>
Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Fantastiska bilder från safari, zebraer grooming varandra
Från 38 995 SEK
15 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Safari Tanzania och Dubai

Serengetis storslagna slätter, Ngorongorokraterns imponerande paradis och Tarangires elefanthjordar - alla finns med bland upplevelserna på denna fantastiska safari i Tanzania. Resan avslutas med en upplevelserik storstads- och badsemester i pulserande Dubai.
 

Det finns möjlighet att förlänga resan om så önskas. 

 

Höjdpunkter

 • 5 nätter på safari i Tanzania med helpension
 • 6 nätter i Dubai på 5-stjärnigt hotell med frukost
 • Serengeti National Park (UNESCO:s världsarvslista) – savannen med många rovdjur
 • Lake Manyara – upplev områdets stora bestånd av däggdjur
 • Ngorongorokratern – (UNESCO:s världsarvslista) - möjlighet att uppleva ”The Big Five” 
 • Tarangire National Park – känt för sina stora elefantflockar och majestätiska baobabträd 

 

Har du andra önskemål, som t.ex. andra övernattningsställen, extra utflykter eller annat antal nätter?  

Skriv till oss - vi skräddarsyr gärna din resa.

Tanzania

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Utresa från Sverige till Tanzania

I dag flyger du från Sverige/Köpenhamn till Tanzania med mellanlandning(ar) längs vägen. På flyget kan du använda tiden på att förbereda dig på en oförglömlig resa. 

Dagarna du har framför dig kommer säkerligen att sätta spår i ditt minne för evigt, för här snålas det inte på upplevelserna. Med dig i bagaget hem kommer du att ha massor med minnen av Afrikas storslagna nationalparker, den öppna savannen och imponerande djurliv.

Om du landar i Tanzania redan samma kväll övernattar du på Kibo Palace Hotel i Arusha, ca 1 timmes åktur från flygplatsen, så du är pigg och utvilad när äventyret startar på allvar nästa morgon.

Dag 2:

Ankomst till Karatu – äventyret börjar

I dag ankommer du till Kilimanjaro Airport och reser vidare i 4–5 timmar till Karatu. Äventyret har börjat. Vid ankomst kvällen innan är det istället hämtning på hotellet som gäller.

Här börjar du med att checka in på vår lodge i Karatu i lugn och ro. Här upplever du ett överflöd av autentisk afrikansk stämning och tanzanisk gästfrihet. Här finns det tid att slappna av i den fina loungen, ta ett dopp i poolen, promenera i den frodiga trädgården, eller bara sitta i baren och njuta av atmosfären. Det är en bra idé att ta det lite lugnt i dag, så att det finns krafter till en händelserik dag i morgon.

Ingår
Farm of Dreams Lodge 4
Helpension
Dag 3:

Tarangire Nationalpark

Efter en god frukost i vacker omgivning, kör du på game drive i Tarangire Nationalpark. Tarangire är känt för sina stora elefantflockar och sitt rika fågelliv, för sin speciella natur och för att ge en genuin safariupplevelse. Här hittar man även de kända baobabträden. Afrikanerna själva kallar träden för ”livets träd”. Träden kan bli mer än 1 000 år gamla och är på så sätt en bro mellan dåtid och nutid.

Efter dagens safari åker du tillbaka för en stunds avslappning före middagen.

Ingår
Farm of Dreams Lodge 4
Helpension
Dag 4:

Serengeti Nationalpark

I dag lämnar du Karatu och beger dig mot Serengeti, där du övernattar mitt inne i nationalparken. Åkturen till campen är en game drive i sig själv och det är goda chanser för att se djur längs vägen. 

Serengeti Nationalpark finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista och är en av de bästa nationalparkerna i världen. Detta är den äldsta nationalparken i Tanzania och var ursprungligen hemvist för massajerna. Namnet Serengeti kommer från massajernas ord ”siringet” som betyder ”platsen där jorden fortsätter för evigt” – en perfekt beskrivning av dessa ändlösa slätter. 

På 1920-talet campade amerikanen Stewart Edward White i området och tillsammans med sina följeslagare sköt han 50 lejon. Efter Stewart Edwards vistelse i området var lejonbeståndet lågt och den brittiska kolonin beslutade sig för att freda området. Detta var startskottet för nationalparken Serengeti. I dag lever lejonen i Serengeti under bra förhållanden och man räknar med att det finns ca 2 500 lejon i området. 

