Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Playa Varadero

Trinidad

Ta med på en upptäcktsresa genom Trinidads färgglada gator och historiska skatter. Låt dig inspireras inför din nästa resa till Kuba och besök denna koloniala stad. Läs mer om Trinidads unika historia, kultur, charm och livliga atmosfär.

Trinidad

Välkommen till Trinidad, en kulturell skattkammare och en levande tidskapsel som förflyttar besökarna tillbaka till det koloniala Kuba. Denna förtrollande stad, som stolt finns med på UNESCO:s världsarvslista, erbjuder en unik blandning av historia, arkitektur och kultur.

Med sina kullerstensgator, färgglada kolonialbyggnader och en atmosfär som vibrerar av äkta kubansk livsglädje representerar Trinidad det kubanska hjärtat och den kubanska själen.

När man promenerar genom Trinidads kullerstensgator, omgivna av livfulla, färgglada kolonialbyggnader, känns det som om man har förflyttats tillbaka i tiden. Staden sjuder av äkta kubansk livsglädje och återspeglar det kubanska hjärtat och den kubanska själen.

Trinidad är ett levande museum, fyllt av historiska palats och kyrkor som berättar historier från en svunnen tid. Stadens livliga torg, där musik och dans är en del av vardagen, skapar en atmosfär som är inget annat än magisk. Trinidad erbjuder en upplevelse som kommer att stanna kvar i minnet hos varje besökare som kliver in i denna charmiga och historiska värld.

Intressanta platser Beskrivning Typ av erfarenhet
Plaza Mayor Trinidads stadskärna med historiska byggnader och museer Kultur och historia
Casa de la Musica Livemusik og dans nær en av stadens bästa utsiktspunkter Underhållning och musik
Klostret San Francisco de Asís Historiskt museum med berømt klocktorn Kultur och åsikter
La Canchánchara Historisk bar känd för traditionella kubanska cocktails Gastronomi och historia
Nationalparken Topes de Collantes Natursköna vandringsleder och vattenfall Natur och vandring
Fakta om Kuba
  • Havanna
  • Spanska
  • Kubanska pesos (CUP)
  • 11,3 miljoner
  • 15-33°C
  • Tidsskillnad: -6 timmar

Sevärdheter i Trinidad

Calle Real del Jigue

Når du vandrer langs Calle Real del Jigue i Trinidad, træder du ind i en verden, hvor tiden synes at have stået stille. Denne charmerende gade er kernen i Trinidads historiske hjerte og byder på et utal af skjulte skatte, der venter på at blive udforsket.

Calle Real del Jigue selv har velbevarede koloniale bygninger, som hver især fortællende sin egen unikke historie. En tur langs denne gade er som at gå gennem et levende museum, hvor hvert skridt bringer nye opdagelser og forbindelser til fortiden.

Iglesia de Santa Ana

En anden seværdighed er Plaza Santa Ana, et område, der engang summede af aktivitet og nu står som et stille vidnesbyrd om byens fortid. Her finder man de maleriske ruiner af Iglesia de Santa Ana, en kirke fra det 18. århundrede, hvis vægge og buer fortæller historier fra en svunden tid.

Plaza Santa Ana og Iglesia de Santa Ana repræsenterer Trinidads rigdom af kulturel og historisk arv. Disse steder er ikke blot fysiske strukturer, men også symboler på byens dybde og mangfoldighed. Iglesia de Santa Ana, nu en romantisk ruin, giver et unikt indblik i kolonitidens religiøse liv og er et populært motiv for fotografer og historieentusiaster.

Denne del af Trinidad er essentiel for enhver, der ønsker at forstå byens og Cubas komplekse historie og kulturarv.

Läs mer om reseinformation för Kuba

Vanliga frågor och svar

Ja, Trinidad är perfekt för den som är intresserad av historia. Stadens välbevarade koloniala arkitektur och historiska platser som Sockerbruksdalen och historiska kyrkor vittnar om ett rikt förflutet.

Plaza Mayor, Iglesia de Santa Ana, Parque Cespedes, Casa de la Musica och Sockerbrukens dal är några av de mest besökta platserna i Trinidad. De ger besökarna en inblick i stadens rika historia och livliga kultur.

