Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Grupp av zebror på vägkanten

Nationalparker i Tanzania

Nationalparkerna i Tanzania bjuder på oförglömliga upplevelser och är definitivt värda ett besök. Serengeti nationalpark finns med på UNESCO:s världsarvslista. Och vad inte alla vet är att det faktiskt finns flera andra extremt vackra nationalparker i Tanzania.

Safariresa i Tanzania

Nationalparkerna i Tanzania är en skattkista för alla safariresenärer som vill uppleva äkta vildmark och se naturen i sin renaste form.

Från Serengetis vidsträckta gräsmarker till Ngorongoros djupa krater och elefantflockarna i Tarangire - varje nationalpark erbjuder en unik upplevelse. Med möjlighet att se utrotningshotade arter och delta i olika typer av safariturer är nationalparkerna i Tanzania en viktig del av varje afrikansk safari.

Nationalparkerna i Tanzania utgör en viktig del av Tanzanias stolta naturarv och är viktiga destinationer för dem som söker en autentisk safariupplevelse i hjärtat av Afrika.

Du kan uppleva den otroliga skönheten och mångfalden av djurliv och landskap som finns i Tanzania, vilket gör det till en av världens mest spännande destinationer för naturälskare och äventyrare.

Oavsett om du gillar stora djurhjordar, unika landskap eller sällsynta djurobservationer så erbjuder nationalparkerna i Tanzania något för alla.

Så planera din nästa resa till en nationalpark i Tanzania och upptäck det fantastiska djurlivet och de natursköna omgivningarna som väntar på dig.

Fakta om Tanzania
 • Dodoma
 • Engelsk och swahili
 • Tanzaniska shilling (TZS)
 • 53,5 miljoner
 • 20°C - 30°C
 • Sommartid +1 timme, vintertid +2 timmar
 • 5 nätter safari med helpension
 • Serengeti Nationalpark
 • Lake Manyara
 • Tarangire Nationalpark
 • Ngorongorokratern
Ingår i priset
 • 8 dagar
 • Inklusive flygbiljetter
 • Bagage ingår
 • Inklusive transfer och guide
 • Måltider enligt beskrivning i programmet
Pris pr. pers. från
28 495 SEK
Läs mer

Serengeti Nationalpark

Hjärtat i den tanzaniska safarin

Denna nationalpark är Tanzanias mest ikoniska och världsberömda safaridestination och är en riktig pärla på kontinenten. I hjärtat av Serengeti möter du ett av världens äldsta ekosystem, där naturen har bevarat sin ursprungliga skönhet nästan oförändrad i miljontals år. Här är det som om tiden står stilla och du kan fördjupa dig i ett landskap som påminner om det förflutna på det mest magiska sättet.

En av Serengetis mest anmärkningsvärda händelser är den årliga migrationen som äger rum. Miljontals gnuer, gaseller och zebror beger sig varje år ut på en otrolig resa på över 3 000 kilometer i jakt på nya betesmarker. Denna spektakulära händelse är ett sant bevis på naturens styrka och överlevnad.

Nationalparken är också känd för sin otroliga biologiska mångfald. Här kan du uppleva "The Big Five", som inkluderar lejon, elefanter, bufflar, leoparder och noshörningar. Men Serengeti erbjuder också ett överflöd av andra djurarter, från geparder, giraffer och hyenor till otaliga fågelarter.

Läs mer om Serengeti nationalpark

Lake Manyara Nationalpark

En underskattad pärla

Lake Manyara National Park är en juvel som ligger i norra Tanzania och är känd för sin otroliga naturliga skönhet och mångfald av vilda djur. Parken är en av Tanzanias mindre nationalparker, men den erbjuder en unik upplevelse för besökare med sina varierade ekosystem och vackra landskap.

Ett av de mest anmärkningsvärda inslagen i Lake Manyara är själva sjön, som täcker en betydande del av parken. Sjön skiftar i storlek beroende på regnperioden och i dess omgivningar finns ett rikt fågelliv, bland annat den berömda flocken med rosa flamingos som ofta skapar en fantastisk syn när de samlas vid sjöns stränder. Fågelentusiaster kommer att älska att observera och fotografera de många olika fågelarter som trivs här.

