Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
utsikt från Lions Rock

Höjdpunkter i Kandy

Följ med oss på en rundtur i Kandy, där du får uppleva de största höjdpunkterna. Du promenerar genom Peradeniyas botaniska trädgård, besöker Kandy War Cemetry och Bahirawakanda Temple, känt för den vita Buddhan.

Höjdpunkter i Kandy

Sri Lanka

Idag kan du se fram emot att uppleva några av Kandys mest fantastiska sevärdheter.
 
Resan börjar i Peradeynias botaniska trädgård - en vacker botanisk trädgård med anor från 1300-talet som är känd som en av de mest spektakulära botaniska trädgårdarna i hela Asien. I trädgården finns mer än 4 000 olika växtarter, bland annat en imponerande orkidésamling, en mäktig allé av palmer och en mängd färgglada blommor. Här kan du promenera på de välskötta gångarna, beundra de olika färgerna och kanske till och med se exotiska fåglar och fjärilar som trivs i detta frodiga paradis.
 
Fortsätt sedan till Kandy War Cemetery, en kyrkogård tillägnad minnet av de soldater som offrade sina liv under 2:a världskriget. Andra världskriget. Här kan du ta en stund för eftertanke medan du tittar på de många gravstenarna. Kyrkogården är också en plats av historisk betydelse och en påminnelse om de internationella band som knöts i kampen mot en gemensam fiende.
 
Ni besöker också Bahirawakanda-templet, mest känt för sin enorma 25 meter höga Buddhastaty, en av de största i Sri Lanka och synlig från större delen av Kandy. Från templet har man en imponerande utsikt över staden och dess omgivningar. Du kan komma nära den imponerande statyn, beundra detaljerna i skulpturen och njuta av den magnifika utsikten över Kandy och de omgivande kullarna.
 
Det är en upplevelse som låter dig fördjupa dig i Sri Lankas kultur och historia.

Priser

Pris per person
530 SEK
Fakta om Sri Lanka
  • Colombo
  • Singalesiska och tamil
  • Lankesiska Rupee (LKR)
  • 20,3 miljoner
  • 22°C - 32°C
  • Sommartid +5,5 timmar, vintertid +4,5 timmar