Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
utsikt från Lions Rock

Dambulla Cave Temple och lejonklippan

Få en oförglömlig familjeupplevelse i Sri Lanka med besök i Dambullas grottempel och Sigiriyas lejonklippa. Utforska Dambullas grottempel och klättra upp på den majestätiska Sigiriya-klippan.

Dambulla Cave Temple och lejonklippan

Sri Lanka

Följ med familjen på en oförglömlig heldagsutflykt till två otroliga platser i Sri Lanka: Dambullas grottempel och Sigiriyas lejonklippa.

Ert första stopp är Dambulla Cave Temple, ett imponerande grottempel som är det största och bäst bevarade i Sri Lanka. Detta UNESCO-världsarv består av fem naturliga klippgrottor, fyllda med fascinerande statyer och väggmålningar som kommer att förvåna både barn och vuxna.

Fortsätt till Sigiriya, där du kommer att upptäcka Sigiriyas lejonklippa, ett av de mest imponerande monumenten i Sri Lankas kultur och historia. Den hisnande klippan reser sig nästan 200 meter över landskapet och på toppen döljer sig ruinerna av kung Kasyapas imponerande fästning från 500-talet. Det finns med på UNESCO:s världsarvslista och är ett utmärkt exempel på gammal stadsplanering. Med 1 202 trappsteg till toppen är det en utmanande men otroligt givande vandring och utsikten från toppen kommer garanterat att ta andan ur dig.

Du börjar klättringen upp för klippan med att gå genom de vackra, symmetriska kungliga trädgårdarna vid klippans fot, som är bland de äldsta anlagda trädgårdarna i världen. Längs vägen finns flera möjligheter att ta en välförtjänt paus, och ju högre upp du kommer desto mer öppnar sig det grönskande landskapet för dig.

Ungefär halvvägs upp kommer du till en liten platå där kungen en gång byggde en port i form av ett gigantiskt lejon, vilket gav klippan dess namn "Lion Rock". Även om det bara är lejonets tassar kvar idag är det fortfarande ett nationellt monument som inspirerar till stolthet hos Sri Lankas folk och förklarar varför det finns ett lejon på Sri Lankas flagga.

När du väl har nått toppen av klippan kan du utforska de imponerande slottsruinerna. Det är svårt att inte imponeras av den enorma omfattningen av byggnadsarbetet, särskilt med tanke på de enorma utmaningar som det innebar att transportera byggmaterial uppför en 200 meter hög klippa på 500-talet. Palats, dammar och ett avancerat bevattningssystem som pumpade vatten hela vägen upp till toppen med hjälp av ett imponerande hydrauliskt system vittnar om kung Kasyapas otroliga bedrifter.

Det finns gott om tid att utforska båda dessa platser med familjen.

Priser

Fakta om Sri Lanka
  • Colombo
  • Singalesiska och tamil
  • Lankesiska Rupee (LKR)
  • 20,3 miljoner
  • 22°C - 32°C
  • Sommartid +5,5 timmar, vintertid +4,5 timmar