Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Hanoi

Upplev allt från Ho Chi Minhs mausoleum till de livliga gatorna i de gamla kvarteren. Upptäck stadens rika historia, livfulla kultur, utsökta gastronomi och mycket mer.

Vietnams huvudstad Hanoi

Hanoi, Vietnams pulserande hovedstad, er et vidnesbyrd om landets turbulente historie og kulturelle rigdom. Siden 1976 har byen fungeret som hovedstaden for hele Vietnam, og dens rige historie strækker sig langt tilbage før den tid. Med over 8 millioner indbyggere er Hanoi en by, der konstant er under udvikling, vidner om den økonomiske vækst der præger hele landet.

Hanoi blev hovedstaden i Fransk Indokina i 1887, hvilket markerede begyndelsen på en periode med kolonial arkitektur, der stadig kan ses i byens gader i dag. Den har spillet en central rolle i Vietnam fra dens tid som hovedstad i Nordvietnam til dens nuværende status. Byens historie er rig på konflikter og triumfer, hvilket afspejles i dens mange monumenter og museer.

Historia och kultur i Hanoi

Ho Chi Minhs Mausoleum

Detta magnifika mausoleum är inte bara en viloplats för den vietnamesiske revolutionsledaren Ho Chi Minh, utan också en symbol för nationell stolthet och respekt.

Det ligger i hjärtat av Hanoi och erbjuder besökare en sällsynt möjlighet att reflektera över Vietnams senaste historia och den djupgående inverkan som "Uncle Ho" hade på landet. Området runt mausoleet är lugnt och välskött, vilket gör det till en passande plats för eftertanke.

Temple of Literature

Som Vietnams första universitet, grundat 1070, står Litteraturtemplet som ett monument över vikten av lärande och utbildning i den vietnamesiska kulturen. Med sina välbevarade byggnader och lugna zenliknande trädgårdar är det en plats där besökare kan fly stadens buller och dyka ner i historiens djup.

Templet är ett levande bevis på Hanois långa akademiska traditioner och är särskilt populärt bland studenter som söker välsignelse inför tentor.

Hoả Lò-fängelset (Hanoi Hilton)

Hoa Lo Prison - även känt som Hanoi Hilton, är ett före detta fängelse som ger en gripande inblick i de utmaningar som vietnameserna ställdes inför under kolonialtiden och Vietnamkriget.

Utställningarna här är tankeväckande och ofta hjärtskärande när de berättar historierna om dem som fängslades här. Ett besök här är en påminnelse om människans motståndskraft och viljestyrka under extrema förhållanden.

Fakta om Vietnam
 • Hanoi
 • Vietnamesiska
 • Dong (VND)
 • 95,5 miljoner
 • 14°C - 35°C
 • Sommartid +5 timmar, vintertid +6 timmar
 • 11 nätters rundresa
 • Inrikesflyg – inga slitna nattåg
 • Hanoi
 • Kryssning i Halong och Bai Tu Long-bukten
 • Hue
 • Hoi An
 • Ho Chi Minh City
 • Mekongdeltat
 • Flytande marknad
Ingår i priset
 • 14 dagar
 • Inklusive flygbiljetter
 • Bagage ingår
 • Inklusive transfer och guide
 • Måltider enligt beskrivning i programmet
Pris pr. pers. från
24 495 SEK
Läs mer

Mat och gastronomi

Rundtur med gatukök

Inget besök i Hanoi är komplett utan en djupdykning i stadens berömda street food-scen. En guidad tur kan ta dig till de bästa gömda pärlorna, där du kan smaka på allt från den berömda Pho till de krispiga färska vårrullarna, Banh Mi. Det är en kulinarisk resa som inte bara tillfredsställer magen utan även själen.

Hang Be-marknaden

Denna traditionella marknad är ett centrum för det lokala livet där du kan uppleva den autentiska atmosfären i Hanoi. Redan tidigt på morgonen är det ett livligt handelscentrum, perfekt för den som vill uppleva stadens dynamik och smaka på nylagad gatumat.

