Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
utsikt från Lions Rock

Extra Turer

En safari i Minneriya National Park är en fantastisk natur- och djurupplevelse för både unga och gamla.
 
Den 8 890 hektar stora parken är hemvist för ett imponerande stort antal vilda djur och är uppkallad efter den stora konstgjorda sötvattensjön Minneriya, som med jämna mellanrum lockar till sig enorma hjordar av asiatiska elefanter – ibland hundratals åt gången.
 
Under perioden juli till november - särskilt augusti och september - kan du ha turen att få uppleva "the gathering", där hundratals vilda elefanter samlas vid sjön för att bada och dricka. Fenomenet är känt som en motsvarighet till den stora migrationen i Östafrika och är en av de största naturupplevelserna i Asien.
 
Minneriya National Park är också hemvist för en mängd andra djur. Bland annat kan du ha turen att uppleva träskkrokodiler, näshornsfåglar, schakaler, bufflar, vildsvin, apor, fjärilar, piggsvin, olika arter av rådjur och en mängd fåglar, inklusive pelikaner, papegojor och flamingos.
 
En safari i Minneriya National Park tar ca. 3 timmar och efter safarin körs du tillbaka till hotellet.

Läs mer

En av de vackraste naturattraktionerna i Sri Lanka är Knuckles Mountain Range - ett paradis för vandrare och naturälskare. Här kan du njuta av vacker natur som växlar från gräsmarker, karga bergstoppar, porlande bäckar och brusande vattenfall.
 
Du hämtas på hotellet och åker ca. 1½ timme till vandringens startpunkt. Tillsammans med en duktig guide ger du dig ut i det 18,5 hektar stora området, där det finns 34 bergstoppar på 900-1900 meters höjd.
 
Bergskedjan Knuckles har fått sitt namn från fem toppar som liknar knogarna på en knuten näve, och även om området är med på UNESCO:s världsarvslista är det fortfarande relativt orört med massor av vacker natur, imponerande biologisk mångfald och fantastiska vandringsmöjligheter.
 
På en vandring i området kan du bland annat uppleva en mängd endemiska växter och djurarter som endast finns på ett fåtal platser i världen. Du har också chans att se vildsvin, olika arter av rådjur, apor, jätteekorrar, ödlor och mer än 200 fågelarter.
 
Kom ihåg bra vandringsskor och praktiska kläder, eftersom vädret i bergskedjan Knuckles är oförutsägbart och kan förändras från hög sol till tjock dimma, frisk vind eller kraftigt regn på bara några minuter. Kom också ihåg badkläder om du vill ta ett dopp i det kristallklara, men iskalla, vattnet i floden.
 
Utflykten varar ca. 6-8 timmar beroende på sträcka och passar alla som är i allmänt bra form. Utflykten är inte lämplig för små barn. Vandringens längd bestämmer du tillsammans med guiden innan vandringen börjar.

Läs mer

Upplev en heldag med massor av utmaningar och roliga utomhusaktiviteter i kuperade och lummiga 'Hill Country' ca. 1 timmes bilfärd söder om Kandy.
 
Du kommer bland annat att få möjlighet att prova forsränning, kajakpaddling, 'rock sliding', klättring, firning (rappelling) nerför ett vattenfall och ziplining (linbana). Du bestämmer självklart vilka aktiviteter du vill delta i och alla aktiviteter genomförs med duktiga instruktörer och säkerhetsutrustning.
 
Området är en av de mest populära forsränningsplatserna i Sri Lanka med forsar som sträcker sig från nivå 2, som är relativt lugna och lämpliga för nybörjare, till adrenalinfyllda nivå 5 med full fart nerför rasande forsar.
 
Det går i princip att forsränna året runt, men det finns även tillfällen när kraftiga regn gör vattenmassorna för våldsamma och farliga för forsränning. I regel sjunker vattennivån förvånansvärt snabbt, vilket gör att forsränning i regel är möjlig även i regnperioderna.
 
Utflykten varar 4-5 timmar och är fantastiskt för alla som älskar friluftsliv och är i allmänt bra form. Resan rekommenderas inte för gravida kvinnor eller resenärer med ryggproblem. I priset ingår dricksvatten och en lätt lunch samt transfer till och från hotellet.
 