Efter en kort tur i nationalparken på eftermiddagen vänder du tillbaka till campen.

Ingår
Tanzania Bush Camps: Central Serengeti 4
Helpension
Tillköp/uppgradering
Serengeti Serena Safari Lodge 4
Besök i massajby
Dag 5:

Hel dag i Serengeti

Serengeti kan inte upplevas på en dag, därför har du en heldag på safari i den historiska nationalparken i dag. Varje år vandrar ca 1,5 miljoner gnuer tillsammans med zebror och gaseller från Serengeti till Masai Mara i norr och tillbaka igen när regnen faller och vattenhålen fylls upp igen. Förutom gnuvandringen finns här mer än 500 fågelarter, ett 70-tal stora däggdjursarter, samt en stor population av rovdjur. Här har du alltså ännu en dag med goda möjligheter att uppleva det fantastiska djurlivet. 

Efter en dag med många äventyr åker du tillbaka till campen.

Ingår
Tanzania Bush Camps: Central Serengeti 4
Helpension
Tillköp/uppgradering
Serengeti Serena Safari Lodge 4
Ballonsafari Serengeti
Dag 6:

Ngorongorokratern

Du äter frukost på campen, tackar Serengeti för den här gången och kör mot Ngorongoro. Vi kör ner i kratern längs de branta kraterväggarna och kör på game drive nere på kraterns botten. Här finns ett tätt bestånd av djur – bland annat ”The Big Five”: elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard. Kratern bildades av en vulkan som fick ett våldsamt utbrott för 2–3 miljoner år sedan och kollapsade. Detta är i dag ett paradis med frodig jord som lockar till sig både däggdjur och ett stort fågelbestånd. Ngorongorokratern finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista och anses vara ett av världens naturliga underverk.

Ingår
Farm of Dreams Lodge 4
Helpension
Dag 7:

Resan fortsätter till Dubai

Efter en upplevelserik safari i Tanzania, är det dags att säga farväl till den storslagna naturen och det fantastiska djurlivet.

Guiden kör dig tillbaka till flygplatsen i Kilimanjaro och du flyger vidare till den exotiska och moderna metropolen Dubai. Här väntar vackra sandstränder, shopping i världsklass och unik arkitektur blandat med charmiga gamla kvarter och exotiska marknader.

Du flyger från Tanzania sent på kvällen och tillbringar största delen av natten i luften så att du har alla möjlighet att utforska Dubai redan i morgon.

Du kan bland annat låta dig imponeras av de enorma och glamorösa byggnaderna, njuta av den fantastiska utsikten från ikoniska Burj Khalifa, besöka shoppingparadiset Dubai Mall, luta dig tillbaka på stranden eller på hotellets poolområdet och njuta av de vackra omgivningarna.

Ingår
Stella Di Mare 5
Frukost
Dag 8-13:

Storstads- och badsemester i Dubai

På din semester bor du på gångavstånd till Dubais mest populära strand, JBR Beach - också kallad Marina Beach.  

Marina Beach bjuder på härlig, finkornig sandstrand med bland annat lekplats, massor av olika vattensporter, biograf, vattenland och gångavstånd till Dubais berömda The Walk – en populär shoppinggata som går parallellt med stranden. Här hittar du massor med butiker och restauranger.

Till skillnad från andra stadsdelar i Dubai är det lätt gå runt till fots i Jumeirah Beach Residence (JBR). Du har därför alla möjligheter för att utforska det spännande området i ditt eget tempo och till exempel strosa längs strandpromenaden vid Dubai Marina, som är världens största människoskapade marina.

En kort åktur från Jumeirah Beach Residence hittar du dessutom den gigantiska Palm Jumeirah, där många små öar formar en palm sedd från luften. Här finns fina golfbanor, stora vattenland och många andra möjligheter för en aktiv semester.

Fler upplevelser i Dubai
Dubai är ett fantastiskt sammelsurium av unik arkitektur, shopping i världsklass och ett brett utbud av aktiviteter blandat med gamla kvarter och exotiska marknader.

Låt dig imponeras av enorma och glamorösa byggnader, njut av den enastående utsikten från ikoniska Burj Khalifa, besök shoppingparadiset Dubai Mall eller upplev en av de populära showerna vid fontänen Dubai Fontain.

