Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Extra Turer

Ge dig ut på ett naturskönt ATV-äventyr och upplev den vackra naturen i Arenal på ett helt annat sätt.
 
Du börjar med att få instruktioner, körregler och säkerhetsutrustning på ATV Tours La Pradera. Sedan styr du din ATV till en privat egendom där du följer stigar, korsar vattendrag och utforskar bergsområden. Halvvägs tar ni en paus vid stranden av den majestätiska Arenal River, där ni kan släcka törsten eller ta ett uppfriskande dopp i floden. Kör sedan tillbaka till ATV Tours La Pradera och lämna tillbaka utrustningen.
 
För bästa upplevelse rekommenderar vi att du tar med dig långbyxor, kamera, stängda skor, solskyddsmedel, baddräkt och extra kläder.
 
Denna oförglömliga tur tar ca 2 timmar och barn under 16 år kan delta tillsammans med en vuxen. Den fysiska svårighetsgraden är lätt och det är därför möjligt för både nybörjare och erfarna förare att uppleva vackra Arenal på en ATV.

Läs mer

Rid genom den tropiska regnskogen i Arenal på hästryggen och upplev den fantastiska naturen.
 
En guide leder dig till det vackra La Fortuna-vattenfallet och berättar om allt du kommer att få se. Vid vattenfallet gör vi en paus där du kan njuta av lite frukt och kanske ta en uppfriskande simtur. 
 
På vägen tillbaka besöker ni Villa Maleku, där ni får möjlighet att prata med lokalbefolkningen och lära er mer om deras seder, mat, danser, ritualer och hantverk.
 
För bästa upplevelse rekommenderar vi att du tar med dig långbyxor, kamera, stängda skor, vatten, insektsmedel, badkläder, handduk och extra kläder.
 
Turen varar ca 4 timmar. Minimiålder är 7 år.

Läs mer

Ta en fantastisk och naturskön vandring till La Fortuna-vattenfallet.
 
Här har du möjlighet att se det fantastiska vattenfallet från botten, där du kan ta en paus med den fantastiska utsikten eller ta en uppfriskande simtur. La Fortuna-vattenfallet ligger vid foten av den vilande vulkanen Chato och nära vulkanen Arenal.
 
På vägen tillbaka kan du stanna till på Vida Campesina Farm och äta en utsökt lunch gjord på produkter från gården. 
 
För bästa upplevelse rekommenderar vi att du tar med dig långbyxor, kamera, vandringsskor, badkläder, handduk, insektsmedel, regnjacka och kikare.
 
Turen varar i ca 4 timmar. Minimiåldern för att delta är 4 år.

Läs mer

Ge dig ut på en adrenalinfylld forsränningstur på Balsafloden, som ligger 50 minuter från La Fortuna.
 
Längs vägen kan du ta en 15-minuters paus i floden för att smaka på utsökt tropisk frukt medan du njuter av den tropiska omgivningen, omgiven av apor, tukaner och andra spännande djur.
 
På vägen tillbaka till Fortuna kan du njuta av en utsökt lunch på Vida Campesina-gården, där besökarna får uppleva det genuina och fridfulla sättet att leva på landsbygden i Costa Rica. 
 
Det är en bra idé att ta med kläder som torkar snabbt, ett ombyte, solskyddsmedel och vattenskor.

Läs mer

Njut av adrenalinkicken när du svävar genom den frodiga regnskogen runt Arenal på en fantastisk zipline-upplevelse.
 
Ditt äventyr börjar med ett välkomnande från erfarna naturguider som delar med sig av fascinerande information om områdets natur och djurliv. Längs vägen får du uppleva den hisnande skönheten hos Arenalvulkanen och Arenallagunen, både från utsiktsplatser och i det spännande ögonblicket när du ger dig ut på ziplinebanan.
 
För bästa upplevelse rekommenderas bekväma promenadskor, bekväma kläder, jacka, regnjacka, ombyte och solkräm.
 
