Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Safari i Ngorongorokratern

Ngorongorokratern är ett helt unikt naturunderverk. Den djupa kratern, som bildades när en vulkan kollapsade efter ett våldsamt utbrott för 2-3 miljoner år sedan, är den största obrutna, icke översvämmade calderan i världen.

Ngorongorokratern

Ett av Afrikas sju underverk

Ngorongorokratern, som ligger i Tanzania, är ett hisnande naturunderverk och ett måste för alla safarientusiaster. Detta UNESCO-skyddade område är känt för sin unika geografi och sitt rika djurliv, vilket gör det till ett av Afrikas sju naturliga underverk.

Rikt djurliv och historisk betydelse

Ngorongorokratern är en extraordinär plats som erbjuder en unik kombination av natursköna landskap, ett rikt djurliv och historisk betydelse. En resa till Ngorongorokratern är en oförglömlig upplevelse som tilltalar naturälskare, safarientusiaster och historiefantaster.

Geografisk översikt

Ngorongorokratern, som är en integrerad del av det imponerande Ngorongoro Conservation Area, täcker ett område på 8 292 km² i nordöstra Tanzania. Detta naturområde är inte bara ett ekologiskt reservat utan också en arkeologisk skattkammare, vilket ger en djupare dimension till dess betydelse.

Geologiskt fenomen

Kratern i sig är ett bevis på naturens oförutsägbara kraft. Med en imponerande diameter på 20 km och ett djup på cirka 600 meter skapar den en nästan surrealistisk visuell upplevelse.

Detta geologiska fenomen är resultatet av vulkanen Ngorongoro, som enligt experter var högre än Kilimanjaro - Afrikas högsta berg - innan den kollapsade.

Den massiva kollapsen inträffade för cirka 2,5 miljoner år sedan och lämnade efter sig världens största obrutna och intakta caldera.

 

Det svala klimatet

Ngorongorokratern ligger på 2 400 meters höjd över havet och kännetecknas av ett relativt svalt klimat, vilket är särskilt märkbart under Östafrikas vintermånader.

Det svala klimatet är inte bara unikt för regionen, utan spelar också en avgörande roll för att bevara det särpräglade ekosystemet innanför kraterväggarna. De svala temperaturerna bidrar till att skapa frodig vegetation och ger optimala förutsättningar för det mångsidiga djurliv som trivs här.

Fortsatt bevarande

Ngorongorokratern representerar alltså en unik del av jordens geologiska historia och är ett levande exempel på hur naturen kan forma vår planet på de mest dramatiska och vackra sätt.

Det fortsatta bevarandet av detta område är avgörande, inte bara för de otaliga arter som kallar det sitt hem, utan också som ett naturligt laboratorium för att förstå jordens historia och ekosystem.

Fakta om Tanzania
 • Dodoma
 • Engelsk och swahili
 • Tanzaniska shilling (TZS)
 • 53,5 miljoner
 • 20°C - 30°C
 • Sommartid +1 timme, vintertid +2 timmar
 • 5 nätter på safari med helpension
 • 6 nätter på Zanzibar på 4-stjärnigt hotell med halvpension
 • Serengeti National Park
 • Lake Manyara
 • Ngorongorokratern
 • Tarangire National Park
Ingår i priset
 • 14 dagar
 • Inklusive flygbiljetter
 • Bagage ingår
 • Inklusive transfer och guide
 • Måltider enligt beskrivning i programmet
Pris pr. pers. från
38 495 SEK
Läs mer

Safari-upplevelser

Afrikas ikoniska vilda djur

Denna upplevelse ger dig möjlighet att komma nära några av Afrikas mest ikoniska vilda djur i deras naturliga livsmiljö. Tänk dig att köra genom det frodiga landskapet, omgiven av det rika djurlivet, med den imponerande kraterväggen som bakgrund.

Spektakulär uppvisning av djur

Kratergolvet i Ngorongorokratern är en naturlig arena för en spektakulär djuruppvisning. Från majestätiska elefanter och graciösa gaseller till stolta lejon och dolda leoparder - varje ögonblick på safari är fyllt av potentiella upptäckter. Det unika med Ngorongoro är den otroliga tätheten och mångfalden av vilda djur inom ett relativt litet område. Detta beror delvis på de idealiska förhållanden som kraterbotten erbjuder - en riklig tillgång på vatten och föda.

Det komplexa samspelet i ett ekosystem

En safari i Ngorongoro är också en möjlighet att observera det komplexa samspelet i ett ekosystem. Här kan du se rovdjur i aktion, flockar av migrerande växtätare och de mindre uppmärksammade, men lika fascinerande, aspekterna av vilda djur som fåglar och insekter. Guidade turer i Ngorongorokratern kan ge insikter i djurens beteende, kraterns geologi och dynamiken i det lokala ekosystemet.

