Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
utsikt från Lions Rock

Lejonklippan i Sigiriya (Sigiriya Rock)

Upptäck den imponerande Sigiriya-klippan, en höjdpunkt i Sri Lankas kultur och historia. Lär dig mer om historien bakom Lejonklippan och upptäck de kungliga trädgårdarna och slottsruinerna på toppen. En oförglömlig reseupplevelse i vackra Sri Lanka väntar på dig.

Lejonklippan i Sigiriya (Sigiriya Rock)

Sri Lanka

Efter att ha besökt Dambullas grottempel har du möjlighet att utforska ett av de mest hisnande monumenten i Sri Lankas kultur och historia: Sigiriya-klippan. Den imponerande klippan reser sig brant nästan 200 meter över landskapet.
 
På toppen av Sigiriya Rock ligger ruinerna av kung Kasyapas imponerande fästning, som byggdes på 500-talet. Sigiriya Rock med sin fästning finns med på UNESCO:s världsarvslista och är ett av de bäst bevarade exemplen på stadsplanering från den tiden. För att nå toppen måste du klättra 1 202 trappsteg, men utsikten som väntar dig på toppen är spektakulär.
 
Du börjar med att gå genom de symmetriska kungliga trädgårdarna, som ligger vid foten av klippan och är bland de äldsta anlagda trädgårdarna i världen. Längs vägen finns det flera möjligheter att ta en kort paus, och ju högre upp du kommer desto mer öppnar sig det frodiga landskapet för dig.
 
Ungefär halvvägs upp hittar du en liten platå där kungen en gång lät bygga en port i form av ett jättelikt lejon, vilket är anledningen till att klippan också kallas "Lejonklippan". Idag finns bara lejonets tassar kvar, men det är en nationell symbol för folket i Sri Lanka och en del av anledningen till att det finns ett lejon på Sri Lankas flagga.
 
När du väl har nått toppen av klippan kan du utforska slottsruinerna. Det är imponerande att tänka sig hur man på 500-talet lyckades transportera byggnadsmaterial uppför en 200 meter hög klippa och bygga en fästning med palats, dammar och ett avancerat bevattningssystem som kunde pumpa vatten hela vägen upp till toppen med hjälp av ett imponerande hydrauliskt system.

Priser

Pris per vuxen
560 SEK
Pris per barn
560 SEK
De visade priserna är från priser per person.
Fakta om Sri Lanka
  • Colombo
  • Singalesiska och tamil
  • Lankesiska Rupee (LKR)
  • 20,3 miljoner
  • 22°C - 32°C
  • Sommartid +5,5 timmar, vintertid +4,5 timmar