Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
zebror dricker av floden

Naivashasjön

Dyk ner i attraktionerna vid Naivashasjön. Upptäck allt från spännande båtturer på sjön, där du kan se flodhästar och olika fågelarter, till den frodiga vandringen på Crescent Island. Utforska också närliggande naturunderverk som den slocknade vulkanen Longonot och den äventyrliga nationalparken Hells Gate.

Naivashasjön

Lake Naivashaär en sötvattensjö som ligger i Rift Valley i Kenya, exakt 85 kilometer nordväst om Nairobi i Nakuru County. Sjön, som täcker ett område på cirka 198 kvadratkilometer, ligger på en höjd av 1 884 meter över havet, vilket gör den till den högst belägna sjön i Rift Valley. Namnet "Naivasha" kommer från det lokala Maasai-språket, där "ɛnaɨpɔ́sha" betyder "det som vågar", vilket syftar på sjöns vågaktivitet vid blåsiga förhållanden.

Lake Naivasha omges av frodiga akacieskogar och stora träskområden, som varierar i storlek beroende på nederbörden. Sjön har inget synligt utlopp, men eftersom vattnet är relativt färskt antar man att det finns ett underjordiskt utlopp. Sjön har en rik flora och fauna med över 400 olika fågelarter och en stor population av flodhästar. Sjön är också känd för sitt imponerande fiskbestånd, men här finns inga krokodiler, förmodligen på grund av det svala klimatet på hög höjd.

Verksamhet

Båtturer och vattensporter

En av de mest populära aktiviteterna är att åka båt på sjön, där besökarna kan komma nära och personligt med det rikliga djurlivet. Båtturerna ger en unik möjlighet att observera flodhästar i deras naturliga miljö och njuta av det omfattande fågellivet, som inkluderar arter som pelikaner, hägrar och afrikanska flodörnar. Förutom båtturer kan besökare också delta i kajakpaddling eller fiske, vilket ger en mer personlig interaktion med sjöns naturliga skönhet.

Vandring och cykling

För den äventyrslystne erbjuder området runt Naivashasjön möjligheter till både vandring och cykling. Ett populärt resmål är Hell's Gate National Park, där man kan vandra genom dramatiska landskap med raviner och varma källor, eller ta en cykeltur bland zebror, giraffer och antiloper. Hell's Gate är också känt för sina klättringsmöjligheter och är en av få nationalparker i Kenya där man kan vandra eller cykla fritt utan guide.

Guidade naturvandringar

På Crescent Island, en privat halvö i sjön, kan du utforska på en guidad naturvandring. Ön är hem för ett stort antal djur och är särskilt känd för sin frånvaro av rovdjur, vilket gör det säkert att gå bland djuren. Besökare kan komma nära giraffer, zebror, olika arter av antiloper och vattenbockar.

Fotografering och fågelskådning

För fotografer och fågelskådare är Naivashasjön ett riktigt paradis med sitt överflöd av fågelarter. Det är möjligt att organisera specialiserade turer med fokus på fågelskådning, där du kan se och fotografera några av de mer sällsynta och spektakulära fågelarterna.

Besök i närliggande naturreservat

Förutom de aktiviteter som erbjuds vid själva sjön ligger Naivashasjön nära flera andra naturreservat, bland annat Longonot National Park och Crater Lake Game Sanctuary. Dessa parker erbjuder ytterligare möjligheter att uppleva Kenyas vilda djur, från safari i öppna fordon till vandringar upp på Mount Longonot, en slocknad vulkan som erbjuder magnifik utsikt över Rift Valley

Behöver du hjälp att hitta den perfekta resan?