>
Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Från 34 995 SEK
13 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Kort och gott: Tanzania och Dubai

På denna safariresa upplever du det bästa Tanzania har att erbjuda på rekordtid.

Upplev det frodiga, vulkaniska paradiset i Ngorongoro, som är den park i Tanzania där chansen att uppleva ikoniska Big Five är störst. Upplev också Lake Manyara och Tarangire – två av Tanzanias mindre kända parker som båda har ett fantastiskt rikt djurliv och en imponerande varierad natur.

Resan avslutas med en upplevelsesrik storstads- och badsemester i den pulserande metropolen Dubai, som mjuder på vackra stränder, unik arkitektur, shopping i världsklass med mera. 
 

Höjdpunkter:

 • 4 nätter på upplevelserik safari i Tanzania med helpension
 • 5 nätter i Dubai på 5-stjärnigt hotell med frukost
 • Lake Manyara – upplev flodhäst, flamingo, giraffer med mera
 • Tarangire – elefanthjordar, lejon, leopard och baobabträd  
 • Ngorongorokratern – ofta ansedd som det bästa stället att uppleva Big Five i Tanzania
 • Många safariupplevelser på kort tid
 • Exotisk badsemester i Dubai med möjligheter för avslappning och storstadssemester 
   

Har du andra önskemål, som till exempel fler/färre safaridagar eller andra övernattningsställen, så kontakta oss på 010-750 24 72 eller skriv till oss på info@flamingotours.se. Vi hjälper dig att skräddarsy ett program som uppfyller just dina drömmar och önskningar.

Tanzania

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Utresa – låt äventyret börja

I dag börjar en förhoppningsvis oförglömlig resa med att du lämnar Sverige och reser mot Tanzania med mellanlandning(ar) längs vägen. Luta dig tillbaka och slappna av så att du är redo för att spännande upplevelser som väntar på dig efter landning.

Om du landar i Tanzania på kvällen möts du av en chaufför som kör dig till Arusha där du övernattar på Kibo Palace Hotel, så du är pigg och utvilad när äventyret börjar på allvar nästa dag.  

Dag 2:

Karibu! Välkommen till Tanzania

Du landar på Kilimanjaros flygplats där safariguiden, som kommer följa dig på hela safarituren, hälsar dig välkommen – kanske med ett ”karibu”, som betyder ”välkommen” på swahili.

Resan fortsätter nu till Karatu, där du ska övernatta på en charmig lodge som blir din bas de kommande dagarna. Du kan räkna med att resan tar 4-5 timmar, då du har gott om tid för att fascineras av omgivningarna, som står i skarp kontrast till det du är van vid därhemma.

Om du landat kvällen före så hämtar guiden dig på hotellet efter frukosten.

Vid ankomst på lodgen checkar du in och härefter kan du ägna resten av dagen till avkoppling i de exotiska omgivningarna. Det är en bra idé att ta det lite lugnt, så att du är redo för safariäventyr nästa dag

Ingår
Farm of Dreams Lodge 4
Helpension
Dag 3:

Fågelliv och flodhästar i Lake Manyara

Efter frukosten åker du till Lake Manyara Nationalpark, som är en av Tanzanias mindre parker, men välkänd för sin varierade natur och sitt imponerande rika djur- och fågelliv.  

Den 200 kvadratkilometer stora och vackra färskvattensjön, som gett sitt namn åt parken, lockar till sig stora skaror av fåglar och det har registrerats mer än 400 olika fågelarter i området. Här kan du bland annat se flamingo, pelikan, stork, olika örnar och kungsfiskare.

Lake Manyar Nationalpark bjuder naturligtvis också på en lång rad klassiska safaridjur som elefant, buffel, zebra, vårtsvin och leopard, och i den västligaste delen av parken finns en liten utkiksplats med fantastisk utsikt mot parkens stora bestånd av flodhästar.

Efter en dag full av upplevelser åker du tillbaka till lodgen, där du kan slappna av och njuta av den härliga stämningen.

Ingår
Farm of Dreams Lodge 4
Helpension
Dag 4:

Ngorongorokratern och The Big Five

I dag går turen vidare till den världsberömda Ngorongorokratern, som anses vara ett Afrikas naturliga underverk och som på goda grunder finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista. Se fram mot en dag med fantastiska upplevelser!  

Det frodiga paradiset på botten av den 600 meter höga kratern huserar Afrikas tätaste bestånd av storvilt och bjuder på ett rikt djurliv året runt, med bland annat gnu, zebra, flamingo, hyena, sjakal, graciösa gaseller och blixtsnabba geparder.

Ngorongoro är dessutom känd som den park i Tanzania där det finns störst chans att uppleva The Big Five – de fem djur som var svårast att fälla för de gamla storviltsjägarna: lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning.

På dagens safari i Ngorongorokratern är det nästan garanti för massor med enastående djurupplevelser!

Full av intryck och med många minnesvärda upplevelser vänder du tillbaka till lodgen, där kan slappna av och smälta dagens många intryck.

Ingår
Farm of Dreams Lodge 4
Helpension
Dag 5:

Babobabträd och storvilt i Tarangire

Sista safaridagen tillbringar du i Tarangire Nationalpark – en pärla bland Tanzanias nationalparker, men som är okänd av många.

