Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Topp 5: Sevärdheter i Costa Rica

Utforska Costa Ricas skönhet från pulserande San José till majestätiska Arenal och idylliska Manuel Antonio i den här bloggen. Hitta inspiration till äventyr och avkoppling i fantastiska Costa Rica. Läs mer nu och planera ditt livs resa!

Upplevelser i Costa Rica

Costa Rica, det lilla, men otroligt mångsidiga landet i Centralamerika, är en riktig pärla för resenärer som letar efter en blandning av kultur, natur och äventyr. Från kust till kust och från berg till regnskog - Costa Rica är fyllt av ett överflöd av upplevelser som kommer att förtrolla alla besökare.

I den här guiden till de fem mest hisnande sevärdheterna i Costa Rica berättar vi om en mängd kulturskatter, natursköna underverk och spännande äventyr som kommer att få dig att häpna över detta vackra land. Utforska och läs mer om de mest oförglömliga platserna som Costa Rica har att erbjuda.

1. Historia och kultur i San José

San Josés arkitektur vittnar om en tid då Costa Rica var under spansk kolonialism. Ett exempel på detta är Nationalmuseet, vars väggar med kulor berättar historier om tidigare händelser. Jademuseet, som har världens största samling av precolumbianska jadesmycken, är också en viktig del av stadens kulturarv.

Nationalteatern, med sin överdådiga arkitektur, erbjuder inte bara en visuell fest utan även kulturella föreställningar som bidrar till stadens europeiska charm och latinamerikanska vitalitet.

Stadens offentliga byggnader och torg, särskilt runt Plaza de la Cultura, kännetecknas av europeiskt inspirerad arkitektur som den neoklassiska Teatro Nacional. Genom att besöka museerna nära torget kan du fördjupa dig i Costa Ricas rika kulturella och vetenskapliga arv. Här kan du beundra antropologiska artefakter och lära dig mer om landets imponerande biologiska mångfald.

Fakta om Thailand
 • Bangkok
 • Thailändska
 • Thailändska baht (THB)
 • 69,8 miljoner
 • 13-36°C
 • Sommartid +5 timmar, vintertid +6 timmar

2. Natursköna vulkaner

Vulkanen Arenal är anmärkningsvärd på många sätt. Förutom att den är aktiv och nästan perfekt formad som en kon, lockar Arenal äventyrare från när och fjärran. Det är inte bara ett fascinerande naturfenomen, utan också ett område som erbjuder varma källor, fantastisk vandring och ett brett utbud av utomhusaktiviteter.

Bara en kort bilresa bort ligger vulkanerna Poas och Irazu som inbjuder besökare att utforska sina kratersjöar, som ändrar färg med vädret, och vandra genom landskap som sträcker sig från frodiga skogar till ökenliknande områden.

Dessa vulkaner symboliserar Costa Ricas vilda och oförutsägbara natur och erbjuder oförglömliga upplevelser alldeles i närheten av San José.

3. Vandring och aktiviteter vid Arenal

Arenalområdet erbjuder ett brett utbud av aktiviteter som utlovar spänning och unika naturupplevelser. Vandring på vulkanens sluttningar ger möjlighet att uppleva det rika djurlivet och den frodiga vegetationen på nära håll. De naturliga varma källorna, som värms upp av vulkanens geotermiska aktivitet, är ett måste och erbjuder en unik möjlighet att koppla av i mineralrikt vatten medan man njuter av utsikten över den imponerande Arenal.

Ridning till vattenfallet La Fortuna, där du rider genom vackra landskap och slutligen möts av den hisnande synen av vatten som faller ner i en kristallklar sjö. Ziplining för de äventyrliga över regnskogens trädtoppar är en oförglömlig upplevelse som kombinerar högflygande spänning med oöverträffad utsikt över det frodiga landskapet.

Forsränning är en rolig och fartfylld upplevelse på flodens strömmande vatten, omgiven av den imponerande regnskogen - en perfekt aktivitet för både spänningssökare och naturälskare. En ATV-tur runt Arenal-området ger en adrenalinfylld utforskning av den utmanande terrängen, från lerpölar till steniga stigar, vilket framhäver regionens vilda skönhet.

Vanliga frågor och svar

Manuel Antonio erbjuder en unik kombination av frodiga regnskogar, ett rikt djurliv, hisnande stränder och korallrev, vilket gör den till en av Costa Ricas mest populära nationalparker.

I Arenal kan du uppleva guidade vandringar, varma källor, ziplining, ridning, ATV-turer och forsränning, allt i områdets magnifika naturomgivningar.

Monteverde är känt för sin molnskog, sina hängbroar och sin otroliga flora och fauna, vilket lockar natur- och djurentusiaster från hela världen.

Ja, Costa Rica är ett paradis för äventyrssporter, inklusive ziplining, forsränning och ATV-turer, som alla erbjuder unika sätt att uppleva landets naturliga skönhet.

4. Monteverdes hängbroar

Monteverde erbjuder en förtrollande upplevelse med sina berömda hängbroar. De ger besökarna en unik möjlighet att utforska och beundra den frodiga molnskogen från ett helt nytt perspektiv. Broarna sträcker sig över 300 meter och förbinder de höga träden med varandra, vilket öppnar upp en värld av sällsynta djurarter och en rik biologisk mångfald. Detta gör Monteverde till ett paradis för natur- och djurentusiaster.

För den som söker ytterligare spänning finns i Monteverde också möjligheten att kombinera vandring med ziplining. Denna aktivitet tar dig genom trädtopparna på en hisnande resa längs metallvajrar som spänner över hundratals meter, vilket ger ett adrenalinfyllt inslag i äventyret.