Konst och underhållning

Thang Long Water Puppet Show

Dette unikke teater tilbyder en fortryllende oplevelse, hvor traditionelle vietnamesiske fortællinger bringes til live gennem kunsten at manipulere dukker i vand.

Forestillingen, akkompagneret af live traditionel musik, er en kulturel fest for sanserne og giver indblik i landets folkloristiske traditioner. Det er en aktivitet, der appellerer til både børn og voksne, og som efterlader et varigt indtryk af Vietnams rige kulturarv.

Gadekunst og Kaffebarer

Hanoi er kendt for sin levende gadekunstscene, der spejler byens pulserende ånd og ungdommelige energi. En spadseretur gennem byens gader afslører vægmalerier og kunstværker, der fortæller om Hanois identitet og drømme.

Kombiner dette med et besøg i en af de mange kaffebarer, der er en integreret del af byens sociale liv, og du har den perfekte eftermiddag. Den vietnamesiske kaffekultur er dyb og varieret, fra den søde og stærke Cà phê đá til den unikke æggekaffe.

Shopping och marknader

Dong Xuan-marknaden

Denna livliga marknad är centrum för handeln i Hanoi och erbjuder allt från färska livsmedel till kläder och hantverk. Att promenera genom marknadens livliga gångar är en sensorisk upplevelse där du kan känna stadens hjärta slå. Det är också det perfekta stället att försöka "pruta" på priset - en viktig del av shoppingupplevelsen i Vietnam.

De gamla kvarteren

Hanois gamla kvarter är stadens själ, en plats där historia, kultur och modernitet smälter samman. De 36 smala gatorna, uppkallade efter de varor som de tidigare handlade med, erbjuder en fascinerande blandning av shoppingmöjligheter, från traditionellt hantverk till moderna butiker.

På kvällen förvandlas området till en livlig marknad där du kan smaka på lokala delikatesser och njuta av den svala kvällsluften.

Natur och avkoppling

Hoan Kiem Lake

En oase af fred midt i byens hektiske tempo. En tidlig morgen eller sen eftermiddagstur rundt om søen giver et velkomment åndehul og mulighed for at observere det lokale liv. Det er også hjemsted for den berømte Tortoise Tower og Ngoc Son Temple, der tilføjer et spirituelt element til din vandring.

Thung Lũng Hoa Hồ Tây

Blomsterparken er et vidunderligt udflugtsmål for dem, der søger et pusterum fra byens travlhed. Parken er fyldt med både ægte og kunstige blomster, skabende et farverigt og fotogent landskab, der inviterer til ro og afslapning.

Uanset om du er til historie, kunst, mad, shopping eller simpelthen ønsker at slappe af i naturen, tilbyder Hanoi en bred vifte af oplevelser, der vil berige dit besøg og efterlade dig med uforglemmelige minder.

Behöver du hjälp att hitta den perfekta resan?

Är du fascinerad av den pulserande energin och rika kulturen i Vietnams huvudstad Hanoi? Vårt team finns här för att hjälpa dig att skräddarsy din ultimata upplevelse. Hanoi är en stad där tradition möter modernitet och erbjuder en unik blandning av historiska monument, pulserande marknader och kulinariska äventyr, vilket gör den till ett oumbärligt resmål för alla resenärer.

 

Fyll i formuläret och låt en av våra reseexperter ta hand om alla detaljer för att se till att din resa till Hanoi blir oförglömlig. Drömmer du om att vandra genom de livliga gatorna i de gamla kvarteren, njuta av en lugn morgon vid Hoan Kiem-sjön eller fördjupa dig i den lokala kulturen på ett av de många museerna? Vi finns här för att förverkliga dina drömmar.

 

Ta det första steget mot ditt Hanoi-äventyr nu och förbered dig på att skapa minnen som varar livet ut i Vietnams historiska och charmiga huvudstad.

Jenny Hakanen
 • Jenny Hakanen
 • Resekonsulent och Produktansvarig
 • Tlf: 010-750 24 72
 • Mail: info@flamingotours.se