Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
utsikt från Lions Rock

Vandring i Knuckles Mountain Range

En vandring i bergskedjan Knuckles är en underbar dagstur från Kandy. Upplev mjuka gräsmarker, karga bergstoppar, vackra bäckar och forsande vattenfall.

Vandring i Knuckles Mountain Range

Sri Lanka

En av de vackraste naturattraktionerna i Sri Lanka är Knuckles Mountain Range - ett paradis för vandrare och naturälskare. Här kan du njuta av vacker natur som växlar från gräsmarker, karga bergstoppar, porlande bäckar och brusande vattenfall.
 
Du hämtas på hotellet och åker ca. 1½ timme till vandringens startpunkt. Tillsammans med en duktig guide ger du dig ut i det 18,5 hektar stora området, där det finns 34 bergstoppar på 900-1900 meters höjd.
 
Bergskedjan Knuckles har fått sitt namn från fem toppar som liknar knogarna på en knuten näve, och även om området är med på UNESCO:s världsarvslista är det fortfarande relativt orört med massor av vacker natur, imponerande biologisk mångfald och fantastiska vandringsmöjligheter.
 
På en vandring i området kan du bland annat uppleva en mängd endemiska växter och djurarter som endast finns på ett fåtal platser i världen. Du har också chans att se vildsvin, olika arter av rådjur, apor, jätteekorrar, ödlor och mer än 200 fågelarter.
 
Kom ihåg bra vandringsskor och praktiska kläder, eftersom vädret i bergskedjan Knuckles är oförutsägbart och kan förändras från hög sol till tjock dimma, frisk vind eller kraftigt regn på bara några minuter. Kom också ihåg badkläder om du vill ta ett dopp i det kristallklara, men iskalla, vattnet i floden.
 
Utflykten varar ca. 6-8 timmar beroende på sträcka och passar alla som är i allmänt bra form. Utflykten är inte lämplig för små barn. Vandringens längd bestämmer du tillsammans med guiden innan vandringen börjar.

Priser

Pris per person
680 SEK
Priset är per person, och turen bokas samtidigt som resan.
Fakta om Sri Lanka
  • Colombo
  • Singalesiska och tamil
  • Lankesiska Rupee (LKR)
  • 20,3 miljoner
  • 22°C - 32°C
  • Sommartid +5,5 timmar, vintertid +4,5 timmar