Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Safari i Tanzania och strandsemester på Zanzibar

En safari i Tanzania och en strandsemester på Zanzibar bjuder på storslagen natur och unika djurupplevelser. Avsluta din safariresa med en strandsemester på Zanzibar med sina kritvita stränder och turkosa vatten. Här har du gott om möjligheter att koppla av och varva ner.

Tanzania och Zanzibar

Upplev det ultimata äventyret i Tanzania, där du kan fördjupa dig i en oförglömlig safariupplevelse samtidigt som du njuter av en avkopplande strandsemester på paradisön Zanzibar.

Tanzania är känt för sin otroliga biologiska mångfald och sitt imponerande djurliv, och en safari här är som att kliva in i en levande naturskön målning. Från Serengetis magnifika savanner till Kilimanjaros majestätiska toppar har du möjlighet att få syn på de fem stora och en lång rad andra djurarter.

Efter safariäventyret kan du unna dig en idyllisk strandsemester på Zanzibar. Denna vackra ö är känd för sina vita sandstränder, kristallklara vatten och en unik kultur som kombinerar afrikanska, arabiska och europeiska influenser. Koppla av på stranden, utforska de färgglada marknaderna i Stone Town eller dyk ner i den lokala gastronomiska världen.

Safari i Tanzania och strandsemester på Zanzibar är den perfekta kombinationen av natur, kultur och avkoppling för en oförglömlig reseupplevelse.

Resa till Tanzania

Nationalparker

Tanzanias nationalparker är världsberömda för sin oöverträffade skönhet och sitt rika djurliv.

Serengeti Nationalpark

Serengeti Nationalpark är ett av världens mest berömda safariområden och här kan man se den spektakulära årliga migrationen av gnuer och zebror - en syn som lockar besökare från hela världen. Parken är ett exempel på den afrikanska savannens majestätiska skönhet, med sina oändliga öppna slätter och ett rikt djurliv med bland annat lejon, leoparder och elefanter.

Ngorongoro-kratern

Ngorongorokratern, ett annat världsarv i Tanzania, är känt för sitt unika ekosystem. Kratern, som är resterna av en gammal vulkan, är hem för en av de tätaste populationerna av de fem stora (elefant, lejon, leopard, buffel och noshörning) i Afrika. Den frodiga, bördiga jorden i kratern stöder ett rikt djurliv och erbjuder oöverträffade safariupplevelser.

Tarangire Nationalpark

Tarangire Nationalpark, som ligger i norra Tanzania, är en sann juvel för dem som vill uppleva den afrikanska vildmarken. Parkens landskap kännetecknas av de majestätiska baobabträden, som inte bara ger en unik bakgrund. Tarangire är mest känt för sina stora elefanthjordar, som anses vara några av de största i Afrika. Förutom elefanter kan du också stöta på ett varierat djurliv, inklusive giraffer, bufflar, zebror och med lite tur kan du också upptäcka sällsynta arter som kudu och oryxantilop.

Lake Manyara Nationalpark

Lake Manyara National Park erbjuder en unik safariupplevelse med sitt varierade landskap som innehåller allt från frodiga skogar till gräsmarker och naturligtvis den stora sodasjön, Lake Manyara. Parken är särskilt känd för sina trädklättrande lejon, ett ovanligt beteende som sällan observeras i andra lejonpopulationer. En annan attraktion är de stora flockarna av flamingos som samlas vid sjöns kanter och skapar en spektakulär rosa matta över vattnet. Parken är också hem för en mängd olika fågelarter, vilket gör den till en favorit bland fågelskådare.

Läs mer om Nationalparker i Tanzania

Fakta om Tanzania
 • Dodoma
 • Engelsk och swahili
 • Tanzaniska shilling (TZS)
 • 53,5 miljoner
 • 20°C - 30°C
 • Sommartid +1 timme, vintertid +2 timmar
 • 5 nätter på safari med helpension
 • 6 nätter på Zanzibar på 4-stjärnigt hotell med halvpension
 • Serengeti National Park
 • Lake Manyara
 • Ngorongorokratern
 • Tarangire National Park
Ingår i priset
 • 14 dagar
 • Inklusive flygbiljetter
 • Bagage ingår
 • Inklusive transfer och guide
 • Måltider enligt beskrivning i programmet
Pris pr. pers. från
38 495 SEK
Läs mer

Strandsemester på Zanzibar

Efter en äventyrlig safari är Zanzibar den perfekta platsen att koppla av och njuta av livet. Denna exotiska ö erbjuder mer än bara hisnande stränder; den är rik på kultur, historia och gastronomiska upplevelser.