Kom ihåg att ta med kläder du kan röra dig i, praktiska skor och eventuellt ett ombyte torra kläder.

Läs mer

En vandring i Udawattakele Forest Reservation är en lätt och trevlig dagstur för naturälskare i alla åldrar.
 
Med sitt läge på gångavstånd från Kandys centrum kan du enkelt utforska det 100 hektar stora skogsreservatet, där du hittar hundratals olika växter, träd och lianer, samt ett imponerande rikt fågelliv med ca. 80 olika fågelarter, varav flera är endemiska. På vandringen kan du ha turen att se smaragdparakit, ceylonhängpapegoja, ceylonbarbett, beostare och brun fiskuv.
 
Udawattakele Forest Reservation är också hemvist för en mängd djur, inklusive makaker, ekorrar, srilankesisk fläckiga dvärghjort, indisk muntjakhjort, jordpiggsvin, flygande räv, mungos, samt en mängd olika grodor, ormar, ödlor och geckos.
 
Vandringen tar ca. ½-2 timmar och passar alla – även barn. Turens längd avtalas med guiden på dagen.

Läs mer

Flying Ravana är en anmärkningsvärd attraktion i hjärtat av Ella och är Sri Lankas första mega zip-line.
 
Omgiven av grönskande kullar, inte långt från den berömda Little Adams Peak, ger detta äventyr besökarna möjlighet att uppleva Sri Lankas naturliga skönhet på ett helt nytt sätt.
 
Den spektakulära linbanan med två vajrar sträcker sig över mer än en halv kilometer och har en imponerande längd på 550 meter. När du svävar genom luften i en maximal hastighet på upp till 80 km/h får du ett fantastiskt fågelperspektiv över öns hisnande kullar, ikoniska teplantager och frodiga grönska med oöverträffad utsikt över det berömda Ella Gap. 
 
Flying Ravana är ett oförglömligt sätt att utforska den naturliga skönheten i Ella. Det är en chans att upptäcka Sri Lankas magnifika landskap från en helt ny vinkel och skapa minnen som varar livet ut. Så varför vänta? Ta steget och upplev denna zip-line-upplevelse i Ella som bara finns en gång i livet.

Läs mer

Upplev en spännande flodsafari på Madu-floden! Denna vackra flod ligger nära Galle på södra delen av ön och är ett sant nöje för naturälskare.
 
Både lokalbefolkningen och turister dras till Madu River för att njuta av det frodiga tropiska landskapet och den lugnande atmosfären. Floden kännetecknas av de anmärkningsvärda 15 små öarna som ligger utspridda längs dess lopp och de omgivande mangroveskogarna som är hem för en otrolig biologisk mångfald med mer än 300 arter, inklusive färgstarka fåglar som nötväckor och kungsfiskare, samt imponerande krokodiler och mycket mer!
 
En avkopplande båttur längs floden kommer att hålla dig underhållen när du letar efter krokodiler eller beundrar de endemiska rovfåglarna som majestätiskt svävar ovanför dig! Längs vägen besöker du en liten ö som heter Koth Duwa, där du kan utforska ett vackert tempel och beundra en imponerande staty av Buddha.
 
Du kan avsluta din upplevelse med en avkopplande och naturlig behandling på det lokala "fiskspaet", där fiskar lever i sin naturliga miljö och är åtskilda av skyddande nät. Slå dig ner på däck, doppa fötterna i vattnet och njut av en naturlig fiskbehandling som avlägsnar döda hudceller och gör fötterna mjuka och återfuktade.

Läs mer

På Millennium Elephant Foundation får du möjlighet att komma nära och interagera med elefanter på ett etiskt sätt.
 
Besöket inkluderar:
• 30 minuters promenad med en elefant
• En korg med läckra frukter till elefanten
• Möjlighet att bada elefanten i floden
• En guidad tur i det lilla museet på plats
• Möjlighet att ta massor av foton
 
Millennium Elephant Foundation är en erkänd välgörenhetsorganisation som arbetar för att rädda och hjälpa asiatiska elefanter som har levt ett liv i fångenskap, till exempel i tempel, i skogsindustrin eller hos privata familjer.
 