Parken kännetecknas framför allt av sitt enorma bestånd av elefanter och sina många lejon och leoparder. Du har dock chansen att uppleva en lång rad andra djur, till exempel zebra, gnu, buffel, långhalsade giraffer och eleganta antiloper.

Tarangire är dessutom det område i Tanzania där det är störst variation i landskapet och det är svårt att inte bli betagen av den enastående naturen i parken. Speciellt de majestätiska baobabträden som pryder det böljande landskapet är en imponerande syn och i sig självt en god anledning att besöka den vackra nationalparken.

Efter ännu en upplevelserik safaridag bär det åter av tillbaka till lodgen, där du kan njuta av en sista kväll i Tanzania innan resan går vidare till exotiska Dubai nästa dag.

Ingår
Farm of Dreams Lodge 4
Helpension
Dag 6:

Resan fortsätter till Dubai

Efter en upplevelserik safari i Tanzania, är det dags att säga farväl till den storslagna naturen och det fantastiska djurlivet.

Guiden kör dig tillbaka till flygplatsen i Kilimanjaro och du flyger vidare till den exotiska och moderna metropolen Dubai. Här väntar vackra sandstränder, shopping i världsklass och unik arkitektur blandat med charmiga gamla kvarter och exotiska marknader.

Du flyger från Tanzania sent på kvällen och tillbringar största delen av natten i luften så att du har alla möjlighet att utforska Dubai redan i morgon.

Du kan bland annat låta dig imponeras av de enorma och glamorösa byggnaderna, njuta av den fantastiska utsikten från ikoniska Burj Khalifa, besöka shoppingparadiset Dubai Mall, luta dig tillbaka på stranden eller på hotellets poolområdet och njuta av de vackra omgivningarna.

Ingår
Stella Di Mare 5
Frukost
Dag 7-11:

Badsemester i Dubai

Du landar i Dubai på morgonen och möts av en chaufför som kör dig till det lyxiga hotellet som ligger på gångavstånd till Dubais mest populära strand, JBR Beach - också kallad Marina Beach.  

Marina Beach bjuder på härlig, finkornig sandstrand med bland annat lekplats, massor av olika vattensporter, biograf, vattenland och gångavstånd till Dubais berömda The Walk – en populär shoppinggata som går parallellt med stranden. Här hittar du massor med butiker och restauranger.

Till skillnad från andra stadsdelar i Dubai är det lätt gå runt till fots i Jumeirah Beach Residence (JBR). Du har därför alla möjligheter för att utforska det spännande området i ditt eget tempo och till exempel strosa längs strandpromenaden vid Dubai Marina, som är världens största människoskapade marina.

En kort åktur från Jumeirah Beach Residence hittar du dessutom den gigantiska Palm Jumeirah, där många små öar formar en palm sedd från luften. Här finns fina golfbanor, stora vattenland och många andra möjligheter för en aktiv semester.

Ingår
Stella Di Mare 5
Frukost
Tillköp/uppgradering
Marina Dhow Cruise
Ökensafari
Heldagstur - Dubais höjdpunkter
Halvdagstur - New Dubai
Heldagstur - Abu Dhabis höjdpunkter
Dag 12:

Hemresan börjar

Din resa till Dubai har nått sitt slut. Förhoppningsvis har du hunnit uppleva allt du drömde om – oavsett om det var avslappning, sightseeing, shopping eller något av allt det andra denna fascinerande metropol kan bjuda på.

Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen och börjar resan tillbaka mot Sverige, eventuellt med mellanlandning(ar) längs vägen.

Med dig i bagaget har du oförglömliga minnen från både din safari i Tanzania och din semester i Dubai.

Ingår
Frukost
Dag 13:

Välkommen hem!

Med bagaget fullt av många oförglömliga upplevelser landar du dig återigen i Sverige.

Kanske har din resa till Tanzania och Dubai varit så fantastisk att du redan nu börjar planera för hur resan ska se ut nästa gång. Kanske ska de många intrycken smältas först. Oavsett vilket så önskar vi dig välkommen hem och är redo att hjälpa dig när du börjar planera nästa drömresa.

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 4 nätter på safari med helpension
 • 1 natt på flyget mellan Tanzania och Dubai
 • 5 nätter i Dubai på 5-stjärnigt hotell med frukost
 • Flygresor och boende som beskrivet i programmet
 • Hämtning på flygplatsen och transfers mellan hotellen
 • Alla måltider på resan som beskrivet i programmet
 • Alla utflykter som beskrivet i programmet
 • Fönsterplats i 4-hjulsdriven landcruiser under safarin
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • Avgift till resegarantifonden
 • Dubbelrum vid 2 personer, trippelrum vid 3 personer
 • Resan genomförs vid minst två deltagare

I priset ingår inte

 • Tillköp av extra utflykter
 • Måltider utöver de som beskrivs i programmet
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Enkelrumstillägg
 • Turistskatt i Dubai (betalas direkt på hotellet)
M
T
O
T
F
L
S
 • Köpenhamn
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Göteborg
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Stockholm
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
Gratis, ej bindande och snabbt!

Andra resor till Tanzania