Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Extra Turer

Få en unik inblick i vietnamesisk kultur på en traditionell dockteater på vatten, en föreställning som varar cirka 45 minuter.
 
I Vietnam är dockteater definitivt inte bara för barn, utan en traditionell konstform som anses vara ett unikt vietnamesiskt kulturarv.
 
Föreställningarna skildrar ofta vardagsberättelser från byarna samt lokala legender och traditioner och framförs i en stor, utsmyckad bassäng, där vattenytan är scenen. De färgglada trädockorna styrs av dockspelare som står i vatten upp till midjan. Till sin hjälp har de långa bambupinnar och strängmekanismer, som är gömda under vattenytan och får dockorna att se ut som att de rör sig av sig själva över vattnet.
 
En water puppet show är en stor upplevelse för både barn och vuxna.

Läs mer

Upplev en föreställninge utöver det vanliga på Hoi An Memories Show – en spektakulär utomhusshow med flera imponerande kulturella uppträdanden som hyllar Vietnam och berättar Hoi Ans historia under flera århundranden.
 
Showen, som varar cirka 1 timme och är känd som en av Vietnams största och mest populära shower, har modern scen- och ljusteknik, eleganta ljudeffekter och mer än 500 artister i färgglada kostymer.
 
Se fram emot en upplevelse för livet!

Läs mer

Den spektakulära shown Teh Dar Show förtrollar publiken med en unik, kulturell föreställning, där olika kulturer från Vietnams många regioner finns representerade på allra bästa och vackraste vis på den stora scenen.
 
Du kan bland annat se fram emot att uppleva vietnamesisk bambucirkus, jonglering och akrobatik samt förtrollande livemusik med exotiska staminstrument.
 
Teh Dar-showen varar cirka 1 timme och är en helt oförglömlig upplevelse.

Läs mer

Upplev en spännande dag där du kommer bakom fasaden och lär dig mycket mer om vietnamesisk kultur, livsstil och mattraditioner.
 
Du börjar med att åka till byn Cam Thanh, där följer med på en spännande båtfärd genom den frodiga kokospalmplantagen i en traditionell vietnamesisk korgbåt av bambu. Här får du en inblick i dagsbestyren på plantagen och bland byns fiskare, samtidigt som du njuter den vackra naturen.
 
Efter båtfärden äter du lunch på en traditionell restaurang innan du beger dig till Hoi Ans färgstarka centrala marknad på cykel. Här har du möjlighet att utforska och lära dig mer om de ingredienser som kommer att användas i matlagningskursen senare. Du cyklar sedan vidare till byn Tra Que, där resten av eftermiddagen spenderas.
 
Efter en skön promenad genom grönsaksfälten, där lokalbefolkningen fortfarande arbetar med traditionella metoder, kan du varva ner med en avkopplande fotmassage. Under sakkunnig ledning av den skickliga kocken får du sedan lära dig att förbereda en traditionell vietnamesisk måltid som du självklart får äta efteråt.
 
Efter middagen kör chauffören dig tillbaka till hotellet i Hoi An, där du har resten av dagen på egen hand.

Läs mer

Guiden hämtar dig på hotellet och sedan cyklar ni tillsammans mot byn Cam Thanh. Längs vägen kan du njuta av utsikten över vackra, gröna landskap, räkodlingar, kor, fåglar, bufflar med mera.
 
Vid ankomsten går du ombord på en korgbåt av bambu och åker genom den frodiga kokospalmplantagen. I Cam Thanh får du också en inblick i bylivet, när invånare i byn det visar dig hur man gör traditionellt bambuhantverk.
 
Du cyklar sedan vidare till fiskebyn Thanh Nam, där du möter lokala fiskare och ser deras fångst av fisk, krabbor och bläckfisk, innan du cyklar vidare till nästa plats där du får lära dig att göra vackra lyktor.
 
Sista stoppet före lunch är den charmiga lilla byn Tra Que, känd för sina många örter och grönsaker. Här börjar du med en uppfriskande välkomstdrink innan du går på en trevlig promenad i byn för att uppleva vardagslivet. Du får även möjlighet att hjälpa till med att plantera grönsaker hos de lokala bönderna innan det är dags för en matlagningskurs, där du bland annat får lära dig att göra vietnamesiska vårrullar och pannkakor.
 
Efter din självlagade lunch, tar du en avkopplande båttur på Thu Bon-floden, där du kan prova att fiska tillsammans med de inhemska fiskarna innan du återvänder till Hoi An. Här hämtar chauffören dig och kör dig tillbaka till hotellet där du har resten av dagen på egen hand.

Läs mer

Upplev en förtrollande heldagstur som tar dig med på en oförglömlig dag genom Ba Na Hills, ett populärt turistmål i Vietnam, beläget i Truong Son-bergen nära staden Da Nang. 
 
Ditt äventyr börjar kl. 7.30 när din guide hämtar dig direkt på ditt hotell. Vid ankomsten till Ba Na Hills kan du gå ombord på linbanan. Ba Na Hills är bland annat känt för att ha världens längsta linbanesystem med bara en vajer.
 
När du anländer till den andra änden av linbanan på 1 138 meters höjd tar din guide dig till olika anmärkningsvärda destinationer. Första stoppet är Debay Wine Cellar, en arkitektonisk pärla från 1923, följt av en promenad till Le Jardin D'Amour Flower Garden, en överdådig och färgglad blomsterträdgård.
 
Höjdpunkten på denna rundtur är Golden Bridge, även känd som "Guds händer", som är ett arkitektoniskt underverk. Efter att ha korsat bron fortsätter äventyret med en paus på en lokal restaurang, där du får tid att koppla av och vila innan du beger dig upp till toppen av Chua Mountain, som ligger 1 487 meter över havet. Här besöker ni Linh Chua Linh Tu-templet.
 
Slutligen fortsätter ni till det charmiga Franska torget och tar er tid att utforska och njuta av underhållningen på Fantasy Park.
 
Dagen avslutas med att ni kör tillbaka till ert hotell i Hoi An, dit ni anländer ca 17:30.

Läs mer

Hoi Ans gamla stadsdel är känd för sina exceptionellt välbevarade byggnader, gator och flodkanaler.
 
Dessa kanaler återspeglar en vacker blandning av inhemska och utländska influenser, vilket gör Hoi An till en unik kulturarvsplats. Inte nog med det, Hoi An har något mer att erbjuda: kulinariska underverk. Om du älskar att smaka mat från andra kulturer är det ett måste att prova all lokal gatuköksmat i Hoi An.
 
På Hoi An Walking Street Food Tour kan du upptäcka lokal gatumat som du inte skulle få om du bara promenerade runt på egen hand. Du får njuta av det unika köket i Hoi An när du utforskar de dolda pärlorna i denna vackra gamla stad tillsammans med en matentusiast som är infödd i Hoi An. Guiden hämtar dig på ditt hotell i Hoi An stad och tar dig runt Hoi An för att prova några speciella livsmedel som är mycket kända i Hoi An, som listas nedan.
 
Lista över maträtter att prova på denna rundtur (kan ändras beroende på tillgänglighet eller lokala evenemang i Hoi An):
  • White Rose Dumplings
  • Cao Lau
  • Banh My
  • Vietnamesiskt kaffe
  • Vårrullar
  • Banh Khot
  • Banh Cuon Thit Heo
  • Efterrätt

Läs mer