För närvarande lever nio elefanter på den 6 hektar stora egendomen, och alla intäkter från turistbesök går direkt till elefanterna i form av mat och medicin, löner till mahouts (elefantskötare) och till att rädda ännu fler elefanter.
Var förväntansfull! Ett besök på Millennium Elephant Foundation är en fantastisk upplevelse för hela familjen.

Läs mer

Sri Lankas mat är otroligt god, och med en matlagningskurs får du en fascinerande inblick i Sri Lankas kultur och mattraditioner. Matlagningskursen äger rum i en lokal familjs privata hem, så det blir inte mer autentiskt än så.
 
Du får möjlighet att hjälpa till att laga lankesisk mat från grunden tillsammans med kvinnan i huset och naturligtvis njuta av den efteråt.

Läs mer

Hikkaduwa erbjuder fantastiska snorklingsmöjligheter nära stranden. Bara 200 meter från stranden, där vattnet sällan är mer än 4 meter djupt, kan du uppleva en skattkista av lysande koraller som befolkas av en brokig skara revfiskar.
 
Hikkaduwa har det största korallrevet i hela Sri Lanka och är hem för många färgglada fiskar och havsdjur. Detta gör det till en perfekt plats för både snorkling och dykning.

I Hikkaduwa nationalpark finns ca 60 arter av hårdkoraller och över 170 arter av tropiska revfiskar.
 
Den bästa tiden att utforska denna undervattensskatt är från oktober till april.

Läs mer

Njut av en mysig och mycket barnvänlig utflykt där du seglar med glasbottenbåt och upplever massor av koraller och tropiska fiskar. 
 
Turen börjar vid Hikkaduwa Beach, där du går ombord på din glasbottenbåt och seglar ut från kusten för att uppleva det imponerande undervattenslandskapet och de tropiska fiskarna i havet.

Läs mer

Idag kan du se fram emot att uppleva några av Kandys mest fantastiska sevärdheter.
 
Resan börjar i Peradeynias botaniska trädgård - en vacker botanisk trädgård med anor från 1300-talet som är känd som en av de mest spektakulära botaniska trädgårdarna i hela Asien. I trädgården finns mer än 4 000 olika växtarter, bland annat en imponerande orkidésamling, en mäktig allé av palmer och en mängd färgglada blommor. Här kan du promenera på de välskötta gångarna, beundra de olika färgerna och kanske till och med se exotiska fåglar och fjärilar som trivs i detta frodiga paradis.
 
Fortsätt sedan till Kandy War Cemetery, en kyrkogård tillägnad minnet av de soldater som offrade sina liv under 2:a världskriget. Andra världskriget. Här kan du ta en stund för eftertanke medan du tittar på de många gravstenarna. Kyrkogården är också en plats av historisk betydelse och en påminnelse om de internationella band som knöts i kampen mot en gemensam fiende.
 
Ni besöker också Bahirawakanda-templet, mest känt för sin enorma 25 meter höga Buddhastaty, en av de största i Sri Lanka och synlig från större delen av Kandy. Från templet har man en imponerande utsikt över staden och dess omgivningar. Du kan komma nära den imponerande statyn, beundra detaljerna i skulpturen och njuta av den magnifika utsikten över Kandy och de omgivande kullarna.
 
Det är en upplevelse som låter dig fördjupa dig i Sri Lankas kultur och historia.

Läs mer

Besök Elephant Transit Home i Udawalawe – ett mycket hyllat elefantbarnhem som hjälper övergivna och skadade elefanter att återhämta sig tillräckligt för att släppas ut i naturen igen.
 
Elefanterna strövar fritt i elefantbarnhemmets lokaler, och det går inte att komma i direkt kontakt med dem, eftersom de hålls "vilda" så långt det går för att öka chanserna att överleva i naturen.
 
Det är därför du upplever elefanterna från en utsiktsplattform, där du kan njuta av utsikten över elefanterna som strövar omkring och leker, samt de små, ivriga elefanterna som kommer springande upp till matplatsen, där de får sin mjölk - en fantastisk upplevelse.

Läs mer

Se fram emot en oförglömlig upplevelse till havs! I Mirissa väntar ett fascinerande marint djurliv där du har möjlighet att se blåvalar, kaskeloter, späckhuggare, orcas, knölvalar och pilotvalar samt delfiner och havssköldpaddor. 
 
