Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Khao Sok nationalpark

Nyfiken på att uppleva Khao Sok nationalpark, Thailands dolda naturpärla? Upptäck hemligheterna bakom dess frodiga djungler och kristallklara sjöar här. Läs mer om en resa genom hisnande landskap och unika kulturupplevelser!

Khao Sok Nationalpark

Khao Sok nationalpark, som ligger i södra Thailand, är en extraordinär blandning av frodig regnskog och spektakulära vattenlandskap.

Parken grundades 1980 och täcker en yta på 739 km² och är en del av skogskomplexet Khlong Saeng - Khao Sok. Med en imponerande biologisk mångfald, inklusive nästan 400 fågelarter och många sällsynta däggdjur, är Khao Sok ett riktigt paradis för naturälskare och äventyrare.

Aktiviteter i Khao Sok

 • Cheow Lan Lake: Ett 165 kvadratkilometer stort vattendrag som är centrum för aktiviteter som kajakpaddling och simning.
 • Flytande bungalower: Unikt boende på vattnet med oöverträffad utsikt och direkt tillgång till naturen.
 • Hållbar turism: Uppmuntrar till respekt för naturen och att välja miljövänliga aktiviteter.
 • Kulturell anknytning: Interagera med lokala samhällen genom traditionell matlagning och hantverk.
Fakta om Thailand
 • Bangkok
 • Thailändska
 • Thailändska baht (THB)
 • 69,8 miljoner
 • 13-36°C
 • Sommartid +5 timmar, vintertid +6 timmar
 • 5 nätter i Khao Lak
 • 2 nätter i Khao Sok Nationalpark
 • 5 nätter i Krabi
 • Underbara stränder och bra snorkling
 • Övernatta i flytande bungalow i djungeln
 • Privat transfer
Ingår i priset
 • 15 dagar
 • Inklusive flygbiljetter
 • Bagage ingår
 • Inklusive transfer och guide
 • Måltider enligt beskrivning i programmet
Pris pr. pers. från
22 495 SEK
Läs mer

Khao Sok och Cheow Lan-sjön

Khao Sok nationalpark, ett under av naturlig skönhet, är särskilt känd för den hisnande Cheow Lan-sjön. Sjön skapades 1987 i samband med bygget av Ratchaprapha-dammen och sträcker sig över imponerande 165 kvadratkilometer och är omgiven av majestätiska kalkstensklippor och frodig djungel.

Cheow Lan Lake är ett sant paradis för naturälskare och äventyrslystna själar.

Besökare har möjlighet att uppleva lugnet och skönheten i sjön genom en rad olika aktiviteter.

Kajakpaddling på sjöns kristallklara vatten ger en unik möjlighet att utforska de isolerade områdena i parken, medan simning ger en uppfriskande paus från Thailands tropiska hetta.

En speciell attraktion är de flytande bungalowerna, som inte bara erbjuder oöverträffad utsikt över den omgivande naturen, utan också en chans att vakna upp mitt i lugnet i denna hisnande sjö. Att tillbringa natten i dessa unika flytande hyddor är en upplevelse i sig, att somna och vakna upp till ljudet av vatten och djungelliv.

Vanliga frågor och svar

Parken uppmuntrar till miljövänliga aktiviteter och respekt för naturen och stöder lokala samhällen genom kulturella upplevelser.

Cheow Lan Lake är känd för sin hisnande skönhet, omgiven av kalkstensklippor och djungel, och erbjuder aktiviteter som kajakpaddling, simning och boende i flytande bungalower.

Besökare kan njuta av aktiviteter som vandring, kajakpaddling, observation av vilda djur samt kulturella upplevelser med de lokala samhällena.

Besökarna kan delta i kulturella aktiviteter som matlagning med lokala råvaror och lära sig traditionella hantverk, vilket bidrar till att stödja och bevara lokala traditioner.

Vandring i Khao Sok nationalpark

Khao Sok nationalpark är ett labyrintiskt nätverk av stigar som slingrar sig genom en av världens äldsta regnskogar. Dessa stigar erbjuder besökarna ett oöverträffat äventyr i djungelns hjärta.

Under dessa vandringar, som leds av erfarna lokala guider, kan du dyka in i en värld där den frodiga gröna floran döljer ett varierat djurliv.

Du har möjlighet att observera en mängd vilda djur i deras naturliga miljö.

Bland annat gibboner, vars distinkta läten hörs i trädtopparna, och tapirer som vandrar genom undervegetationen.

Vandringarna erbjuder också en chans att upptäcka mer svårfångade arter som leoparden, en sällsynt och spännande observation.

