>
Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Extra Turer

Transport till och från hotellet ingår.

Detta är en segeltur med middag.

Vi börjar med en ”dawa”, välkomstdrink, medan båten styr mot Fort Jesus. De skimrande ljusen från Mombasa och den stjärnklara himlen ger idyllisk stämning åt en härlig måltid bestående av fisk och skaldjur, tillagad på bästa swahilivis framför gästerna. Musikerna ombord har en bred repertoar, så här finns även möjlighet för en svängom på dansgolvet. Båten seglar tillbaka till hamnen senare på kvällen.

Läs mer

Transport till och från hotellet ingår.

Den arabiska dhowen avgår från Shimoni hamn på morgonen. Vi hälsas välkomna med te och kaffe medan vi får en genomgång av dagen. Med lite tur får vi uppleva valhaj och puckelvalar som passerar båten längs sina vandringar i havet. När vi är ute och snorklar vid korallrevet kanske en nyfiken delfin tittar förbi, det är inte ovanligt att de kommer fram och hälsar. Lunch serveras på ön.

Läs mer

Transport till och från hotellet ingår.

Heldagsaktivitet på land, lunch på Tamarind Dhow (eller Tamarind Restaurant för dem som inte vill ge sig ut på böljorna), och en utflykt till Haller Park. Gå på upptäcktsfärd i Mombasas historia, kultur och moderna kvarter med en erfaren guide. Det finns möjlighet att besöka följande platser:
 

  • De symboliska elefantbetarna – som uppfördes till ära för prinsessan Margaret vid hennes första besök i Mombasa.
  • Akamba Handicraft – mycket intressant verkstad där vi får sen en bit vanligt trä förvandlas till ett vackert konstverk.
  • Frukt- och kryddmarknad. Ett stort urval av frukt, grönsaker och kryddor odlas i området och längs kusten.
  • Fort Jesus & Gamla Stan – Fortet har använts av både portugiser och araber under historiens gång. Ta en promenad längs de snirklande gatorna i den gamla stadsdelen för att shoppa lite.
  • Den berömda Tamarind Dhow – lunchkryssning med fisk och skaldjur. Det finns annat på menyn för den som önskar annat.

 


En flaska vatten per person ingår i priset.

Eftermiddagstur til Haller Park

 

 

Haller Park ligger i Bamburi och har fått pris för sitt framgångsrika arbete för att bevara och skydda olika arter. Förvandlingen från ödemark till paradis har blivit en förebild för rehabilitering i hela världen. Här upplever vi ett stort bestånd av olika djur som orm, fisk, krokodil, elefant, buffel, flodhäst m.m. Det finns möjlighet att mata girafferna i parken. Det är sällan man får chansen att komma så nära inpå de vackra och eleganta djuren.

Läs mer

Transport till och från hotellet ingår.

En perfekt heldagsutflykt för hela familjen. Dhow-turen bjuder på underhållning för alla.

Vi hämtas på hotellet och åker till La Marine Land där vi möter guiden, som berättar mer om dagens program. Vi börjar med en rundtur i Marine Land, och om vädret tillåter sätter vi sedan segel ute på det öppna havet. Det finns möjlighet att snorkla för dem som önskar. Lunchen avnjuter vi på Waterside Restaurant, innan vi åker vidare längs den lugna Mtawapafloden, som ä ca 8 km lång. Vattnet, mangroven, blommorna och de exotiska fåglarna utgör ett fantastiskt landskap! Ombord på båten blir vi underhållna av akrobater, eldslukare och limbodansare.

Tillbaka på landbacken besöker vi Snake Park & Aquarium för att uppleva bl.a. krokodiler som matas. Dagen får en fin avslutning med dansande massajer och som minne kan du köpa en namnskylt som skärs ut i trä av lokala makonde-hantverkare.
 

Läs mer