Förutom fågellivet har Lake Manyara National Park också ett rikt utbud av däggdjur, inklusive elefanter, lejon, bufflar, giraffer och flodhästar. Parken är särskilt känd för sina trädklättrande lejon, som har utvecklat ett ovanligt trädklättringsbeteende.

Landskapet vid Lake Manyara varierar från täta skogar till öppna gräsmarker och sumpiga områden, vilket skapar en varierad miljö för vilda djur. Detta gör parken till en idealisk plats för safari och besökare kan uppleva spännande djur på nära håll.

Läs mer om Lake Manyara National Park

Ngorongorokratern

Naturens underverk

Ngorongorokratern ligger i den norra delen av Tanzania, i Ngorongoro Conservation Area. Kratern är egentligen en stor caldera som skapades av en enorm vulkanisk explosion för cirka 2,5 miljoner år sedan. Den har en diameter på cirka 19 kilometer och ett djup på cirka 610 meter, vilket gör den till världens största intakta, avslutade vulkaniska caldera.

Ngorongorokratern är känd som "Edens trädgård" eller "Afrikas trädgård" på grund av sitt överflöd av vilda djur. Kratern är hem för en otrolig koncentration av vilda djur, inklusive "The Big Five" (lejon, elefanter, bufflar, leoparder och noshörningar). Dessutom finns det ett rikt utbud av andra djur som geparder, hyenor, flodhästar, giraffer, zebror och olika antiloparter. Kratern är också ett paradis för fågelälskare med över 500 fågelarter som har registrerats här.

Förutom sitt djurliv och sin naturliga skönhet är Ngorongorokratern också hem för Maasai-stammen, som har bott i området i generationer. Deras närvaro och kultur är en integrerad del av Ngorongoro Conservation Area och du kan besöka Maasai-byar och lära dig mer om deras traditionella livsstil och kultur.

Läs mer om Ngorongorokratern

Tarangire Nationalpark

Elefanternas hem

Tarangire National Park är en dold skatt bland nationalparkerna i Tanzania och är särskilt känd för sina stora elefanthjordar. Dessa majestätiska djur kan ses i grupper på upp till 300 djur, en syn som är både imponerande och oförglömlig. 

Parkens biologiska mångfald är anmärkningsvärd, med över 550 registrerade fågelarter. Detta gör Tarangire nationalpark till ett paradis för ornitologer och naturälskare. Från färgglada solfåglar till majestätiska rovfåglar, Tarangire erbjuder ett fågelliv som kan beundras året runt.

Landskapet i Tarangire nationalpark är lika varierat som dess djurliv. Baobabträden, några av Afrikas mest ikoniska och fotogeniska träd, står stolt utspridda i hela parken. Dessa träd, med sina tjocka stammar och förgrenade kronor, utgör en fantastisk bakgrund för safaribilder. Parken erbjuder också en mängd olika livsmiljöer, från torra busksavanner till frodiga träskmarker, vilket skapar en naturlig skönhet och ger skydd för ett rikt djurliv.

En safari i Tarangire nationalpark ger också möjlighet att se en mängd andra vilda djur. Förutom elefanter och fåglar kan besökare ofta se zebror, giraffer, bufflar och till och med några av de mer skygga arterna som leoparder och geparder som lurar i parkens tjockare vegetation.

Läs mer om Safari i Tarangire

Behöver du hjälp att hitta den perfekta resan?

Drömmer du om en safari i Tanzanias nationalparker, där du kan uppleva otroliga landskap och ett varierat djurliv? Vårt team på Flamingo Tours är experter på att organisera unika safariresor som uppfyller dina drömmar.

 

Fyll i formuläret och låt en av våra erfarna konsulter kontakta dig för att skräddarsy den perfekta resplanen. Föreställ dig att utforska Tanzanias berömda parker som Serengeti eller Ngorongoro, allt perfekt planerat av Flamingo Tours.

Anita Boström
 • Anita Boström
 • Resekonsulent
 • Tlf: 010-750 24 72
 • Mail: info@flamingotours.se