Sammantaget ger en safari i Ngorongorokratern en djup kontakt med naturen och en inblick i den vilda skönhet som fortfarande finns i vår värld. Det är en upplevelse som tilltalar äventyrssökare, naturälskare och alla som letar efter en meningsfull och minnesvärd resa.

Läs mer om Fotosafari i Tanzania

Ekstra ture

Opplev soloppgangen i Serengeti fra luften. Nyt den unike utsikten og se dyrene ta sin morgentur over savannen. Se elefanter, sjiraffer og bøfler, men hold også utkikk etter rovdyrene som kan være på morgenjakt.
 
Dere kjører fra lodgen før soloppgang til piloten som gjør ballongen klar. Når du lander igjen, venter en champagnefrokost på savannen et lite stykke unna, som du kan nyte blant sebraer og sjiraffer hvis du er ekstra heldig.
 
Husk gode sko, en litt varm jakke, kamera, kikkert og solbriller.

Läs mer

Massajerna är ett afrikanskt folk som lever i gränsområdet mellan Kenya och Tanzania. Massajerna är kända för sina färgstarka dräkter och sin hoppande dans, som är mycket typisk för massajerna.
 
På din safari i Tanzania har du möjlighet för att besöka en massajby där du ser och upplever hur massajerna lever och bor.

Prata med din safariguide om du vill besöka en massajby, så planerar han in besöket i dagsprogrammet. Du betalar direkt till guiden, som i sin tur ser till att pengarna betalas vidare till massajbyn som tack för besöket.

Läs mer

Att ha tillgång till sin egen safaribil med guide ger stor flexibilitet på plats. Guiden har stor erfarenhet, vet var det är goda chanser att hitta olika djur och hur lång tid ni behöver för att komma fram till nästa övernattningsställe, men ni kan bestämma själva hur länge ni vill stanna och titta på olika djur och kanske göra ett extra stopp på en spännande plats längs vägen.

Läs mer

Djurliv och "The Big Five"

En skattkista av vilda djur

Ngorongorokratern är en riktig skattkammare för djurlivet. Det är inte bara de imponerande "Big Five" som finns här, utan också ett rikt spektrum av andra djurarter. Området är en fristad för ett stort antal hyenor, schakaler och även sällsynta djur som servalkatter. Fågellivet är också rikt och varierat, med arter som den magnifika krontranan, olika örnar och ett överflöd av vadarfåglar, särskilt runt kraterns sjöområden och våtmarker.

Stor mångfald av djur

I kraterns vattenhål kan man också hitta flodhästar, vilket ger en unik dimension till områdets landskap. Stora flockar av flamingos vid de alkaliska sjöarna ger dessutom imponerande färgstänk till områdets redan färgstarka palett. Kratern är också hem för ett antal mindre däggdjur som jordsvin, olika gnagararter och en mängd olika reptiler, som alla spelar en viktig roll för mångfalden och komplexiteten i detta ekosystem

Läs mer om Nationalparker i Tanzania

Vanliga frågor och svar

Ja, det finns flera guidade turer tillgängliga, inklusive safarikörning, vandring och besök i lokala Maasai-byar.

Förutom själva kratern kan man besöka Empakaai Crater, Olduvai Gorge, Maasai-byar, Engaruka Ruins och Engaresero Footsteps.

Ja, besök i Maasai-byar och turer till Hadzabe-stammen är populära aktiviteter där besökarna kan lära sig mer om de lokala kulturerna.

Absolut. Ngorongoro erbjuder ett brett utbud av aktiviteter som passar hela familjen, inklusive viltsafari, kulturbesök och natursköna promenader

Behöver du hjälp att hitta den perfekta resan?

Är du intresserad av ett oförglömligt safariäventyr i Ngorongorokratern, där du kan uppleva naturens underverk och ett varierat djurliv? Vårt team på Flamingo Tours är specialiserat på att skapa skräddarsydda resor som uppfyller dina unika krav.

 

Fyll i vårt formulär så kommer en av våra kunniga resekonsulter att kontakta dig för att skapa den perfekta resplanen. Föreställ dig att utforska den spektakulära Ngorongorokratern, känd för sitt rika djurliv och hisnande landskap, allt noggrant organiserat av Flamingo Tours.

Anita Boström
 • Anita Boström
 • Resekonsulent
 • Tlf: 010-750 24 72
 • Mail: info@flamingotours.se