Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Viñales

Vinales

Upptäck fantastiska Viñales på Kuba. Här kan du hitta information om de många aktiviteter, den unika naturen och de upplevelser som väntar dig på din resa till Kuba.

Den natursköna Vinalesdalen

Viñalesdalen, som ligger cirka 180 km väster om Havanna på Kuba, är känd för sitt unika naturlandskap och är ett av de mest pittoreska områdena i landet. Dalen, som omges av de unika Mogotesbergen, är inte bara en sevärdhet utan också ett viktigt område för jordbruk, särskilt tobaks- och bananodling.

Dalens frodiga vegetation och slående kalkstensklippor erbjuder en mängd aktiviteter. Besökare kan utforska området på hästrygg, cykel eller genom vandring och njuta av synen av de lokala tobaksplantagerna där den berömda vueltabajo-tobaken odlas. En speciell attraktion är "Cueva de los Indios", ett imponerande grottsystem med stalaktitgrottor som man kan segla igenom.

Aktiviteter i Vinales

I staden Viñales, en plats där tiden verkar ha stått stilla, kan du uppleva en blandning av traditionella kubanska smaker och moderna bekvämligheter. Staden erbjuder ett antal restauranger och barer där man kan njuta av lokala rätter och drycker som guarapo och guayabita. Besökare kan också ta del av lokala traditioner som salsadans och lära sig mer om tobaksproduktion från lokala bönder.

Viñalesdalen finns med på UNESCO:s världsarvslista på grund av sin unika geologi och biologiska mångfald. Området är berikat med färgglada väggmålningar och klippväggar som nästan ser ut att resa sig vertikalt från marken. För den som söker äventyr utanför dalen finns närliggande områden som Cayo Levisa och Cayo Jutías som erbjuder möjligheter till vattenaktiviteter och avkoppling på isolerade stränder.

Behöver du hjälp att hitta den perfekta resan?

Drömmer du om att utforska den unika naturen och kulturen i Viñalesdalen på Kuba? Våra engagerade resekonsulter är redo att vägleda dig genom planeringen av din drömresa till denna spektakulära plats.

 

Fyll i formuläret nedan så kommer en av våra erfarna resekonsulter att kontakta dig för att förstå dina intressen och preferenser. Vi sätter ihop en skräddarsydd resplan som kan innehålla fascinerande ridturer och vandringar genom dalens unika landskap, men också kulturella upplevelser med lokala tobaksodlare och inblickar i det kubanska kulturarvet. Oavsett om du drömmer om att cykla genom dalens grönskande omgivningar, utforska historiska grottor eller lära dig rulla din egen cigarr, finns vi här för att se till att din resa till Viñales blir en upplevelse du aldrig kommer att glömma.

 

Ta det första steget mot ditt äventyr idag och låt oss hjälpa dig att skapa oförglömliga minnen i Viñales.

Jenny Hakanen
  • Jenny Hakanen
  • Resekonsulent
  • Tlf: 010-750 24 72
  • Mail: info@flamingotours.se