Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Kaffe, choklad och sockerrör

Kaffe, choklad och sockerrör

Costa Rica

Följ med på en spännande och lärorik resa där du får ta del av historien bakom och produktionen av kaffe, choklad och sockerrör.

Ditt äventyr börjar på Don Juan Tours Monteverde med en kaffetur, där du får en introduktion till kaffets globala och costaricanska historia och dess inverkan på samhället. Du får också se alla de steg som kaffebönan genomgår, från början till den sista koppen rykande kaffe.

Efter kaffeupplevelsen tas du med till chokladens förtrollande värld, där du aktivt får delta i processen och smaka på de olika stegen, från den ursprungliga chokladbönan till den utsökta drycken.

Den sista delen av turen tar dig till en kvarn där du kommer att berikas med kunskap om sockerrörets ursprung, plantageförhållanden och de komplexa processer som är förknippade med sockerrörsprodukter. Du får också möjlighet att se hur utvinningen av sockerrörsjuice går till.

För att få en så trevlig upplevelse som möjligt rekommenderas bekväma kläder, stadiga skor, jacka, kamera och kikare, solskyddsmedel och insektsmedel.

Denna upplevelsebaserade rundtur varar i ca 3 timmar och ger dig en djup inblick i och kontakt med den fascinerande världen av kaffe, choklad och sockerrör.

Priser

Pris per person
650 SEK
Barn i åldern 7-15 år
370 SEK
I priset ingår transport, inträdesavgift, guide och choklad-/kaffeprovning.
Fakta om Costa Rica
  • San José
  • Spanska
  • Colón (CRC)
  • 5,21 miljoner invånare
  • 14-31°C
  • Tidsskillnad: -8 timmar