Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Många olika djur som slappar av vid vattenhålet

Safari i Lake Manyara Nationalpark

Lake Manyara National Park är ett otroligt vackert område i norra Tanzania. Parken är särskilt känd för sin imponerande varierade natur och ett otroligt rikt djur- och fågelliv. Den är perfekt för naturälskare, fågelskådare och äventyrslystna resenärer.

Lake Manyara National Park

Det unikke landskab

Nationalparken Lake Manyara, som ligger i norra Tanzania, är en sann juvel av naturlig skönhet och ekologisk mångfald. Parken är mest känd för den imponerande Manyarasjön, en stor sötvattensjö som ger liv åt ett mångsidigt ekosystem

Parken omges av frodiga skogar, öppna gräsmarker och de dramatiska sluttningarna av Rift Valley, och erbjuder en oöverträffad biologisk mångfald. Det unika landskapet i Lake Manyara skapar en oas för otaliga arter av både flora och fauna, vilket gör den till en viktig livsmiljö i regionen.

Det rige dyreliv

Det rika djurlivet i Lake Manyara National Park omfattar inte bara de berömda trädklättrande lejonen, utan också stora populationer av elefanter, giraffer och babianer, samt en mängd fågelarter som lockar fågelskådare från hela världen.

Parkens skogar är hem för sällsynta och exotiska arter, medan dess gräsmarker och våtmarker erbjuder perfekta förhållanden för ett rikt fågelliv, inklusive flamingos, pelikaner och många andra arter.

Besökare till Lake Manyara National Park kan förvänta sig en upplevelse fylld av naturlig skönhet och äventyr.

Parken erbjuder ett brett utbud av aktiviteter, från safari och fågelskådning till vandring och fotografiska turer, vilket gör den till ett perfekt resmål för alla typer av naturälskare.

Med sin otroliga naturskönhet, sitt rika djurliv och sin viktiga ekologiska roll är Lake Manyara National Park en viktig del av Tanzanias naturarv och en ovärderlig skatt för framtida generationer att njuta av och bevara.

Fakta om Tanzania
 • Dodoma
 • Engelsk och swahili
 • Tanzaniska shilling (TZS)
 • 53,5 miljoner
 • 20°C - 30°C
 • Sommartid +1 timme, vintertid +2 timmar
 • 5 nätter safari med helpension
 • Serengeti Nationalpark
 • Lake Manyara
 • Tarangire Nationalpark
 • Ngorongorokratern
Ingår i priset
 • 8 dagar
 • Inklusive flygbiljetter
 • Bagage ingår
 • Inklusive transfer och guide
 • Måltider enligt beskrivning i programmet
Pris pr. pers. från
28 495 SEK
Läs mer

Geografisk översikt

Landskapet i parken

Utöver själva Lake Manyara är parkens landskap en extraordinär blandning av olika ekosystem. De täta, grundvattenförsörjda skogarna i parkens norra del är hem för en rik flora och fauna, inklusive många arter av primater och fåglar.

Dessa frodiga skogar övergår gradvis till öppna savanner och akaciaträd i söder, där man kan se stora gräsätare som zebra och antilop, liksom rovdjur som lurar i det höga gräset.

Gregory Rift Mountains, som bildar en dramatisk bakgrund, är inte bara en hisnande syn; de spelar också en viktig roll i ekosystemet genom att påverka klimatet och nederbördsmönstren i området.

Parkens biologiska mångfald

Denna geografiska mångfald är avgörande för parkens rika biologiska mångfald. Det gör att ett brett spektrum av djur- och växtarter kan frodas, vilket gör parken till ett favoritstudieområde för forskare och ett paradis för natur- och djurlivsentusiaster.

Den varierade terrängen gör också varje hörn av parken unikt, från fuktiga skogar till torra savanner, vilket ger besökarna en rik och varierad safariupplevelse.

Parkens landskap är alltså inte bara vackert att se på, utan också avgörande för bevarandet av den ekologiska mångfalden och en viktig resurs för bevarandearbetet.

