Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Sydafrika: Väder och klimat

När är den bästa tiden att resa till Sydafrika? Det finns alltid en bra tid att åka på safari i Sydafrika. Nedan kan du lära dig mer om Sydafrikas väder och klimat, safariupplevelser och fördelarna med de olika årstiderna.

Safari i Sydafrika

Ett land med uendelige muligheder

Sydafrika er et land af overvældende kontraster og mangfoldighed, reflekteret både i dets varierende klima og de mangfoldige oplevelser, det tilbyder.

Den vilde, ubeskrivelige skønhed i Kruger Nationalpark med sit subtropiske klima, der skaber perfekte betingelser for safarier året rundt. De livlige, kulturelt rige gader i Durban, hvor et mildere klima og solrige strande inviterer til afslapning og strandaktiviteter. Landet byder på en bred vifte af klimazoner, fra de tørre savanner i nord til de frodige vinmarker i Cape Town og de køligere bjergregioner.

Denne geografiske og klimatiske mangfoldighed gør Sydafrika til en destination med noget for enhver smag.

En rejse til Sydafrika er mere end blot en ferie; det er en dybdegående oplevelse af natur, kultur, historie og afslapning, alt sammen inden for rammerne af et land, der er lige så varieret som det er storslået.

Oplevelser

  • Kruger National Park: Safarioplevelser med "Big Five".
  • Durban: Afslappende strandliv og kulturelle oplevelser.
  • Sommer i Sydafrika: Ideel for dyrebørn og frodigt landskab.
  • Vinter i Sydafrika: Bedre chancer for dyreobservationer i Kruger.
  • Forår og Efterår: Behagelige temperaturer for udforskning.

Väder och klimat

Den bästa tiden att resa

Sydafrika, ett land med fyra tydliga årstider, erbjuder ett varierat klimat som gör det möjligt att besöka landet året runt.

Sommar

Sommaren, från december till mars, domineras av värme och luftfuktighet. Sommaren är idealisk för att uppleva frodiga landskap och nyfödda djurungar, vilket gör denna tid särskilt attraktiv för natur- och djurentusiaster. Det är också under denna period som landets enda regnperiod infaller, från november till februari.

Hösten

Hösten i Sydafrika, från mars till maj, kännetecknas av gradvis svalare temperaturer och mindre regn, vilket gör det till en trevlig tid att resa, särskilt för dem som vill undvika sommarens hetta.

Vinter

Vintern, från juni till augusti, är den svalaste perioden, särskilt på de högre höjderna. Vintern är en idealisk tid för safari eftersom djuren är mer aktiva i de svalare temperaturerna och vegetationen är mindre tät, vilket gör det lättare att upptäcka vilda djur.

För att få bättre chanser att se de fem stora och njuta av behagliga temperaturer rekommenderas de svalare vintermånaderna.

Våren

Våren, från september till november, bjuder på stigande temperaturer och är en tid då naturen börjar blomma. Det här är en underbar tid att uppleva landets naturliga skönhet när vilda blommor och träd börjar blomma.

Den bästa tiden att åka på safari i Kruger är under vintermånaderna från juni till augusti, när vädret är svalare och djuren är mer aktiva.

Ja, Durban har ett subtropiskt klimat med varma somrar och milda vintrar, vilket gör det till ett perfekt resmål året runt.

För safariupplevelser i Sydafrika rekommenderas vanligtvis att man besöker landet under den torra vintersäsongen, som pågår från maj till september. Djuren är lättare att upptäcka eftersom vegetationen är mindre tät och de ofta samlas runt vattenhål. Vädret är också behagligare under denna period, eftersom det är svalt på morgonen och på natten, men fortfarande varmt under dagen. Kruger National Park och andra djurparker är populära resmål för safari under den här säsongen.

Extra Turer

Njut av en upplevelse för livet och den ultimata känslan av frihet när du svävar ljudlöst över himlen i en luftballong.
 
Du åker tidigt för att få ut det mesta av ballongsafarin och njuta av den vackra soluppgången med utsikt över de magnifika Drakensbergen.
 
Säkerheten är alltid vår högsta prioritet på Flamingo Tours. Därför vet vi oftast inte förrän kvällen innan om vädret tillåter att ballongfärden äger rum. Det är ballongskipparen ensam som bedömer om turen kan genomföras. Om vädret inte är lämpligt får du naturligtvis pengarna tillbaka.

