>
Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
utsikt från Lions Rock

Extra Turer

Utforska den vackra naturen i området runt Hiriwadunna. Utflykten börjar med en promenad i ett vackert reservat och fortsätter med en båttur på Hiriwadunna Wawe, som är konstgjord sjö. Du får även se grönsaksodlingar och åkrar under en åktur i en vagn som dras av oxar.

Efter utflykten åker du tillbaka till hotellet där du kan slappna av och njuta av resten av dagen.

Läs mer

En safari i Minneriya National Park är en fantastisk natur- och djurupplevelse för både unga och gamla.

Den 8 890 hektar stora parken är hemvist för ett imponerande stort antal vilda djur och är uppkallad efter den stora konstgjorda sötvattensjön Minneriya, som med jämna mellanrum lockar till sig enorma hjordar av asiatiska elefanter – ibland hundratals åt gången.

Under perioden juli till november - särskilt augusti och september - kan du ha turen att få uppleva "the gathering", där hundratals vilda elefanter samlas vid sjön för att bada och dricka. Fenomenet är känt som en motsvarighet till den stora migrationen i Östafrika och är en av de största naturupplevelserna i Asien.

Minneriya National Park är också hemvist för en mängd andra djur. Bland annat kan du ha turen att uppleva träskkrokodiler, näshornsfåglar, schakaler, bufflar, vildsvin, apor, fjärilar, piggsvin, olika arter av rådjur och en mängd fåglar, inklusive pelikaner, papegojor och flamingos.

En safari i Minneriya National Park tar ca. 3 timmar och efter safarin körs du tillbaka till hotellet.

Läs mer

En av de vackraste naturattraktionerna i Sri Lanka är Knuckles Mountain Range - ett paradis för vandrare och naturälskare. Här kan du njuta av vacker natur som växlar från gräsmarker, karga bergstoppar, porlande bäckar och brusande vattenfall.

 

Du hämtas på hotellet och åker ca. 1½ timme till vandringens startpunkt. Tillsammans med en duktig guide ger du dig ut i det 18,5 hektar stora området, där det finns 34 bergstoppar på 900-1900 meters höjd.

 

 

Bergskedjan Knuckles har fått sitt namn från fem toppar som liknar knogarna på en knuten näve, och även om området är med på UNESCO:s världsarvslista är det fortfarande relativt orört med massor av vacker natur, imponerande biologisk mångfald och fantastiska vandringsmöjligheter.

 

På en vandring i området kan du bland annat uppleva en mängd endemiska växter och djurarter som endast finns på ett fåtal platser i världen. Du har också chans att se vildsvin, olika arter av rådjur, apor, jätteekorrar, ödlor och mer än 200 fågelarter.

 

Kom ihåg bra vandringsskor och praktiska kläder, eftersom vädret i bergskedjan Knuckles är oförutsägbart och kan förändras från hög sol till tjock dimma, frisk vind eller kraftigt regn på bara några minuter. Kom också ihåg badkläder om du vill ta ett dopp i det kristallklara, men iskalla, vattnet i floden.

 

Utflykten varar ca. 6-8 timmar beroende på sträcka och passar alla som är i allmänt bra form. Utflykten är inte lämplig för små barn. Vandringens längd bestämmer du tillsammans med guiden innan vandringen börjar.

Läs mer

Upplev en heldag med massor av utmaningar och roliga utomhusaktiviteter vid byn Ulapane som ligger i kuperade och lummiga 'Hill Country' ca. 1 timmes bilfärd söder om Kandy.

Du kommer bland annat att få möjlighet att prova forsränning, kajakpaddling, 'rock sliding', klättring, firning (rappelling) nerför ett vattenfall och ziplining (linbana). Du bestämmer självklart vilka aktiviteter du vill delta i och alla aktiviteter genomförs med duktiga instruktörer och säkerhetsutrustning.

Ulapane och Mahaweli River är en av de mest populära forsränningsplatserna i Sri Lanka med forsar som sträcker sig från nivå 2, som är relativt lugna och lämpliga för nybörjare, till adrenalinfyllda nivå 5 med full fart nerför rasande forsar.

Vattenfallet, som används för firning/rappelling, ligger en bit bort från floden och på promenaden dit passerar du genom vackra, gröna teplantager och en liten by, där du kan få en unik inblick i lokalbefolkningens vardagsliv.

Det går i princip att forsränna året runt, men det finns även tillfällen när kraftiga regn gör vattenmassorna för våldsamma och farliga för forsränning. I regel sjunker vattennivån förvånansvärt snabbt, vilket gör att forsränning i regel är möjlig även i regnperioderna.

Utflykten varar 4-5 timmar och är fantastiskt för alla som älskar friluftsliv och är i allmänt bra form. Resan rekommenderas inte för gravida kvinnor eller resenärer med ryggproblem. I priset ingår dricksvatten och en lätt lunch samt transfer till och från hotellet.

Kom ihåg att ta med kläder du kan röra dig i, praktiska skor och eventuellt ett ombyte torra kläder.

Läs mer

En vandring i Udawattakele Forest Reservation är en lätt och trevlig dagstur för naturälskare i alla åldrar.

Med sitt läge på gångavstånd från Kandys centrum kan du enkelt utforska det 100 hektar stora skogsreservatet, där du hittar hundratals olika växter, träd och lianer, samt ett imponerande rikt fågelliv med ca. 80 olika fågelarter, varav flera är endemiska. På vandringen kan du ha turen att se smaragdparakit, ceylonhängpapegoja, ceylonbarbett, beostare och brun fiskuv.

Udawattakele Forest Reservation är också hemvist för en mängd djur, inklusive makaker, ekorrar, srilankesisk fläckiga dvärghjort, indisk muntjakhjort, jordpiggsvin, flygande räv, mungos, samt en mängd olika grodor, ormar, ödlor och geckos.

Vandringen tar ca. ½-2 timmar och passar alla – även barn. Turens längd avtalas med guiden på dagen.

Läs mer