkerhet och apornas välbefinnande och deras naturliga livsmiljö. Här är några av de viktigaste riktlinjerna:

Respektera djuren: Apornas i Ubud Monkey Forest er vilde dyr og skal behandles som sådan. Det är viktigt att inte mata dem eller försöka röra vid dem. Att mata aporna kan påverka deras naturliga beteende och hälsa negativt.

Håll dig lugn: Apor kan vara nyfikna och lekfulla, men det är viktigt att hålla sig lugn och undvika plötsliga rörelser som kan skrämma eller provocera dem. Om en apa närmar sig är det bäst att hålla ett säkert avstånd och undvika direkt ögonkontakt.

Skydda dina ägodelar: Apor är kända för att være snabba och snu när det kommer til att tage ting från besökares, såsom smycken, solglasögon eller små genstande, som kan fanga deras interesse. Det rekommenderas att lämna värdesaker hjemma eller sûkra dem godt under besöki.

Rätt klädsel: När du besöker områder med religiös betydning, såsom skoven tempel, bör du vara passende klådt. Dette inkluderar att täcka skuldre och knäna, och det kan være nødvendigt att bära en sarong, som ofte kan lejas vid indgangen.

Följ stigarna: För att beskytta skogens ekosystem och säkerställa att aporna kan leva i deras naturliga omgivelser är det viktigt att hålla sig till de anlagte stigorna och inte forsøka at udforska udenför de markerde områder.

Inget skräp: Allt affald måste bäres ut af skoven igen eller bortskaffes i de opställde affaldsbehållare. Det är afgørende for at säkra skovens renhed och hälsa för både dyrelivet och plantelivet.

Fotografering uten blixt: Brugen af blixt kan skræmme aporna och andre dyr i skoven, så det är vigtigt att slå blixt fra, när du tagger billeder.

De viktigaste reglerna i Ubud Monkey Forest är att inte mata aporna, inte röra aporna, inte röka och att undvika att ta med plastpåsar och andra icke biologiskt nedbrytbara material. Det är också viktigt att följa stigarna och respektera skyltar och instruktioner från parkpersonalen.

Den bästa tiden på dagen att besöka Ubud Monkey Forest är tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen. Vid dessa tidpunkter är det mindre folk och aporna är mer aktiva, vilket ger en bättre upplevelse.

För att säkerställa en säker interaktion med aporna ska du undvika att mata dem, inte röra dem och alltid hålla ett säkert avstånd. Det är också viktigt att hålla fast vid dina personliga tillhörigheter eftersom aporna kan försöka ta saker som fångar deras intresse.

Vi rekommenderar att du har stängda skor och bekväma kläder som täcker armar och ben för att skydda mot myggor och sol. Om du planerar att besöka de heliga templen inne i skogen ska du bära en sarong och täcka axlar och knän.

Ja, det är en inträdesavgift till Ubud Monkey Forest. Pengarna från inträdesavgiften går till att underhålla skogen och skydda aporna. Priserna kan variera, så vi rekommenderar att du kontrollerar det aktuella priset på den officiella webbplatsen för Ubud Monkey Forest eller vid ingången.

Ja, du kan ta bilder i Ubud Monkey Forest, men det är viktigt att du gör det på ett respektfullt sätt utan att störa djuren. Använd inte blixt eftersom det kan skrämma eller irritera aporna.

Behöver du hjälp att hitta den perfekta resan?

Är du fascinerad av de natursköna underverken på Bali? Ubud Monkey Forest erbjuder en unik kombination av kulturell rikedom och naturlig skönhet, vilket gör det till ett måste för alla resenärer på ön. Vårt team finns här för att hjälpa dig att planera ditt besök, från de bästa tiderna för att observera aporna i deras naturliga miljö till att förstå de andliga traditioner som är förknippade med skogens gamla tempel.

 

Fyll i vårt kontaktformulär och låt oss skräddarsy din resa till Ubud Monkey Forest tillsammans för en oförglömlig upplevelse av Balis hjärta.

 

Oavsett om det är de lugna promenaderna genom den lummiga skogen eller de pedagogiska mötena med lokala guider, kommer ditt besök att fyllas med äventyr och insikter. Planera din resa till Ubud Monkey Forest med oss idag och gör dig redo att dyka in i en värld av förundran och vördnad.

Jenny Hakanen
  • Jenny Hakanen
  • Resekonsulent
  • Tlf: 010-750 24 72
  • Mail: info@flamingotours.se