Läs mer

Detta är den perfekta utflykten för barnfamiljer – och för alla andra djurälskare som drömmer om att komma nära Afrikas vilda djur.
 
Först besöker du Jessica, den tama flodhästen, som hittades övergiven efter en översvämning och "uppfostrades" av ett sydafrikanskt par. Den stora flodhästen är helt tam, så du kan mata den för hand, kyssa och klappa den.
 
Därefter besöker du en reptilpark, som arbetar för att bevara utrotningshotade arter i Sydafrika och som kan kontaktas om du ser skadade reptiler eller reptiler i det vilda. Här kan du se alla sorters reptiler, krokodiler, frigående apor och papegojor.

Läs mer

Utforska valarnas värld genom att följa den erkända Whale Route längs kusten. Rutten passerar vackra platser som Gordon's Bay, Pringle Bay och Betty's Bay innan du når Hermanus.

Äventyret börjar i Kapstaden och går genom Gordon's Bay och Pringle Bay på väg till Betty's Bay. Längs vägen får du uppleva hisnande havsutsikter och vikar. Resan fortsätter till Kleinmond där ni stannar till vid Harold Porter Botanical Gardens. Här får du uppleva de magnifika, avskilda trädgårdarna, som är omgivna av berg och kända för sina vattenfall och klara pooler.

När du anländer till Hermanus har du möjlighet att titta på valar från stranden, och du kan köpa en båttur för ett närmare möte med dessa imponerande havsdjur. Avsluta dagen med att utforska staden innan du återvänder till Kapstaden och anländer till ditt hotell ca 17:30 efter en dag i natursköna omgivningar.

Läs mer

Safariupplevelser i Kruger nationalpark

Väder och klimat i Kruger nationalpark

Kruger National Park, en naturpärla i Sydafrika, erbjuder en unik safariupplevelse som påverkas av det varierande vädret och klimatet. Parkens klimat är övervägande subtropiskt, vilket innebär varma somrar och mildare vintrar.

Under sommarmånaderna (november-februari) kan dagstemperaturen stiga betydligt, vilket förvandlar landskapet till ett grönskande paradis - perfekt för morgondrivningar, där färska djurspår och djurlivets aktivitet är på topp.

På vintern (juni-augusti) är vädret svalare, vilket gör det idealiskt för djurobservationer eftersom djuren ofta söker sig till vattenhål och vegetationen är mindre tät.

Oavsett årstid erbjuder Kruger National Park en spektakulär upplevelse, med picknick vid Oliphant River och solnedgångar över de afrikanska bergen som minnesvärda ögonblick.

Kruger nationalpark är hjärtat i Sydafrikas djurliv.

Kruger Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temperatur dag 32 31 32 28 24 23 22 24 26 27 29 31
Nat temp 18 19 18 18 14 13 12 12 16 18 18 19
Nederbörd i mm 109 110 79 37 14 8 8 7 19 38 75 105
UV-index 5 11 11 9 7 11 9 7 9 9 11 11

Behöver du hjälp att hitta den perfekta resan?

Drömmer du om en oförglömlig resa till Sydafrika, där du kan uppleva landets unika väder, klimat och fantastiska natur? Våra erfarna resekonsulter är redo att guida dig genom Sydafrikas varierande landskap. Sydafrikas klimat varierar från region till region, vilket gör att du kan uppleva allt från vilda safariäventyr till avkopplande stranddagar.

 

Fyll i formuläret och låt en av våra resekonsulter kontakta dig för att skräddarsy din drömresa. Vi lyssnar på dina önskemål, sätter ihop en resplan som passar det perfekta vädret och klimatet för dina aktiviteter och ser till att din resa till Sydafrika blir en oförglömlig upplevelse.

 

Ta det första steget mot ditt äventyr redan idag och skapa minnen för livet i Sydafrikas hisnande natur. Med vår expertis och passion för Sydafrika kommer vi att se till att din resa inte bara blir en semester, utan en livsförändrande upplevelse.

Jenny Hakanen
  • Jenny Hakanen
  • Resekonsulent
  • Tlf: 010-750 24 72
  • Mail: info@flamingotours.se