Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
This is svg icon for envelope wt Skriv till oss på: info@flamingotours.se
This is svg icon for handle wt Ring till oss på tel. 010-750 24 72
Lejonet ser ut från berget
This is svg icon for mail wt
Få en offert This is svg icon for arrow angle pointing down wt Gratis och icke bindande

Unik safari i Tanzania (svensk reseledare)

Maximera din safariupplevelse med svensk reseledare och extra mycket safari! Resan går av stapeln när förutsättningarna för en bra safari är som allra bäst, när de stora gnuhjordarna kalvar i Serengeti och många flyttfåglar övervintrar i Tanzania. Nu är artrikedomen som störst! Den här resan ger även en inblick i livet i Tanzania, landets kultur och historiska glimtar.

Du kan även välja att endast delta på safaridelen – kontakta oss för offert.

 

Höjdpunkter:

 • 10 nätter på safari med helpension
 • Svensk reseledare på safarin
 • Serengeti National Park (UNESCO:s världsarvslista) – savannen med många rovdjur
 • Ngorongorokratern – (UNESCO:s världsarvslista) - möjlighet att uppleva ”The Big Five”
 • Lake Manyara – upplev områdets stora bestånd av däggdjur
 • Tarangire National Park – känt för sina stora elefantflockar och majestätiska baobabträd
Tanzania
Få en offert Gratis och icke bindande
Från 33 995 kr This is svg icon for jumping man wt Barn under 12 år: 3 000 kr rabatt
Offerten är icke bindande och skickas
inom 24 timmar på vardagar

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Utresa

Resan startar med flyg på egen hand från Sverige/Köpenhamn till Tanzania med mellanlandning(ar) längs vägen. 

Luta dig tillbaka i flygstolen och se fram emot en fantastisk resa som ger dig minnen för livet. 

Dag 2:

Ankomst Kilimanjaro

I dag ankommer du till Kilimanjaro Airport, där du hälsas välkommen av den svenska reseledaren, Ove Andersson. Du körs till hotellet som är din bas i Moshi: Kili Cottages. Här checkar du in i lugn och ro och kan vila en stund före middagen. Ryggar som blivit stela efter flygresan kan mjukas upp med en stunds massage.

Ingår
This is svg icon for bed Kili Cottages Moshi This is svg icon for star 3
This is svg icon for restaurant Helpension
Dag 3:

Moshi

Heldag i och omkring Moshi. Vi tar en promenad till fots genom risfälten och regnskogsområdet i Moshis utkant. Här får vi en inblick i vardagslivet i Tanzania och en mjukstart på safarin när håller utkik efter olika apor och fåglar. På eftermiddagen besöker vi den lokala marknaden, och de varma källorna utanför Moshi. Det finns möjlighet att ta ett dopp, så kom ihåg badkläder och handduk.

Ingår
This is svg icon for bed Kili Cottages Moshi This is svg icon for star 3
This is svg icon for restaurant Helpension
Dag 4:

Moshi - Arusha - Lake Manyara

I dag lämnar vi Moshi och kör mot Arusha för ett besök på missionsstationen Harbari Maalum, där man bl.a. bedriver ett långsiktigt arbete med trädplantering. Härifrån går turen vidare till Lake Manyara för en första safari. Nationalparken är en av Tanzanias minsta parker, men här finns stora bestånd av däggdjur. Bland parkens artrikedom märks bl.a. elefant, flodhäst, zebra, giraff, buffel, leopard, hyena, lejon och gnu.

Ingår
This is svg icon for restaurant Helpension
Dag 5:

Tarangire National Park

Efter frukosten åker vi mot Tarangire nationalpark för mer safari. Tarangire är en park som många safariresor hoppar över har ett kort stopp i. Det är dock en park som har mycket att bjuda på och som förtjänar att utforskas mer noga, så det gör vi här. 

Här finns stora elefantflockar och ett rikt fågelliv, naturen är helt speciell och ger en enuin safariupplevelse. Här hittar man även de kända baobabträden. Afrikanerna själva kallar träden för ”livets träd”. Träden kan bli mer än 1 000 år gamla och utgör en bro mellan dåtid och nutid.

Ni kör från gaten mot The Swamps i den södra delen av parken och övernattar på en fantastisk lodge inne i parken, där du bl.a. kan svalka av dig i poolen.

Ingår
This is svg icon for restaurant Helpension
Dag 6:

Tarangire National Park

Ännu en heldag i Tarangire. Parken har fått sitt namn från floden Tarangire, som är livsnerven för allt liv i parken. Längs floden samlas djur för att släcka törsten, och det är inte ovanligt att se elefanter bada i floden.

När eftermiddagen närmar sig sitt slut lämnar vi parken och kör mot Karatu.

Ingår
This is svg icon for bed Bougainvillea Safari Lodge This is svg icon for star 3
This is svg icon for restaurant Helpension
Dag 7:

Serengeti vid Olduvai

Vi styr kosan österut, mot Serengeti. Vägen tar oss förbi Olduvai, där vi tar del av platsens unika historia. Här har man gjort utgrävningar och hittat rester av våra utdöda förfäder,  några av fynden är så gamla som 1,9 miljoner år. Här finns även ett museum, och förutom att vara en skattkista med fossiler och historiska avtryck, är själva området vackert och imponerande. 

Efter besöket vid unika Olduvai, reser vi vidare till Serengeti och Serengeti Acacia Tented Camp, som ligger mitt inne i nationalparken. Åkturen till campen är en safari i sig själv och det finns goda chanser att se djur längs vägen.

Det finns också tid för ett stopp i en massajby.

