Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
De vackra Victoria Falls sett från luften

Victoria Falls

Från Dr Livingstones historiska upptäckt till dagens äventyrslystna besökare. Läs om de fantastiska Victoria Falls.

Upptäckten av Victoriafallen

Victoriafallen upptäcktes av den skotske missionären och upptäcktsresanden Dr. David Livingstone år 1855 och fallen fick sitt namn efter drottning Victoria av England.

Detta var en anmärkningsvärd händelse i västvärldens utforskning av Afrika. Men långt före Livingstones ankomst var Victoriafallen en helig plats för lokala stammar, inklusive Tonga-folket, som betraktade det som en andlig plats.

Vattenfallet ligger på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia och är inte bara känt för sin överväldigande skönhet utan också för sin storlek, med en höjd på 128 meter och en bredd på 1,7 kilometer.

Det lokala namnet Mosi oa Tunya - "röken som dånar", ger en levande bild av den spektakulära synen och det dånande ljudet som kan höras upp till 40 kilometer bort.

I modern tid har Victoriafallen utvecklats till ett av världens mest populära turistmål. År 1989 utsågs Victoriafallen till ett av UNESCO:s världsarv.

Se vår resa här

Årstider och aktiviteter

Victoriafallens skønhed ændres dramatiskt med årstiderne. Fra februar til juni, når Zambezifloden er som størst, forsar imponerende 320 millioner liter vand per minut over klipperne.

Under denne periode er det en oovertruffen oplevelse at tage en helikoptertur for at se dette naturlige underverk fra fugleperspektiv. Fra juli til september, når vandstanden falder, bliver området ideelt for eventyrlystne aktiviteter som forsrævning.

Under tørkeperioder, specielt i oktober og november, falder vandstanden betydeligt. Det giver besøgende en unik mulighed for at se faldene fra en anden vinkel og udforske steder som Devils Pool.

Disse svingninger i vandstanden har altid været en naturlig del af Victoriafallenes cyklus, selv om klimaforandringer og tørke kan påvirke den.

Victoriafaldene er også kendt som Afrikas adrenalinhovedstad. Fra bungyjump og helikopterture til cykling byder stedet på et bredt udvalg af aktiviteter for de eventyrlystne.

For den mere stille besøgende tilbyder området vandreture i den frodige regnskov, der er rig på dyreliv, herunder bavianer og næsehornsfugle.

Behöver du hjälp att hitta den perfekta resan?

Upptäck de magnifika Victoriafallen - ett under av natur och äventyr. Omgiven av frodig regnskog och de spektakulära fallen "Smoke that Thunders" erbjuder denna plats unika upplevelser, från vandringsleder till forsränning.

Victoriafallen är ett oförglömligt skådespel som inbjuder till äventyr och eftertanke, en plats där naturens kraft och skönhet möts. Ta steget mot en äventyrlig resa vid Victoriafallen, en upplevelse för livet.

Registrera dig idag för att säkra ett specialerbjudande genom en av våra försäljningsrepresentanter. Börja din oförglömliga resa till Victoriafallen - naturens underverk som väntar på att förtrolla dig.

Jenny Hakanen
  • Jenny Hakanen
  • Resekonsulent
  • Tlf: 010-750 24 72
  • Mail: info@flamingotours.se