Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Cykeltur i Havanna

Cykeltur i Havanna

Kuba

Kom bakom fasaden och upptäck fantastiska Havanna på en spännande cykeltur.

Cykelturen startar vid ditt casa/hotell på morgonen, innan solen hunnit bli alltför stark, och varar ungefär 2½ timme. Turen är ungefär 16 km lång och lämplig för alla som är över 147 cm långa.

Första stoppet är Capitolio, sedan fortsätter turen genom Chinatown till Plaza de la Revolución med minnesplatsen för nationalhjälten José Martí.

Efter en kort paus fortsätter du till Colón Cemetery, som har fått sitt namn efter Christopher Columbus. Inträdet ingår så att du kan utforska den imponerande kyrkogården där mer än 1 miljon människor är begravda.

Härifrån cyklar du till Calle 23 och Universidad de la Habana, Kubas äldsta universitet som byggdes 1728. Därefter fortsätter du till Callejon de Hamel - en smal och charmig gränd fylld av färgglada väggmålningar och skulpturer.

Efter att ha besökt Callejon de Hamel fortsätter du till El Malecon och följer den berömda strandpromenaden hela vägen till fästningen Castillo de San Salvador de la Punta vid Havannabuktens mynning.

Härnäst cyklar du tillbaka och lämnar cykeln och fortsätter med en guidad rundtur till fots i den gamla stadsdelen Havana Vieja. Här besöker du stadens fyra största torg - Plaza de la Catedral, Plaza de Armas, Plaza de San Fransisco de Asis och Plaza Vieja.

Under rundvandringen ingår också en vätskepaus på Creperie Oasis Nelva, innan du fortsätter till Museo de la Real Fuerza - Kubas äldsta fästning. Därefter går du tillbaka via huvudgatan Calle Obispo.

Efter en spännande och händelserik rundtur på cykel och till fots rekommenderar vi att du avslutar med en uppfriskande drink på Sloppy Joe's bar innan du fortsätter på egen hand.

 

 

Ingår i priset:

- Cykel och hjälm

- Engelsktalande guide

- En flaska vatten på cykelturen

- Inträde till Museo de la Real Fuerza

- Inträde till Cristopher Columbus-kyrkogården

- En drink på Creperie Oasis Nelva

 

Ingår inte:

- Personliga utgifter

- Dricks

- Eventuell lunch

 

Observera att alla deltagares längd ska anges vid bokningen för att säkerställa rätt storlek på cyklarna.

Priser

Pris per person
935 SEK
I priset ingår cykeluthyrning, guide och inträdesavgifter.
Fakta om Kuba
  • Havanna
  • Spanska
  • Kubanska pesos (CUP)
  • 11,3 miljoner
  • 15-33°C
  • Tidsskillnad: -6 timmar