Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
utsikt från Lions Rock

Safari i Minneriya National Park

Safari i Minneriya National Park är en fantastisk naturupplevelse där du kan ha turen att se hundratals elefanter, krokodiler, bufflar och mycket mer.

Safari i Minneriya National Park

Sri Lanka

En safari i Minneriya National Park är en fantastisk natur- och djurupplevelse för både unga och gamla.

Den 8 890 hektar stora parken är hemvist för ett imponerande stort antal vilda djur och är uppkallad efter den stora konstgjorda sötvattensjön Minneriya, som med jämna mellanrum lockar till sig enorma hjordar av asiatiska elefanter – ibland hundratals åt gången.

Under perioden juli till november - särskilt augusti och september - kan du ha turen att få uppleva "the gathering", där hundratals vilda elefanter samlas vid sjön för att bada och dricka. Fenomenet är känt som en motsvarighet till den stora migrationen i Östafrika och är en av de största naturupplevelserna i Asien.

Minneriya National Park är också hemvist för en mängd andra djur. Bland annat kan du ha turen att uppleva träskkrokodiler, näshornsfåglar, schakaler, bufflar, vildsvin, apor, fjärilar, piggsvin, olika arter av rådjur och en mängd fåglar, inklusive pelikaner, papegojor och flamingos.

En safari i Minneriya National Park tar ca. 3 timmar och efter safarin körs du tillbaka till hotellet.

Priser

Pris per person
920 SEK
Priset är per person, och turen bokas samtidigt som resan.
Fakta om Sri Lanka
  • Colombo
  • Singalesiska och tamil
  • Lankesiska Rupee (LKR)
  • 20,3 miljoner
  • 22°C - 32°C
  • Sommartid +5,5 timmar, vintertid +4,5 timmar