Denna oförglömliga tur varar ca 3 timmar. Observera att deltagarna måste vara minst 5 år och åtföljas av en vuxen för att delta i denna spännande zipline-upplevelse.

Läs mer

Fördjupa dig i en fascinerande naturupplevelse med detta imponerande nattbesök i Monteverde-reservatet. När mörkret faller i den dimmiga skogen vaknar många djurarter till liv.
 
Upplevelsen börjar med en introduktion till Monteverdes molnskog. Vandringen börjar vid Colibri Gallery och sträcker sig över en sträcka på 1,6 kilometer. Här har du möjlighet att observera en mängd olika insekter, fåglar och nattaktiva däggdjur som trivs i den nattliga världen. Du kan ha turen att få se nattaktiva sengångare, näsbjörnar, fladdermöss och eldflugor.
 
För att du ska få bästa möjliga upplevelse rekommenderas att du har bekväma kläder, slitstarka vandringsskor, en jacka och en regnjacka för oväntat väder. Ta också med kamera, kikare och insektsspray.
 
Denna oförglömliga naturupplevelse varar ca 4 timmar och kommer att ge dig en djupare förståelse och kontakt med de nattliga skatterna i Monteverde-reservatet.

Läs mer

Följ med på en spännande och lärorik resa där du får ta del av historien bakom och produktionen av kaffe, choklad och sockerrör.
 
Ditt äventyr börjar på Don Juan Tours Monteverde med en kaffetur, där du får en introduktion till kaffets globala och costaricanska historia och dess inverkan på samhället. Du får också se alla de steg som kaffebönan genomgår, från början till den sista koppen rykande kaffe.
 
Efter kaffeupplevelsen tas du med till chokladens förtrollande värld, där du aktivt får delta i processen och smaka på de olika stegen, från den ursprungliga chokladbönan till den utsökta drycken.
 
Den sista delen av turen tar dig till en kvarn där du kommer att berikas med kunskap om sockerrörets ursprung, plantageförhållanden och de komplexa processer som är förknippade med sockerrörsprodukter. Du får också möjlighet att se hur utvinningen av sockerrörsjuice går till.
 
För att få en så trevlig upplevelse som möjligt rekommenderas bekväma kläder, stadiga skor, jacka, kamera och kikare, solskyddsmedel och insektsmedel.
 
Denna upplevelsebaserade rundtur varar i ca 3 timmar och ger dig en djup inblick i och kontakt med den fascinerande världen av kaffe, choklad och sockerrör.

Läs mer

Stig ombord på den imponerande katamaranbåten från Iguana Tours och njut av den hisnande utsikten över Manuel Antonio nationalpark.
 
På eftermiddagsturen får du uppleva en oförglömlig solnedgång över Stilla havet samtidigt som du har chansen att se majestätiska knölvalar, delfiner, stingrockor och andra vackra djur.
 
Medan du njuter av båtturen finns det ett stort urval av snacks och uppfriskande juicer som du kan njuta av. När du seglar längs kusten kan du insupa den friska havsluften, känna solens varma strålar och njuta av fantastisk livemusik. Aktiviteter som snorkling, dykning eller en tur i vattenrutschbanan finns också tillgängliga.
 
För att få den bästa upplevelsen på resan rekommenderas att du tar med badkläder, solkräm, extra kläder, sandaler, handdukar, en solhatt och naturligtvis din kamera så att du kan fånga de otroliga ögonblicken på denna oförglömliga båttur.

Läs mer

Följ med på en bekväm kajakupplevelse och utforska Damaskusöns flodmynning och mangroveskog på nära håll.
 
Glid med strömmen medan din guide presenterar de mest fantastiska platserna att utforska med kajak, som inkluderar både mangroveskog och tropisk regnskog.
 
På det här äventyret bestämmer du takten efter dina färdigheter och intressen. Du får möjlighet att sakta ner och observera det imponerande djurlivet runt omkring dig. Du kan se sengångare och apor röra sig genom trädtopparna, leta efter myrslokar och ormar och njuta av ljuden från de olika sjöfåglarna som svävar över dig i din kajak.
 
