Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Havanna

Låt dig förföras av Havannas charm och färgglada gator. Utforska Kubas huvudstad, lär dig mer om de många sevärdheterna och fördjupa dig i stadens rika kultur och historia. Börja din nästa resa här och upplev Havanna som du aldrig har sett det förut!

Havannas historiska underverk

Havanna, Kubas pulserande huvudstad, är en stad där historia och nutid smälter samman.

Stadens arkitektoniska prakt är uppenbar i Parque Central, som omges av storslagna byggnader som Gran Teatro de la Habana.

Capitolio, en imponerande kopia av Vita huset, står som en symbol för stadens storhetstid.

Inte långt från stadens centrum ligger också Ernest Hemingways hem, Finca la Vigía, ett måste för litteraturälskare och historieentusiaster.

Aktiviteter i Havanna

 • Utforska de historiska torgen och gatorna i Gamla Havanna (Havana Vieja).
 • Ta en promenad längs den berömda strandpromenaden El Malecón.
 • Upplev det lokala livet med musik och dans på Calle Obispo.
 • Följ med på en guidad tur i en historisk cigarrfabrik.
 • Njut av nattlivet och livemusiken på en lokal bar eller klubb.

Det pulserande gatulivet

Havannas charm ligger inte bara i dess monument, utan också i dess livliga gator.

Havana Vieja, även känt som Gamla Havanna, är ett distrikt där stadens sanna själ och charm kommer till uttryck.

En promenad genom kullerstensgatorna avslöjar en rik kulturell mosaik, där hus från kolonialtiden och stora herrgårdar står sida vid sida och berättar historier om stadens mångskiftande förflutna.

Här i Havana Vieja får du uppleva den kubanska vardagsrytmen när lokalbefolkningen samlas för att utbyta historier, spela domino eller njuta av musiken som strömmar ut genom de öppna fönstren.

Historiska torg som Plaza de la Catedral och Plaza Vieja utgör hjärtat i stadens kulturella scen. Dessa är nu livliga samlingsplatser fulla av kaféer och barer.

Det är här Havannas livfulla kultur och enkla livsglädje uttrycks i en atmosfär som känns nästan påtaglig.

En promenad genom dessa gator är en djupdykning i Havannas rika historia och kultur, ett verkligt möte med stadens hjärta och själ.

Läs mer om att resa till Kuba här

Fakta om Kuba
 • Havanna
 • Spanska
 • Kubanska pesos (CUP)
 • 11,3 miljoner
 • 15-33°C
 • Tidsskillnad: -6 timmar

Cigarrfabriken Partagás i Havanna

Partagás Cigar Factory, en av Havannas äldsta och mest berömda cigarrfabriker, är ett måste för alla som besöker Kuba.

Fabriken grundades 1845 och är ett levande museum över kubanskt hantverk och ger en sällsynt inblick i hur man tillverkar några av världens mest berömda cigarrer.

När du går in i de historiska byggnaderna omsluts du omedelbart av doften av rika tobaksblad och ljudet av erfarna arbetare som försiktigt rullar cigarrer med en precision som har fulländats under generationer.

En guidad tur ger en fascinerande inblick i tobaksproduktionens värld, från det noggranna urvalet av blad till den färdiga cigarren. Det är ett unikt tillfälle att se tobaksarbetarnas färdigheter och lära sig mer om de olika stegen i cigarrrullningen.

Det här är en plats där tiden verkar ha stått stilla och där traditionella metoder fortfarande har högsta prioritet.

Vanliga frågor och svar

Gamla Havanna är känt för sina historiska torg som Plaza de la Catedral och Plaza Vieja, sina kullerstensgator och färgglada byggnader. Det är också värt att besöka Capitolio och Gran Teatro de la Habana.

Ja, Havanna är fullt av lokala kulturella uttryck. Du kan njuta av levande musik, traditionella danser och kubanska rätter på många barer och restauranger, särskilt längs Calle Obispo och i området runt El Malecón.

Havanna har en varierad matscen med allt från traditionella kubanska rätter på lokala paladares till internationella rätter. Prova lokala specialiteter som ropa vieja och kubanska smörgåsar.

Det viktigaste. El Malecón är en populär strandpromenad som erbjuder en fantastisk utsikt över havet och är en social knutpunkt, särskilt på kvällarna.

El Malecón - den berömda hamnpromenaden

Havanna, en stad som kännetecknas av både historisk rikedom och modern innovation, är en plats där det förflutna och framtiden möts.

Detta återspeglas tydligt längs El Malecón.

Den berömda hamnpromenaden sträcker sig längs kusten och förbinder stadens historiska och moderna aspekter. Den kilometerlånga strandpromenaden fungerar som en levande målarduk som illustrerar Havannas förvandling.

Längs El Malecón ser du den magnifika utsikten över Karibiska havet på ena sidan och en rad färgglada, tidstypiska byggnader på den andra. Här är det tydligt hur gammaldags charm harmonierar med moderna ambitioner. Byggnaderna längs strandpromenaden återspeglar en eklektisk blandning av arkitektoniska stilar, från art deco till nykolonial, vilket vittnar om Havannas historiska och kulturella eklekticism.

På kvällen förvandlas El Malecón till ett livligt socialt område där människor samlas för att njuta av den svala brisen, musiken och umgänget. Musiker och gatupoeter skapar en atmosfär av kreativitet och gemenskap.

Temperaturer i Havanna

Havanna Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max. temp 26 26 28 29 30 31 32 32 31 30 28 27
Min. temp 17 17 19 20 22 23 23 23 23 22 20 18
Soltimmar per dag 7 7 8 9 9 8 9 8 10 9 7 7
Nederbörd i mm. per dag 2 2 2 2 4 6 5 5 6 5 3 2

Behöver du hjälp att hitta den perfekta resan?

Drömmer du om att uppleva Havannas livliga kultur, färgglada gator och rika historia? Våra erfarna resekonsulter är redo att guida dig genom Kubas charmiga huvudstad. Havanna är en stad där tiden står stilla och rör sig framåt på samma gång, och här finns unika kulturskatter och en atmosfär som du inte hittar någon annanstans.

 

Fyll i formuläret så kontaktar en av våra resekonsulter dig för att diskutera dina önskemål. Vi skräddarsyr din resa för att ge dig den mest autentiska upplevelsen av Havanna.

 

Oavsett om du är intresserad av kulturella och historiska sevärdheter, vill fördjupa dig i Havannas litterära förflutna eller drömmer om att uppleva stadens pulserande nattliv, är vi redo att göra din resa till Havanna till en oförglömlig upplevelse. Ta det första steget mot ditt äventyr idag och låt oss hjälpa dig att skapa minnen för livet i Havannas hisnande omgivningar.

Jenny Hakanen
 • Jenny Hakanen
 • Resekonsulent och Produktansvarig
 • Tlf: 010-750 24 72
 • Mail: info@flamingotours.se