Denna ö i Indiska oceanen är känd för sina kritvita stränder och sitt klara, turkosa vatten.

Kombinationen av safari i Tanzanias nationalparker och strandsemester på Zanzibar ger en unik reseupplevelse. Från det majestätiska djurlivet i Serengeti till de idylliska stränderna på Zanzibar - den här resan uppfyller alla dina drömmar om äventyr och avkoppling.

Upplev det bästa av två världar, där varje ögonblick är fyllt av nya upptäckter och oförglömliga minnen.

Sevärdheter och attraktioner

 • Maasai-krigare och deras traditioner.
 • Olduvai Gorge arkeologiska platser.
 • Det autentiska tanzaniska köket.
 • Handelsvägar längs Indiska oceanen.
 • Naturskydd och biologisk mångfald.
 • Traditionella Maasai-byar.

En resa till Tanzania och Zanzibar är inte bara en semester, det är en livsförändrande upplevelse.

Vanliga frågor och svar

Ja, Zanzibar är mycket familjevänligt med sina lugna stränder, barnvänliga resorter och en rad aktiviteter som passar alla åldrar, vilket gör det till ett perfekt resmål för familjer.

Det tanzaniska köket speglar landets kultur och historia, med rätter inspirerade av handelsvägarna i Indiska oceanen och lokala ingredienser.

Absolut, barnen kan delta i kulturella upplevelser som besök i Maasai-byar eller matlagningskurser där de kan lära sig om det lokala livet och traditionerna på ett roligt och interaktivt sätt.

Ja, besökare kan uppleva den lokala kulturen genom att besöka Maasai-byar och utforska arkeologiska platser som Olduvai Gorge.

Zanzibar är känt för sina vackra vita sandstränder, historiska Stone Town, kryddplantager och rika kulturarv. Besökarna kan också ägna sig åt vattenaktiviteter som snorkling och dykning i det klarblå vattnet.

Safaribolagen i Tanzania är i allmänhet mycket säkerhetsmedvetna, särskilt när det gäller barnfamiljer. Vi rekommenderar dock alltid att du följer guidernas instruktioner noga och väljer safariupplevelser som passar dina barns ålder och intressen.

Bästa tiden att besöka Zanzibar

Kenya och Zanzibars olika klimat och ekosystem erbjuder unika upplevelser året runt. För att uppleva Kenyas safariområden när de är som bäst är torrperioden från juni till oktober idealisk, eftersom djuren samlas runt vattenhålen och växtligheten är glesare.

För strandälskare är Zanzibar perfekt nästan året runt, med sitt tropiska klimat och varma temperaturer. Den bästa tiden att besöka Zanzibar är dock från juni till oktober, då det är torrt och soligt, vilket gör det till den perfekta tiden för snorkling, dykning och utforskning av öns kulturella sevärdheter.

Se vädret på Zanzibar månad för månad här:

Zanzibar Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max temperatur 32 33 32 30 29 29 29 29 30 31 31 31
Min temp 23 22 22 23 22 21 20 19 19 20 21 21
Nederbörd i mm 86 54 150 385 254 70 50 48 52 96 216 184
Temperatur badvatten 29 29 29 29 28 27 26 25 26 26 28 29

Behöver du hjälp att hitta den perfekta resan?

Drömmer du om en äventyrlig safari i Tanzanias hisnande nationalparker, följt av avkoppling på de idylliska stränderna på Zanzibar? Våra passionerade resekonsulter är experter på att skapa skräddarsydda reseupplevelser som kombinerar det bästa av två världar.

 

Fyll i formuläret så kommer en av våra engagerade resekonsulter att kontakta dig för att förstå dina drömmar och önskemål. Vi kommer att utforma en personlig resplan som innehåller både spännande safariutflykter och tid att koppla av på Zanzibars paradisiska stränder. Vårt mål är att se till att din resa till Tanzania och Zanzibar blir inget mindre än perfekt, fylld av oförglömliga upplevelser och unika ögonblick.

 

Ta det första steget mot ditt livs äventyr redan idag med en äventyrlig safari i Tanzania kombinerad med en avkopplande strandsemester på Zanzibar. Skapa oförglömliga minnen i den fantastiska naturen och på de hisnande stränderna i denna unika del av världen.

Anita Boström
 • Anita Boström
 • Resekonsulent
 • Tlf: 010-750 24 72
 • Mail: info@flamingotours.se