Om du vill ha action och underhållning kan du besöka LEGOLAND Dubai, IMG Worlds of Adventure, Aquaventure Waterpark eller en av Dubais andra nöjesparker eller vattenland, upplev gigantiska Dubai Aquarium och Underwater Zoo i Dubai Mall eller ta vägen förbi Ski Dubai – Dubais berömda slalombacke inomhus i Mall of the Emirates.

Bur Dubai och Dubai Creek
Även om Dubai framför allt är känt för lyx och glamour, bjuder den arabiska storstaden också på massor av spännande kultur och historia – speciellt i området vid Dubai Creek. Här hittar du bland annat Dubai Museum och Al Fahidi Fort, där du kan få en unik inblick i Dubais fascinerande historia och få en förståelse för landets utveckling.

I Dubai Creek-området finns också massor med caféer och restauranger, där du kan sitta och beskåda folkvimlet vid The Creek och de många traditionella dhows i vattnet. Ge dig ut på en stämningsfull båttur med en abra och besök de färgstrålande soukerna i Deira på den andra sidan av Dubai Creek, där du bl.a. kan handla guld, kryddor och textiler.

En promenad längs de vindlande gatorna med traditionella vindtorn och små butiker och bodar i Al Fahidi-kvarteret i Bur Dubai kan också rekommenderas. Kontrasten till de enorma och glamorösa skyskraporna i de nyare områdena i Dubai är slående och här upplever du livet i Dubai som det levs av lokalbefolkningen.

I Bur Dubai upplever du också en annan mångfald än i resten av Dubai, eftersom invånarna här är en charmig blandning av bland annat indier, pakistanier, srilankeser och egyptier.

Ökensafari i Dubai
Om du drömmer om att uppleva en äkta ökensafari, så är Dubai platsen där din dröm kan gå i uppfyllelse. Mindre än en timmes åktur från hektiska Dubai kan du uppleva det storslagna arabiska ökenlandskapet med höga sanddyner av silkesmjuk röd sand så långt ögat når.

Det imponerande ökenlandskapet bjuder på en lång rad aktivitetsmöjligheter, från adrenalinhöjande terrängåkning i fyrhjulsdriven bil, sandboarding och åkturer med fyrhjuling till besök i ett beduinläger, där du kan se solen gå ner bakom de imponerande sanddynerna, få händerna målade med henna, prova vattenpipa och rida kamel.

Ingår
Stella Di Mare 5
Frukost
Tillköp/uppgradering
Marina Dhow Cruise
Ökensafari
Heldagstur - Dubais höjdpunkter
Halvdagstur - New Dubai
Heldagstur - Abu Dhabis höjdpunkter
Dag 14:

Hemresan börjar

Din resa till Dubai har nått sitt slut. Förhoppningsvis har du hunnit uppleva allt du drömde om – oavsett om det var avslappning, sightseeing, shopping eller något av allt det andra denna fascinerande metropol kan bjuda på.

Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen och börjar resan tillbaka mot Sverige, eventuellt med mellanlandning(ar) längs vägen.

Med dig i bagaget har du oförglömliga minnen från både din safari i Tanzania och din semester i Dubai.

Ingår
Frukost
Dag 15:

Hemkomst

Välkommen hem från en oförglömlig resa!

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 5 nätter på safari med helpension
 • 1 natt på flyget mellem Tanzania och Dubai
 • 6 nätter i Dubai på 5-stjärnigt hotell med frukost
 • Flygresor och boende som beskrivet i programmet
 • Hämtning på flygplatsen och transfers mellan hotellen
 • Alla måltider på resan som beskrivet i programmet
 • Alla utflykter som beskrivet i programmet
 • Fönsterplats i 4-hjulsdriven landcruiser under safarin
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • Avgift till resegarantifonden
 • Dubbelrum vid 2 personer, trippelrum vid 3 personer
 • Resan genomförs vid minst två deltagare

I priset ingår inte

 • Tillköp av extra utflykter
 • Måltider utöver de som beskrivs i programmet
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Enkelrumstillägg
 • Turistskatt i Dubai (betalas direkt på hotellet)
M
T
O
T
F
L
S
 • Göteborg
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Köpenhamn
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Stockholm
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
Gratis, ej bindande och snabbt!