Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Extra Turer

Kom bakom fasaden och upptäck fantastiska Havanna på en spännande cykeltur.
 
Cykelturen startar vid ditt casa/hotell på morgonen, innan solen hunnit bli alltför stark, och varar ungefär 2½ timme. Turen är ungefär 16 km lång och lämplig för alla som är över 147 cm långa.
 
Första stoppet är Capitolio, sedan fortsätter turen genom Chinatown till Plaza de la Revolución med minnesplatsen för nationalhjälten José Martí.
 
Efter en kort paus fortsätter du till Colón Cemetery, som har fått sitt namn efter Christopher Columbus. Inträdet ingår så att du kan utforska den imponerande kyrkogården där mer än 1 miljon människor är begravda.
 
Härifrån cyklar du till Calle 23 och Universidad de la Habana, Kubas äldsta universitet som byggdes 1728. Därefter fortsätter du till Callejon de Hamel - en smal och charmig gränd fylld av färgglada väggmålningar och skulpturer.
 
Efter att ha besökt Callejon de Hamel fortsätter du till El Malecon och följer den berömda strandpromenaden hela vägen till fästningen Castillo de San Salvador de la Punta vid Havannabuktens mynning.
 
Härnäst cyklar du tillbaka och lämnar cykeln och fortsätter med en guidad rundtur till fots i den gamla stadsdelen Havana Vieja. Här besöker du stadens fyra största torg - Plaza de la Catedral, Plaza de Armas, Plaza de San Fransisco de Asis och Plaza Vieja.
 
Under rundvandringen ingår också en vätskepaus på Creperie Oasis Nelva, innan du fortsätter till Museo de la Real Fuerza - Kubas äldsta fästning. Därefter går du tillbaka via huvudgatan Calle Obispo.
 
Efter en spännande och händelserik rundtur på cykel och till fots rekommenderar vi att du avslutar med en uppfriskande drink på Sloppy Joe's bar innan du fortsätter på egen hand.
 
Ingår i priset:
Cykel och hjälm
Engelsktalande guide
En flaska vatten på cykelturen
Inträde till Museo de la Real Fuerza
Inträde till Cristopher Columbus-kyrkogården
En drink på Creperie Oasis Nelva
 
Ingår inte:
Personliga utgifter
Dricks
Eventuell lunch
 
Observera att alla deltagares längd ska anges vid bokningen för att säkerställa rätt storlek på cyklarna.

Läs mer

Rid genom den vackra Viñales-dalen på hästrygg och njut av det fantastiska landskapet och de överdådiga vyerna.
 
Du får sällskap av en guide under hela ridturen, som bland annat innehåller ett besök på en tobaksodling. Här gör ni ett kort stopp och du får en inblick i processen med att odla och torka tobaken.
 
Längs vägen berättar guiden om det ni ser och passerar på turen.
 
Turen börjar klockan 9 på morgonen och tar ungefär fyra timmar. Guide och hyra av häst ingår.

Läs mer

Om du vill lära dig att dansa salsa som kubanerna är detta rätta stället för dig. Du får undervisning av en inhemsk, professionell danslärare som kan visa dig hur man dansar på Kuba.
 
Du hämtas på ditt casa eller hotell och körs till dansstudion i Trinidad. Här får du en 60 minuter lång danslektion – antingen på förmiddagen, eftermiddagen eller kvällen.

Läs mer

Åk på havssafari och se leguaner på nära håll på Cayo Iguana. Du åker ut med katamaran eller segelbåt, och längs vägen på Karibiska havet kan du se bukten, hamnen och fiskebyn Casilda.
 
Vid korallrevet kan du snorkla och uppleva det fascinerande livet under vattenytan. Det finns snorkelutrustning ombord på båten och lån av detta ingår i priset.
 
På båten finns också en öppen bar där du kan njuta av läckra, smakrika drycker under utflykten, och lunch serveras ombord.
 
Vid ankomsten till Cayo Iguana kan du koppla av, ta ett dopp och bara njuta av de vackra omgivningarna innan du åker tillbaka till marinan.
 