Nattvandringar tillför ytterligare ett fascinerande element till upplevelsen, där djungelatmosfären förvandlas och nattliga varelser som fladdermöss och små däggdjur dyker upp. Dessa vandringar är en unik chans att lyssna på och observera de förändrade ljuden och rörelserna i djungeln efter mörkrets inbrott.

Varje stig och varje steg i Khao Sok öppnar upp för nya upptäckter och oförglömliga stunder i naturens sköte.

Extra resor

Njut av en underbar heldagstur med bambuflotte, elefantinteraktion och regnskogsutforskning. Besök ett elefantcenter, segla längs en lugn flod genom regnskogen och lär dig mer om hur man bevarar havssköldpaddor.
 
Du hämtas på ditt hotell i Khao Lak och kan koppla av på vägen till elefantcentret. Väl framme kan du tillbringa tid med de majestätiska elefanterna, bada och mata dem.
 
Sedan bär det av till vattenfallet Sai Rung, omgivet av frodig thailändsk djungel, där ni kan njuta av lunch och lite förfriskningar.  
 
Därefter hoppar du på en bambuflotte med en lokal båtman och flyter längs floden på en lugn resa genom regnskogen. Turen avslutas vid ett centrum för bevarande av havssköldpaddor, där du kan lära dig mer om de projekt som de gör för att hjälpa havssköldpaddorna. 
 
Efter en dag full av spännande upplevelser återvänder du till ditt hotell i Khao Lak.

Läs mer

Älskar du också thailändsk mat?
 
Ta då chansen att lära dig laga välsmakande thailändska rätter på denna matlagningskurs i Khao Lak.
 
När maten tillagats finns det gott om tid att njuta av de läckra rätterna.

Läs mer

Upplev idylliska paradisöar och några av de mest fantastiska snorklingsmöjligheter du kan hitta i hela Thailand på denna dagsutflykt till Similanöarna.

Similanöarna är kända för sitt kristallklara vatten, vackra korallrev, kritvita sandstränder och ett imponerande rikt liv under vattenytan. Du kan ha turen att få se havssköldpaddor, stingrockor, revhajar och ett överflöd av fiskar i alla regnbågens färger.

På den här dagsutflykten besöker du flera av de vackra Similanöarna.

I priset ingår transport, hyra av snorklingsutrustning, lunch och drycker (alkoholfria).

Läs mer

Hållbar turism

Khao Sok nationalpark är en förebild för hållbar turism, där respekten för naturen och de lokala kulturerna är av största vikt.

Parken inbjuder besökare att delta i miljövänliga aktiviteter och betonar vikten av att bevara naturens skörhet.

Genom samverkan med lokala samhällen erbjuder Khao Sok autentiska upplevelser som att laga mat med inhemska ingredienser och lära sig om traditionellt hantverk. Dessa upplevelser ger resenärerna en djupare förståelse och koppling till Thailands kultur och natur.

Denna blandning av natur och kultur gör Khao Sok till ett resmål som både lockar och lugnar själen. Parken erbjuder en resa genom frodig regnskog och längs kristallklara sjöar, med en palett av underverk som kommer att lämna ett bestående intryck på alla besökare.

Med sin otroliga biologiska mångfald och hisnande skönhet är Khao Sok nationalpark ett måste för alla som reser till södra Thailand. Denna unika blandning av hållbar turism och kulturell rikedom garanterar att din resa inte bara blir en upplevelse, utan en fördjupning i ett land och dess underbara arv.

Läs mer om att resa till Thailand

Behöver du hjälp att hitta den perfekta resan?

Drömmer du om att fördjupa dig i den otroliga naturen och kulturen i Khao Sok nationalpark i södra Thailand? Våra engagerade resekonsulter är redo att vägleda dig genom planeringen av din drömresa till detta paradis.

 

Fyll i formuläret nedan så kommer en av våra erfarna resekonsulter att kontakta dig för att få veta mer om dina intressen och önskemål. Vi sätter ihop en skräddarsydd resplan som inte bara innehåller fascinerande vandringar och djurskådning, utan också kulturella utbyten med lokalbefolkningen. Oavsett om du drömmer om att paddla genom klart vatten, sova i en flytande bungalow eller utforska djungelns djup, finns vi här för att se till att din resa till Khao Sok blir en upplevelse du aldrig kommer att glömma.

 

Ta det första steget mot ditt äventyr idag och låt oss hjälpa dig att skapa oförglömliga minnen i Khao Sok nationalpark.

Anita Boström
 • Anita Boström
 • Resekonsulent
 • Tlf: 010-750 24 72
 • Mail: info@flamingotours.se