Kombinationen av magnifika vyer och djupgående insikter om livet i molnskogen gör ett besök i Monteverde till en oförglömlig del av en resa till Costa Rica.

Extra resor

Ge dig ut på ett naturskönt ATV-äventyr och upplev den vackra naturen i Arenal på ett helt annat sätt.
 
Du börjar med att få instruktioner, körregler och säkerhetsutrustning på ATV Tours La Pradera. Sedan styr du din ATV till en privat egendom där du följer stigar, korsar vattendrag och utforskar bergsområden. Halvvägs tar ni en paus vid stranden av den majestätiska Arenal River, där ni kan släcka törsten eller ta ett uppfriskande dopp i floden. Kör sedan tillbaka till ATV Tours La Pradera och lämna tillbaka utrustningen.
 
För bästa upplevelse rekommenderar vi att du tar med dig långbyxor, kamera, stängda skor, solskyddsmedel, baddräkt och extra kläder.
 
Denna oförglömliga tur tar ca 2 timmar och barn under 16 år kan delta tillsammans med en vuxen. Den fysiska svårighetsgraden är lätt och det är därför möjligt för både nybörjare och erfarna förare att uppleva vackra Arenal på en ATV.

Läs mer

Ta en fantastisk och naturskön vandring till La Fortuna-vattenfallet.
 
Här har du möjlighet att se det fantastiska vattenfallet från botten, där du kan ta en paus med den fantastiska utsikten eller ta en uppfriskande simtur. La Fortuna-vattenfallet ligger vid foten av den vilande vulkanen Chato och nära vulkanen Arenal.
 
På vägen tillbaka kan du stanna till på Vida Campesina Farm och äta en utsökt lunch gjord på produkter från gården. 
 
För bästa upplevelse rekommenderar vi att du tar med dig långbyxor, kamera, vandringsskor, badkläder, handduk, insektsmedel, regnjacka och kikare.
 
Turen varar i ca 4 timmar. Minimiåldern för att delta är 4 år.

Läs mer

Är du redo för äventyr? Följ med på denna fantastiska heldagstur med forsränning. Guider kommer att lära dig hur du navigerar denna spännande flodupplevelse.
 
Du börjar långsamt flyta nedför Costa Ricas berömda flod, Savegre. Du börjar i Costa Ricas tropiska djungel i ett avlägset område av Savegre. Sedan beger du dig in i de slingrande bergen för att starta forsränningsdelen av din resa. 
 
Om du vill ta en paus längs vägen kommer guiderna att stanna vid vattenfall där du också har möjlighet att njuta av det rika djurlivet längs floden. Det finns möjlighet att se hägrar, fiskgjusar, papegojor, makrill och många andra arter som lever i det skyddade området i den tropiska regnskogen.
 
Det är bra att ta med bekväma kläder, vattenskor, badkläder, solkräm, insektsmedel, insektsspray, handduk och ett ombyte.
 
Turen varar ca 6 timmar.

Läs mer

5. Manuel Antonio Nationalpark

Manuel Antonio National Park är ett paradis som på ett vackert sätt illustrerar Costa Ricas överdådiga natur med sina idylliska stränder, frodiga regnskogar och ett rikt djurliv. Trots sin blygsamma storlek är parken en av landets mest älskade skatter, känd för sin imponerande blandning av biologisk mångfald och naturlig skönhet.

Besökarna fascineras av de pittoreska kusterna med kristallklart vatten och korallrev, och de gyllene sandstränderna som inbjuder till avkoppling och solbad. I parkens inre finns frodig regnskog där man kan utforska och kanske ha turen att få syn på apor, sengångare och ett kalejdoskop av färgglada fåglar.

Manuel Antonio Natinal Park erbjuder en mängd olika aktiviteter:

 • Vandring genom nationalparkens hjärta
 • Kajakpaddling längs den pittoreska kusten
 • Utforska det spektakulära vattenfallet Nauyaca
 • Forsränning på de utmanande floderna

Behöver du hjälp att hitta den perfekta resan?

Drömmer du om att fördjupa dig i Costa Ricas fantastiska naturskönhet och uppleva pulsen i dess livliga huvudstad San José? Våra kunniga resekonsulter är redo att guida dig genom planeringen av din drömresa till detta paradis. Från de frodiga molnskogarna och majestätiska vulkanerna till de idylliska kusterna och det rika djurlivet - Costa Rica erbjuder en värld av äventyr som väntar på att bli utforskade.

 

Fyll i formuläret så pratar vi om dina önskemål och förväntningar. Vårt team kommer att arbeta nära dig för att skapa en skräddarsydd resplan som inte bara innehåller besök i det kulturella hjärtat i San José, utan också äventyrliga utflykter till vulkanen Arenal, de mystiska molnskogarna i Monteverde och de paradisiska stränderna i Manuel Antonio. Oavsett om ditt hjärta klappar för spännande aktiviteter som ziplining och forsränning, eller om du drömmer om att koppla av på en strand med utsikt över Stilla havet, kommer vi att se till att din resa till Costa Rica blir en upplevelse du aldrig kommer att glömma.

 

Ta det första steget mot ditt Costa Rica-äventyr idag och låt oss hjälpa dig att skapa oförglömliga minnen i detta land fyllt av naturliga underverk och kulturella skatter.

Anita Boström
 • Anita Boström
 • Resekonsulent
 • Tlf: 010-750 24 72
 • Mail: info@flamingotours.se