Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Elefanter vid vattenhålet

Safari i Kenya och strandsemester i Mombasa

En safari i Kenya och en strandsemester i Mombasa är en resa fylld av upplevelser och intryck. Upptäck vackra nationalparker och kom nära de afrikanska djuren. Avsluta resan med en strandsemester i Mombasa, som bjuder på vita sandstränder och färgglada korallrev.

Upplev Kenya på safari

Överdådig natur och vilda djur

Kenya är ett land som fångar essensen av den afrikanska vildmarken med sin överdådiga natur och myriader av vilda djur. Landets magnifika savanner och pittoreska nationalparker är ett sant paradis för naturälskare.

Att åka på safari i Kenya är inte bara en resa, det är en livsberikande upplevelse som tilltalar både barn och vuxna.

Här kan familjer uppleva och uppskatta den biologiska mångfalden tillsammans. Dessa stunder av närhet till naturen är både lärorika och inspirerande.

I Kenyas nationalparker kan man stöta på "The Big Five" - lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel.

En gång i tiden var dessa imponerande djur de mest eftertraktade troféerna för storviltsjägare, men nu har de kommit att symbolisera bevarande och hållbar turism.

Att se dessa majestätiska varelser i sin naturliga miljö är en upplevelse som för många är en dröm som går i uppfyllelse.

Kenya är inte bara ett resmål, det är en inbjudan att utforska och komma i kontakt med Afrikas vilda och otämjda skönhet. Här väntar äventyr och naturens mångfald uppenbarar sig i all sin prakt.

Nationalparker

Utforska Samburu Nationalpark

Upptäck den unika skönheten i Samburu Nationalpark. Denna park, som är en del av Ewaso Ng'iro-flodens ekosystem, är rik på doumpalmer och akaciaträd, vilka skapar en fristad för en rad djurarter. Här kan du se allt från elefanter och leoparder till den sällsynta Grevys zebran och en mångfald av fågelarter.

Upplev Masai Mara nationalreservat

Låt dig fascineras av Masai Mara Nationalreservat, en av världens mest kända safaridestinationer. Känd för sina vidsträckta savanner och den spektakulära årliga djurvandringen. Detta är platsen för att observera "The Big Five", inklusive den imponerande lejonpopulationen.

Besök Amboseli Nationalpark

Amboseli Nationalpark erbjuder en pittoresk utsikt med Kilimanjaro i bakgrunden. Parken är berömd för sina stora elefanthjordar och ger också möjligheter att se giraffer, lejon och ett mångfald av fågelarter.

Utforska Nakurusjöns Nationalpark

I Nakurusjöns Nationalpark kan du beundra miljontals flamingor som dekorerar sjöns stränder. Parken är även hem till noshörningar, bufflar och leoparder, samt ett rikt fågelliv och fantastiska sjöutsikter.

Värt ett besök

Kenyas nationalparker är spektakulära platser för djurobservationer och erbjuder en unik möjlighet att uppleva den orörda afrikanska vildmarken i all sin prakt.

Utforska mer om Nationalparker i Kenya

Fakta om Kenya
 • Nairobi
 • Engelska och Swahili
 • Kenya Shilling (KES)
 • 34,7 miljoner
 • 20°C - 30°C
 • Sommartid +1 timme, vintertid +2 timmer
 • 7 nätter på safari med helpension
 • 4 nätter på Mombasa med halvpension
 • Aberdare National Park
 • Samburu National Reserve
 • Solio Conservancy
 • Lake Naivasha
 • Masai Mara National Reserve
Ingår i priset
 • 14 dagar
 • Inklusive flygbiljetter
 • Bagage ingår
 • Inklusive transfer och guide
 • Måltider enligt beskrivning i programmet
Pris pr. pers. från
39 995 SEK
Läs mer
 • 5 nätter på safari med helpension
 • 6 nätter på Mombasa med halvpension
 • Amboseli National Park
 • Lake Naivasha
 • Masai Mara
Ingår i priset
 • 14 dagar
 • Inklusive flygbiljetter
 • Bagage ingår
 • Inklusive transfer och guide
 • Måltider enligt beskrivning i programmet
Pris pr. pers. från
31 495 SEK
Läs mer

Avkoppling på stranden i Mombasa

Efter savannens spänning bjuder Mombasas kustlinje på ett helt annat men lika hisnande universum.

Här finns ett antal fantastiska stränder som var och en erbjuder en unik upplevelse - från lyxiga resorter till mer avskilda och lugna områden. Här kan du koppla av i lugna omgivningar och låta din själ finna frid.

Diani Beach, en juvel på den östafrikanska kusten, är ett paradis med vit sand, svalkande palmer och azurblått hav.

Kilifi och Watamu, norr om Mombasa, erbjuder en lugnare miljö, medan Lamu Island erbjuder total avkoppling.

Vattenaktiviteter som snorkling, dykning och båtturer är populära, och korallreven längs kusten är hem för ett rikt marint liv.

Oavsett om du är ute efter fest och färg eller lugn och ro har Mombasas kustlinje något för alla.

Kombinationen av safari och strandsemester i Kenya är en perfekt balans mellan äventyr och avkoppling.