För att göra din upplevelse så bekväm som möjligt rekommenderar vi att du tar med bekväma kläder, vattenskor, solkräm, en handduk, en kamera, kikare och en hatt eller keps.
 
Turen varar i ca 3 timmar och det finns en minimiålder på 7 år, så länge barn åtföljs av en vuxen.

Läs mer

Är du redo för äventyr? Följ med på denna fantastiska heldagstur med forsränning. Guider kommer att lära dig hur du navigerar denna spännande flodupplevelse.
 
Du börjar långsamt flyta nedför Costa Ricas berömda flod, Savegre. Du börjar i Costa Ricas tropiska djungel i ett avlägset område av Savegre. Sedan beger du dig in i de slingrande bergen för att starta forsränningsdelen av din resa. 
 
Om du vill ta en paus längs vägen kommer guiderna att stanna vid vattenfall där du också har möjlighet att njuta av det rika djurlivet längs floden. Det finns möjlighet att se hägrar, fiskgjusar, papegojor, makrill och många andra arter som lever i det skyddade området i den tropiska regnskogen.
 
Det är bra att ta med bekväma kläder, vattenskor, badkläder, solkräm, insektsmedel, insektsspray, handduk och ett ombyte.
 
Turen varar ca 6 timmar.

Läs mer

Följ med på en fantastisk utflykt och utforska nationalparken Marino Ballena. Turen börjar vid Punta Uvita Beach efter en säkerhetsgenomgång med guiden.
 
Under turen har du möjlighet att få syn på majestätiska knölvalar (beroende på säsong) och andra marina djur som delfiner, sjöfåglar och havssköldpaddor.
 
Segla till Ventanas Beach för att se och lära dig mer om de fantastiska marina grottorna som har skulpterats ut av havet. Under hela resan kommer du att njuta av de fantastiska landskap som Costa Rica har att erbjuda.
 
Det är en bra idé att ta med badkläder, solkräm, kamera, handduk, regnjacka, vattenflaska (inga plastflaskor) och extra kläder. 
 
Den bästa tiden att se valar vid Manuel Antonio är från augusti till slutet av oktober.
 
Turen varar ca 5 timmar.

Läs mer

Få en autentisk upplevelse av Costa Ricas juvel - Manuel Antonio nationalpark!
 
Gå in i Manuel Antonio National Park på en oförglömlig vandring där vilda djur väntar på dig. Här har du chansen att sakta ner, stanna, observera och lära dig om de djur som trivs i sin naturliga livsmiljö. Se sengångare och en mängd olika aparter som rör sig graciöst genom trädkronorna, liksom ormar, leguaner och många andra djur som vilar i regnskogen.
 
Ta en paus och njut av lokal färsk frukt och förfriskningar medan du njuter av den vackra omgivningen. Om du är sugen på mer kan du fortsätta med ytterligare en vandring till orörda stränder. Här kan du höra historien om Quepoa-indianerna och Costa Ricas förflutna i detta vackra område. Ta med dig denna unika upplevelse som kommer att ge dig ett nytt perspektiv på naturen. 
 
För en bekväm upplevelse rekommenderas att du tar med bekväma kläder, vandringsskor, badkläder, solkräm, insektsmedel, extra kläder, sandaler, handduk, hatt, kamera och kikare.
 
Turen varar ca 2 timmar utan den extra vandringen och ca 4 timmar med den extra vandringen till de orörda stränderna.

Läs mer

Upptäck det förtrollande vattenfallet Nauyaca!
 
De erfarna guiderna ordnar med transport från Quepos och tar dig med på en resa genom charmiga städer som Llamaron, La Mona, Matapalo och Roncador. När du närmar dig Cerro El Diamante kommer det höga vattenfallet att synas på avstånd.
 
Härifrån blir ni upphämtade för att komma ännu närmare vattenfallet. Därefter börjar en 800 meter lång vandring längs en naturskön stig omgiven av majestätiska träd, vilket ger dig gott om möjligheter att observera det varierade fågellivet, grodorna och insekterna som trivs i den frodiga tropiska skogen.
 