Ditt äventyr börjar tidigt på morgonen vid Mirissa Fishing Harbour och sträcker sig ut på öppet hav i cirka 3-4 timmar. Du kommer att tas ut på en båt eller ett mindre fartyg som rymmer upp till 100 passagerare, där du kan njuta av en lätt frukost/snacks och uppfriskande drycker medan du är på båten. Ni återvänder till land före lunch och har resten av dagen på er att koppla av på hotellet eller utforska staden.
 
Ditt äventyr börjar tidigt på morgonen från Mirissa Fishing Harbour och sträcker sig ut på öppet hav i cirka 3-4 timmar och återvänder före lunch.
 
Den perfekta perioden för denna resa sträcker sig från november till slutet av mars/början av april.
 
Gör dig redo att förtrollas av havets underbara varelser!

Läs mer

Ditt äventyr börjar tidigt på morgonen och sträcker sig ut på öppet hav i cirka 3-4 timmar. Ni åker ut på en liten båt med upp till 8 passagerare, där ni kan njuta av en lätt frukost/snack och uppfriskande drycker längs vägen.
 
Du kan se fram emot en fantastisk och minnesvärd upplevelse till sjöss! Utforska det fascinerande marina djurlivet i Trincomalee och du har chansen att se blåvalar, kaskeloter, späckhuggare, knölvalar och pilotvalar, tillsammans med lekfulla delfiner och majestätiska havssköldpaddor. Den bästa tiden för denna oförglömliga resa är från maj till oktober.
 
Gör dig redo att förtrollas av havets underbara varelser!

Läs mer

Följ med på denna minnesvärda rundtur i Negombo, som ger dig en fascinerande inblick i stadens kultur och historia.
 
På den här turen kan du utforska några av stadens mest anmärkningsvärda sevärdheter, inklusive ett besök på Negombos fiskmarknad, en promenad genom huvudstaden och basaren, ett stopp vid Angurukaramulla Buddhist Temple och utforskning av de historiska katolska kyrkorna.
 
På fiskmarknaden i Negombo har du möjlighet att se fiskarna i aktion, det är en fröjd att se de färgglada båtarna och de olika typerna av fisk som finns till försäljning. Du kan även försöka förhandla till dig färska skaldjur eller utsökt fisk.
 
Turen tar dig också till huvudstaden och basaren, där du kan uppleva den lokala kulturen och atmosfären. Ta en promenad längs de livliga gatorna där du hittar färgglada stånd som säljer allt från färsk frukt och grönsaker till hantverk och textilier. Kanske vill du prova några lokala snacks eller köpa med dig några souvenirer hem?
 
Du bör också besöka Angurukaramulla buddhisttempel. Detta imponerande tempel är känt för sin vackra arkitektur och sina imponerande väggmålningar och takdekorationer som berättar historien om Buddha. Ta en promenad runt templet och upplev den fridfulla atmosfären och den andliga betydelse som templet har för de lokala buddhisterna.
 
Du kommer också att besöka de historiska katolska kyrkorna i Negombo. De vackra kyrkorna är en syn för ögat och du kan ta dig tid att beundra deras arkitektur och historiska betydelse.
 
Även om den här turen bara tar 3-4 timmar får du en fantastisk inblick i Negombos kultur, historia och gastronomi. Det är ett sätt att fördjupa sig i Negombos charm och upptäcka några av stadens mest anmärkningsvärda sevärdheter.

Läs mer

Följ med på en vandring till Little Adam's Peak, som är ett måste när man besöker Ella. Vandringen till toppen av Little Adam's Peak är relativt lätt eftersom toppen bara når en höjd av 1141 meter, vilket gör det till en trevlig två timmars promenad.
 
Leden börjar i platt terräng och omger dig med natursköna omgivningar när du passerar genom frodiga tebuskar. Stigen blir allt brantare när du närmar dig toppen, så det är en bra idé att ha ett par vandringsskor för extra stabilitet. Trots den blygsamma ansträngning som krävs för denna vandring kommer du att bli rikligt belönad med hisnande vyer från toppen som inkluderar en djup dal och de omgivande kullarna.
 