Vilda djur och safari

Variationer av djur

Lake Manyara National Park, med sin imponerande biologiska mångfald, är en idealisk plats för observationer av vilda djur. Förutom de ikoniska trädklättrande lejonen har nationalparken en av världens största koncentrationer av babianer, vars sociala beteende och interaktioner är en fascinerande syn.

I parken finns också en betydande population av elefanter, som ofta ses vandra i familjegrupper genom de frodiga skogarna. Dessutom är giraffer, zebror och olika arter av antiloper, som impala och vattenbock, vanliga sevärdheter i Lake Manyaras öppna savanner och vid sjöns stränder.

Rikt fågelliv

För fågelentusiaster är Lake Manyara ett riktigt paradis. Med över 400 registrerade fågelarter, inklusive många flyttfåglar, är parken en hotspot för fågelskådning. Lake Manyara National Park är särskilt känd för sina stora flockar av flamingos som sätter färg på sjöstranden, liksom en mångfald av hägrar, storkar, pelikaner och många andra fågelarter.

Ekosystem

Lake Manyara erbjuder inte bara en chans att se dessa djur i sin naturliga miljö, utan ger också insikt i de dynamiska ekosystem som stöder ett så varierat djurliv. Parkens varierade terräng, från våtmarker till skogsområden, skapar idealiska förutsättningar för detta överflöd av vilda djur, vilket gör ett besök till en oförglömlig upplevelse för alla naturälskare.

Det rika djurlivet i kombination med parkens natursköna landskap gör Lake Manyara National Park till en omistlig upplevelse för alla natur- och djurentusiaster.

Läs mer om fotosafari i Tanzania här

Vanliga frågor och svar

Parken är känd för sina trädklättrande lejon, stora babianflockar och har också en stor population av elefanter, giraffer, zebror och olika antiloparter.

Parken erbjuder en blandning av frodiga skogar, öppna gräsmarker, akaciaträd, våtmarker och dramatiska sluttningar av Gregory Rift Mountains.

Ja, parken är ett paradis för fågelskådare med över 400 registrerade fågelarter, inklusive flamingor, pelikaner, hägrar och storkar.

Ja, parken är hem för stora flockar av flamingor, särskilt vid sjöstranden.

Den bästa tiden att besöka parken är från juni till september under torrperioden, men parken är spännande att besöka året runt.

Besökarna kan njuta av safari, fågelskådning, vandring, kanotpaddling, cykling, ridning och nattsafari.

Alternativa utflykter

Saker att göra

Förutom de traditionella safariturerna erbjuder Lake Manyara nattsafari, där besökarna kan uppleva parkens nattliv, inklusive sällsynta arter som leoparder och nattaktiva fåglar. Kanot- och båtsafari på sjön ger ett unikt perspektiv och möjlighet att observera parkens många vattenfåglar och flodhästar.

Boendealternativen sträcker sig från lyxcamps med alla moderna bekvämligheter till mer rustika men charmiga campingplatser, vilket gör parken tillgänglig för ett brett spektrum av resenärer.

Besökstider

Den bästa tiden att besöka Lake Manyara National Park är från juni till september under torrperioden, då djuren samlas runt vattenkällorna. En annan bra period är från januari till mitten av mars. Men oavsett årstid bjuder parken på unika upplevelser tack vare sin varierade natur och sitt djurliv.

Läs mer om Nationalparker i Tanzania

Behöver du hjälp att hitta den perfekta resan?

Drömmer du om ett oförglömligt äventyr i Lake Manyara National Park, där naturens skönhet och mångfalden av vilda djur kommer till liv? På Flamingo Tours har vi dedikerade resespecialister som är experter på att utforma skräddarsydda safarier som uppfyller dina drömmar.

 

Fyll i formuläret och låt en av våra erfarna konsulter kontakta dig för att förstå dina krav och skapa den perfekta resplanen. Föreställ dig att uppleva den imponerande Lake Manyara, berikad med ett rikt djurliv och hisnande vyer, allt noggrant planerat av Flamingo Tours.

Anita Boström
 • Anita Boström
 • Resekonsulent
 • Tlf: 010-750 24 72
 • Mail: info@flamingotours.se