Absolut! Casa de la Musica i Trinidad är ett utmärkt ställe att uppleva äkta kubansk musik och dans, särskilt på kvällarna när det ofta är liveframträdanden.

Ja, Trinidad är en idealisk plats för att få en djupare inblick i den kubanska kulturen. Stadens historiska centrum, livliga musikscen och lokalbefolkningens gästfrihet ger en autentisk upplevelse av Kuba.

Sevärdheter i Trinidad

Trinidads sociala liv

Parque Cespedes i Trinidad är ett pulserande centrum för stadens sociala liv och en populär mötesplats för både lokalbefolkning och besökare.

Parken omges av färgglada byggnader och ligger i hjärtat av staden, och fungerar som en samlingsplats där människor träffas, utbyter historier och njuter av den avslappnade atmosfären. Det är en plats där stadens puls känns som starkast och där vardagslivets tempo verkar sakta ner med den trevliga omgivningen.

San Francisco de Asis-klostret

San Francisco de Asis-klostret i Trinidad, Kuba, är en anmärkningsvärd historisk och arkitektonisk skatt som berättar en viktig del av stadens historia.

Det byggdes på 1700-talet, ursprungligen som ett franciskanerkloster, och är ett lysande exempel på kolonial religiös arkitektur. Klostrets mest slående kännetecken är det ikoniska gula klocktornet, som dominerar stadens silhuett och erbjuder en oöverträffad utsikt över Trinidad och den omgivande landsbygden.

Under årens lopp har klostret haft olika funktioner, bland annat som sjukhus och skola innan det byggdes om till museum.

Idag finns här Museo Nacional de la Lucha Contra Bandidos (Nationalmuseet för kampen mot banditer), som berättar historien om Kubas kamp mot kontrarevolutionära element i efterdyningarna av den kubanska revolutionen. Utställningarna omfattar fotografier, dokument och andra artefakter från denna period.

Besökare i klostret kan njuta av den fridfulla atmosfären, de vackra innergårdarna och den rikedom av historia som döljer sig innanför murarna.

En resa till klostret är inte bara en resa tillbaka i tiden, utan också en chans att fördjupa sig i en viktig del av Kubas kulturella och historiska arv.

Väder i Trinidad

Trinidad Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Högsta temperatur 30 30 31 31 31 31 31 31 31 31 30 30
Minsta temperatur 21 21 21 22 23 23 23 23 22 22 21 21
Soltimmar per dag 7 8 8 8 7 6 6 7 7 7 6 7
Nederbörd i mm per dag 3 2 2 2 5 9 9 8 6 7 8 6
Temperatur badvatten 27 26 26 27 27 27 28 28 29 28 28 27

Behöver du hjälp att hitta den perfekta resan?

Drömmer du om en oförglömlig resa till Kubas dolda pärla, Trinidad, med sin unika koloniala arkitektur och livliga kultur? Våra engagerade resekonsulter finns här för att guida dig genom skatterna i denna historiska stad. Från Trinidads pittoreska gator till dess livliga musikscener och fascinerande museer - staden erbjuder en autentisk och djupgående upplevelse av det kubanska arvet.

 

Fyll i formuläret och låt en av våra resekonsulter kontakta dig. Vi lyssnar på dina önskemål och drömmar för din resa, utformar en skräddarsydd resplan och ser till att ditt besök i Trinidad blir en resa du aldrig glömmer. Oavsett om du fascineras av stadens historiska betydelse, dess färgstarka stadsbild eller vill fördjupa dig i den lokala kulturen genom musik och dans, finns vi här för att hjälpa dig att förverkliga dina resmål.

 

Ta det första steget mot ditt kubanska äventyr idag och upptäck de otaliga underverk som Trinidad har att erbjuda. Med vår hjälp blir din resa inte bara en resa, utan en djupgående upplevelse av Kubas hjärta.

Anita Boström
  • Anita Boström
  • Resekonsulent
  • Tlf: 010-750 24 72
  • Mail: info@flamingotours.se