Vandringen är lämplig för barn och är en perfekt aktivitet för hela familjen.

Läs mer

Följ med familjen på en oförglömlig heldagsutflykt till två otroliga platser i Sri Lanka: Dambullas grottempel och Sigiriyas lejonklippa.
 
Ert första stopp är Dambulla Cave Temple, ett imponerande grottempel som är det största och bäst bevarade i Sri Lanka. Detta UNESCO-världsarv består av fem naturliga klippgrottor, fyllda med fascinerande statyer och väggmålningar som kommer att förvåna både barn och vuxna.
 
Fortsätt till Sigiriya, där du kommer att upptäcka Sigiriyas lejonklippa, ett av de mest imponerande monumenten i Sri Lankas kultur och historia. Den hisnande klippan reser sig nästan 200 meter över landskapet och på toppen döljer sig ruinerna av kung Kasyapas imponerande fästning från 500-talet. Det finns med på UNESCO:s världsarvslista och är ett utmärkt exempel på gammal stadsplanering. Med 1 202 trappsteg till toppen är det en utmanande men otroligt givande vandring och utsikten från toppen kommer garanterat att ta andan ur dig.
 
Du börjar klättringen upp för klippan med att gå genom de vackra, symmetriska kungliga trädgårdarna vid klippans fot, som är bland de äldsta anlagda trädgårdarna i världen. Längs vägen finns flera möjligheter att ta en välförtjänt paus, och ju högre upp du kommer desto mer öppnar sig det grönskande landskapet för dig.
 
Ungefär halvvägs upp kommer du till en liten platå där kungen en gång byggde en port i form av ett gigantiskt lejon, vilket gav klippan dess namn "Lion Rock". Även om det bara är lejonets tassar kvar idag är det fortfarande ett nationellt monument som inspirerar till stolthet hos Sri Lankas folk och förklarar varför det finns ett lejon på Sri Lankas flagga.
 
När du väl har nått toppen av klippan kan du utforska de imponerande slottsruinerna. Det är svårt att inte imponeras av den enorma omfattningen av byggnadsarbetet, särskilt med tanke på de enorma utmaningar som det innebar att transportera byggmaterial uppför en 200 meter hög klippa på 500-talet. Palats, dammar och ett avancerat bevattningssystem som pumpade vatten hela vägen upp till toppen med hjälp av ett imponerande hydrauliskt system vittnar om kung Kasyapas otroliga bedrifter.
 
Det finns gott om tid att utforska båda dessa platser med familjen.

Läs mer

Efter att ha besökt Dambullas grottempel har du möjlighet att utforska ett av de mest hisnande monumenten i Sri Lankas kultur och historia: Sigiriya-klippan. Den imponerande klippan reser sig brant nästan 200 meter över landskapet.
 
På toppen av Sigiriya Rock ligger ruinerna av kung Kasyapas imponerande fästning, som byggdes på 500-talet. Sigiriya Rock med sin fästning finns med på UNESCO:s världsarvslista och är ett av de bäst bevarade exemplen på stadsplanering från den tiden. För att nå toppen måste du klättra 1 202 trappsteg, men utsikten som väntar dig på toppen är spektakulär.
 
Du börjar med att gå genom de symmetriska kungliga trädgårdarna, som ligger vid foten av klippan och är bland de äldsta anlagda trädgårdarna i världen. Längs vägen finns det flera möjligheter att ta en kort paus, och ju högre upp du kommer desto mer öppnar sig det frodiga landskapet för dig.
 
Ungefär halvvägs upp hittar du en liten platå där kungen en gång lät bygga en port i form av ett jättelikt lejon, vilket är anledningen till att klippan också kallas "Lejonklippan". Idag finns bara lejonets tassar kvar, men det är en nationell symbol för folket i Sri Lanka och en del av anledningen till att det finns ett lejon på Sri Lankas flagga.
 
När du väl har nått toppen av klippan kan du utforska slottsruinerna. Det är imponerande att tänka sig hur man på 500-talet lyckades transportera byggnadsmaterial uppför en 200 meter hög klippa och bygga en fästning med palats, dammar och ett avancerat bevattningssystem som kunde pumpa vatten hela vägen upp till toppen med hjälp av ett imponerande hydrauliskt system.

Läs mer