>
Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
utsikt från Lions Rock

Forsränning och utomhusaktiviteter i Ulapane

Upplev en heldag med massor av utmaningar och roliga utomhusaktiviteter vid byn Ulapane som ligger i kuperade och lummiga 'Hill Country' ca. 1 timmes bilfärd söder om Kandy.

Du kommer bland annat att få möjlighet att prova forsränning, kajakpaddling, 'rock sliding', klättring, firning (rappelling) nerför ett vattenfall och ziplining (linbana). Du bestämmer självklart vilka aktiviteter du vill delta i och alla aktiviteter genomförs med duktiga instruktörer och säkerhetsutrustning.

Ulapane och Mahaweli River är en av de mest populära forsränningsplatserna i Sri Lanka med forsar som sträcker sig från nivå 2, som är relativt lugna och lämpliga för nybörjare, till adrenalinfyllda nivå 5 med full fart nerför rasande forsar.

Vattenfallet, som används för firning/rappelling, ligger en bit bort från floden och på promenaden dit passerar du genom vackra, gröna teplantager och en liten by, där du kan få en unik inblick i lokalbefolkningens vardagsliv.

Det går i princip att forsränna året runt, men det finns även tillfällen när kraftiga regn gör vattenmassorna för våldsamma och farliga för forsränning. I regel sjunker vattennivån förvånansvärt snabbt, vilket gör att forsränning i regel är möjlig även i regnperioderna.

Utflykten varar 4-5 timmar och är fantastiskt för alla som älskar friluftsliv och är i allmänt bra form. Resan rekommenderas inte för gravida kvinnor eller resenärer med ryggproblem. I priset ingår dricksvatten och en lätt lunch samt transfer till och från hotellet.

Kom ihåg att ta med kläder du kan röra dig i, praktiska skor och eventuellt ett ombyte torra kläder.

Priset är per person, och turen bokas samtidigt som resan.