Lätta kläder rekommenderas, liksom att ta med solglasögon, solkräm, badkläder, dricksvatten, snacks, solhatt eller keps, vandrings- eller tennisskor och sandaler.
 
Turen startar från marinan runt 9.00 på morgonen och du kan räkna med att vara tillbaka runt 16.30.
 
Lunchen ingår i priset, men transport till marinan ingår inte. Transport från Trinidad till marinan och tillbaka kan köpas för 600 kr per bil (max 4 personer).

Läs mer

Upplev äkta kubansk stämning under denna kväll med Havanna-rom, dans och god mat på nattklubben Tropicana, som är världsberömd för sin färgglada kabaréföreställning.
 
Programmet börjar klockan 20.30 och pågår i ungefär tre timmar.
 
I priset ingår:
• Extra bra platser
• Välkomstdrink
• 1/4 flaska Havana Club Special Old Rum
• 1 läskedryck
• 1 aptitretare
• Middag
• Dansföreställning
• Transport 
 
Observera att showen för närvarande endast är tillgänglig från onsdag till söndag. Måndag och tisdag är stängt.

Läs mer

Följ med på en vacker vandring genom Viñales-dalen, där du kan njuta av fantastiska vyer och ett vackert grönt landskap. 
 
Tillsammans med en guide och resten av gruppen vandrar ni i området och stannar till vid en av de lokala tobaksodlingarna. Här kan du få en inblick i processen med att odla och torka tobak.
 
Under rundturen får du också möjlighet att smaka på den lokala rommen Guayabita.
 
Turen tar ungefär tre timmar och börjar kl. 09.00. Guiden, som är med på vandringen, berättar om de saker du passerar under rundturen.

Läs mer

Om du vill lära dig att dansa salsa som kubanerna är det här stället för dig. Du får undervisning av en professionell inhemska danslärare som visar dig hur man dansar på Kuba.
 
Lektionerna är antingen på förmiddagen eller eftermiddagen, och i priset ingår 2 x 45 minuters undervisning med en paus mellan de två lektionerna.

Läs mer

Följ med på en spännande eftermiddag med romprovning och läckra kubanska tapas.
 
På en mysig bar i Viñales centrum får du möjlighet att prova flera olika sorters kubansk rom medan den erfarna bartendern berättar hur rom tillverkas.
 
Mellan romsmakningarna serveras läckra lokala tapas, och vid dagens slut kan du kalla dig romexpert.
 
Tips! För att fullborda upplevelsen kan du köpa en kubansk cigarr i baren.

Läs mer

Följ med på en spännande och naturskön utflykt till det vackra naturreservatet Topes de Collantes, som ligger cirka 30 minuters bilresa norr om Trinidad.
 
Topes de Collantes är ett otroligt vackert naturområde med frodig djungel, grottor gömda bland ormbunkar, palmer och bananträd, samt livliga floder, vackra vattenfall och små badsjöar. Naturreservatet är också hemvist för många av Kubas färgglada endemiska fåglar.
 
Du hämtas upp i en jeep och körs till naturreservatet där en underbar vandring i fantastiska omgivningar väntar. En lunchpaus ingår under vandringen. Efteråt kör ni tillbaka till Trinidad.
 
I priset ingår transport, guide och lunch, och turen passar alla som är i god fysisk form. Kom ihåg att ta med vatten till turen.

Läs mer

Njut av en spännande förmiddag med snorkling vid ett par av Kubas bästa platser för snorkling - Punta Perdiz och Cueva de los Peces.
 
Du hämtas på ditt casa efter frukosten och åker först till Cueva de los Peces, som ligger mellan Playa Larga och Playa Girón. I havet utanför Cueva de los Peces finns två vackra rev som du kan utforska med snorkel.
 
Du fortsätter sedan till Punta Perdiz, ett av Kubas mest populära platser för snorkling med hundratals färgglada fiskar och olika typer av koraller vid revet, som ligger cirka 100 meter från kusten.
 
Efter en härlig förmiddag med snorkling körs du tillbaka till ditt casa.

Läs mer