Ingår
This is svg icon for bed Serengeti Acacia Tented Camp This is svg icon for star 3
This is svg icon for restaurant Helpension
Dag 8:

Serengeti

Det är dags att börja utforska en av de allra bästa nationalparkerna i världen.  Detta är den äldsta nationalparken i Tanzania och den finns med på UNESCO:s världsarvslista. Namnet Serengeti kommer från massajernas ord ”siringet” som betyder ”platsen där jorden fortsätter för evigt” – en perfekt beskrivning av dessa ändlösa slätter. 

Vi upplever bl.a. gnuvandringen - gigantiska hjordar med gnuer, zebror och gaseller som befinner sig i ständig vandring över slätterna i jakt på bete och vatten. Den här tiden kalvar gnuerna och under några få veckor föds 100 000-tals kalvar varje dag. Förutom att gnuhjordarna är ett stort skådespel i sig självt, betyder kalvarna god tillgång på föda för savannens rovdjur och det är bäddat för massor med ”action”.

Ingår
This is svg icon for bed Serengeti Acacia Tented Camp This is svg icon for star 3
This is svg icon for restaurant Helpension
Dag 9:

Serengeti

Serengeti kan inte upplevas på bara ett par dagar, därför har vi ännu en heldag på safari i den historiska nationalparken i dag. Kanske tar vi en picknick-lunch med oss, så vi kan köra längre än i går. 

Förutom gnuvandringen finns är mer än 500 fågelarter, ett 70-tal stora däggdjursarter, samt en stor population av rovdjur. Här har vi alltså ännu en dag med goda möjligheter att uppleva det fantastiska djurlivet.

Efter ett par tältnätter flyttar vi in på en lodge av hög klass där vi kan kyla av oss i poolen efter en varm safaridag.

Ingår
This is svg icon for bed Serengeti Sopa Lodge This is svg icon for star 4
This is svg icon for restaurant Helpension
Dag 10:

Serengeti – Karatu

Vi hinner med en sista game drive på den mäktiga savannen innan vi tackar Serengeti för den här gången och vänder tillbaka österut.

Vi vänder tillbaka till Karatu och Bougainvillea Safari Lodge.

Ingår
This is svg icon for bed Bougainvillea Safari Lodge This is svg icon for star 3
This is svg icon for restaurant Helpension
Dag 11:

Ngorongorokratern

Vi kör ner i kratern längs de branta kraterväggarna och kör på game drive nere på kraterns botten. Här finns ett tätt bestånd av djur – bland annat ”The Big Five”: elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard. Kratern bildades av en vulkan som fick ett våldsamt utbrott för 2–3 miljoner år sedan och kollapsade.

Detta är i dag ett paradis med frodig jord som lockar till sig både däggdjur och ett stort fågelbestånd. Ngorongorokratern finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista och anses vara ett av världens naturliga underverk. 

I dag besöker vi även ett barnhem i Karatu. Här får vi en rundvisning och hör mer om livet på ett tanzaniskt barnhem. Barnhemmen får inget stöd från staten utan drivs med hjälp av donationer och gåvor.

Ingår
This is svg icon for bed Bougainvillea Safari Lodge This is svg icon for star 3
This is svg icon for restaurant Helpension
Dag 12:

Arusha - hemresa

Vi rundar av vår safari med en kultur och upplevelser i Arusha. Ett besök vid reptilparken Mererani Snake Park står på programmet och vi besöker Shanga, som är ett socialt prjojekt där handikappade arbetar i olika kreativa projekt och får chansen till ett bättre liv. Vi kan stötta verksamheten genom att köpa olika produkter i form av bl.a. glas, muggar och morgonrockar. 

Vi besöker också Cultural Heritage Centre, där det finns möjlighet att köpa konst och souvenirer av hög kvalitet. Här finns även en trevlig restaurang, där vi äter en sista lunch tillsammans innan några flyger vidare till Zanzibar innan vi reser tillbaka mot Kilimanjaro för att påbörja återresan till Sverige.

Ingår
This is svg icon for restaurant Frukost
Dag 13:

Hemkomst

Välkommen hem från en oförglömlig resa!

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • This is svg icon for check mark wt 10 nätter på safari
 • This is svg icon for check mark wt Svensk reseledare på safarin
 • This is svg icon for check mark wt Boende i dubbel- eller trippelrum
 • This is svg icon for check mark wt Flygresor och boende som beskrivet i programmet
 • This is svg icon for check mark wt Alla måltider på resan som beskrivet i programmet
 • This is svg icon for check mark wt Fönsterplats i 4-hjulsdriven landcruiser under safarin
 • This is svg icon for check mark wt Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • This is svg icon for check mark wt Avgift till resegarantifonden

I priset ingår inte

 • This is svg icon for cancel wtPersonliga utgifter, drycker och dricks
 • This is svg icon for cancel wtTillköp av extra utflykter
 • This is svg icon for cancel wtMåltider utöver de som beskrivs i programmet
 • This is svg icon for cancel wtAvbeställningsförsäkring
 • This is svg icon for cancel wtReseförsäkring
 • This is svg icon for cancel wtVisum
 • This is svg icon for cancel wtVaccinationer
 • This is svg icon for cancel wtEnkelrumstillägg: 4 000 kr
Få en offert Gratis och icke bindande
Från 33 995 kr This is svg icon for jumping man wt Barn under 12 år: 3 000 kr rabatt
Offerten är icke bindande och skickas
inom 24 timmar på vardagar
This is svg icon for adult avatar
This is svg icon for adult avatar
This is svg icon for adult avatar
This is svg icon for adult avatar