Vanliga frågor och svar

Den bästa tiden att besöka Mombasa är från juni till september när vädret är torrt och soligt, perfekt för strandsemester och sightseeing.

Ja, det är populärt att kombinera safari i Kenyas nationalparker med avkoppling på Mombasas stränder, vilket ger en perfekt balans mellan äventyr och avkoppling.

Ja, Mombasa erbjuder ett brett utbud av aktiviteter som passar familjer, inklusive strandaktiviteter, kulturella utflykter och barnvänliga resorter.

Mombasa är omgivet av idylliska strandområden som Diani Beach och Watamu, kända för sina vita sandstränder, kristallklara vatten och avkopplande atmosfär.

Ekstra ture

Upplev soluppgången i Masai Mara från luften. Njut av den unika utsikten och se djuren ta sin morgontur över savannen.
 
Se bl.a. elefant, giraff och buffel – men håll också utkik efter rovdjuren som är ute på en tidig morgonjakt. Vi lämnar lodgen innan solen går upp och kör ut till piloten som gör klar ballongen åt oss. Efter landning körs vi till en härlig champagnefrukost ute på savannen. Med lite tur får vi njuta av frukosten omgivna av zebror och giraffer.

Kom ihåg att ta med ett par bra skor, en varmare jacka, kamera, kikare och solglasögon.

Läs mer

Förläng din resa med en extra dag i Nairobi och upplev några av stadens höjdpunkter. Lämpligt även för barn.

Höjdpunkter
Elefantbarnhemmet. De allra flesta elefant- och noshörningsungar du träffar här har mist sin mor till tjuvskyttar och har varit dömda till en säker död ute i vildmarken. Här får djuren en andra chans och målet är ett fritt liv i en av Kenyas nationalparker – ett arbete som sträcker sig över många år.

Lunch på Carnivore. Restaurangen är världskänd för sina grillspett och som har både struts och krokodil på menyn. Det finns även vegetariska alternativ.

Karen Blixen Museum. Här bodde den danska författarinnan under sina år i Kenya, och du kan få en guidad rundvisning inne i bostadshuset eller gå en tur på egen hand i trädgårdarna. Här finns inredning och utrustning kvar från åren som kaffeproducent.

Giraffcentret. Lär känna det stora djuret med de vackra ögonen. Från en terrass på anläggningen kan du handmata en giraff, klappa den, och kanske till och med krama den och få ditt livs enda giraffkyss.

Ingår:
1 övernattning på Tamarind Tree Hotel
Helpension

Läs mer

Att ha tillgång till sin egen safaribil med guide ger stor flexibilitet på plats.
 
Guiden har stor erfarenhet, vet var det är goda chanser att hitta olika djur och hur lång tid ni behöver för att komma fram till nästa övernattningsställe, men ni kan bestämma själva hur länge ni vill stanna och titta på olika djur och kanske göra ett extra stopp på en spännande plats längs vägen.

Läs mer

Mombasa - Östafrikas största stad

Mombasa, Kenyas pulserande hamnstad, är ett samhälle med kultur och historia. Staden är den största i Östafrika och erbjuder en unik blandning av afrikanska, arabiska, indiska och europeiska kulturer.

Mombasas gator sjuder av liv med färgglada marknader, doften av kryddor och ljudet av swahili som svävar genom luften.

Gamla stan i Mombasa

Gamla stan i Mombasa är en annan sevärdhet som du inte får missa. Här kan du vandra genom vindlande gator fyllda med historisk arkitektur, charmiga butiker och autentiska swahilirestauranger. Gamla stan andas historia och charm och är den perfekta platsen för att uppleva det lokala livet och kulturen.

Fort Jesus

Fort Jesus, stadens historiska fästning, står som ett vittnesbörd om Mombasas turbulenta förflutna. Fortet byggdes av portugiserna 1593 och är en av stadens mest besökta sevärdheter. En rundtur i fästningen ger en inblick i de många folkslag som har satt sin prägel på staden och dess roll i den historiska handeln längs kusten.

Mombasa är en stad rik på kultur, historia och naturskönhet och erbjuder en oförglömlig upplevelse för alla resenärer.

Behöver du hjälp att hitta den perfekta resan?

Drömmer du om en oförglömlig resa till Kenyas spektakulära savanner, följt av avkoppling på de vita sandstränderna i Mombasa? Våra kunniga resekonsulter finns här för att hjälpa dig att skapa den perfekta kombinerade safari- och strandsemesterupplevelsen.

 

Fyll i formuläret och låt en av våra resekonsulter kontakta dig. Vi lyssnar på dina önskemål och hjälper dig att sätta ihop den perfekta resplanen så att din resa till Kenya blir allt du drömmer om. Upptäck den majestätiska skönheten i Kenyas vildmark innan du kopplar av på de soldränkta stränderna i Mombasa. Oavsett om du vill uppleva savannens vilda djur, utforska historiska platser i Mombasa eller bara njuta av solen och havet, finns vi här för att göra din resa till verklighet.

 

Ta det första steget mot ditt äventyr idag och förbered dig på att skapa minnen för livet i Kenyas storslagna natur och på Mombasas förtrollande stränder.

Anita Boström
 • Anita Boström
 • Resekonsulent
 • Tlf: 010-750 24 72
 • Mail: info@flamingotours.se