Efter att ha njutit av landskapet och solskenet börjar du din återresa och njuter av en utsökt lunch innan utflykten avslutas.
 
Det är en bra idé att ta med bekväma kläder, vandringsskor, badkläder, handduk, insektsmedel, solskyddsmedel, kamera och extra kläder för den ultimata upplevelsen.
 
Turen varar ca 6,5 timmar och deltagarna måste vara minst 6 år gamla.

Läs mer

Njut av en unik och autentisk upplevelse när en lokal familj tar med dig på ett äventyr för att utforska det verkliga Costa Rica. Ditt äventyr börjar när de hämtar dig på hästryggen och turen börjar med en fascinerande berättelse om Quepos-indianerna.
 
Du kommer att introduceras till Costa Ricas exotiska växter och sällsynta djurliv när du rider genom den frodiga tropiska djungeln. Efter en timmes ridning lämnas hästarna kvar och den lokala familjen fungerar som dina guider och leder dig genom det fantastiska växt- och djurlivet på en naturpromenad.
 
Du får möjlighet att se, känna, lukta och smaka på den riktiga Costa Rica-djungeln på nära håll. Efteråt kommer ni till vattenfallet Tocori, där ni kan ta ett uppfriskande dopp. Åk tillbaka med din familj och njut av en utsökt costaricansk lunch innan utflykten avslutas. 
 
Det är en bra idé att ta med bekväma kläder, badkläder, insektsmedel, solskyddsmedel, kamera, hatt, handduk och extra kläder.
 
Turen varar ca 4 timmar och kommer att ge dig en oförglömlig kontakt med Costa Ricas lokalbefolkning, natur och kultur.

Läs mer

Gör dig redo för en autentisk kulturupplevelse i hjärtat av Costa Ricas huvudstad San José.
 
Fördjupa dig i Costa Ricas kultur och historia när du utforskar de vackra museerna och historiska platserna i San José. Äventyret börjar med en biltur genom den natursköna Sabana Park och fortsätter med en avkopplande promenad genom den historiska nationalteatern. Teatern anses vara ett mästerverk inom konst och arkitektur. Den stod klar 1897 och är en imponerande symbol för Costa Ricas kulturhistoria.
 
Efter teatern besöker ni ett av Costa Ricas många unika museer. Du kommer att utforska den färgglada centrala marknaden och den majestätiska Metropolitan Cathedral. Du besöker också Costa Ricas universitet, Costa Ricas högsta domstol och andra spännande platser. Längs vägen gör du ett kort stopp i en konst- och hantverksbutik för att inspireras och kanske köpa några souvenirer att ta med hem innan du återvänder till ditt hotell.
 
Turen varar i ca 4,5 timmar. Det är en bra idé att ta med en kamera för att fånga de oförglömliga ögonblicken, och en regnjacka kan också vara praktiskt om vädret plötsligt förändras. Det här är en utflykt som kommer att ge dig en djupare förståelse för Costa Ricas kulturskatter och historia.

Läs mer

Utforska Monteverde-reservatet på en minnesvärd vandring på hög höjd. På denna guidade tur börjar du med att korsa 6 imponerande hängbroar som svävar ovanför skogens trädkronor, så att du kan fördjupa dig i Monteverdes hisnande landskap.
 
Därefter kan du njuta av Sky Tram-delen av turen som tar dig upp till Continental Divide, ett av de högsta bergen i området. Den totala rutten sträcker sig över 800 meter och slutar vid en observationsstation där du kan se Nicoyabukten samt den majestätiska vulkanen Arenal och den vackra Arenalsjön i fjärran.
 
Dyk sedan ner i äventyret Sky Trek, en unik upplevelse med 7 kablar eller linbanor som sträcker sig från 50 till 160 meter i höjd och sträcker sig över 4 km längs Monteverdes högsta berg. Som sista del av äventyret har du möjlighet att prova Vertigo drop, där du hoppar bungyjump från en höjd av 25 meter.
 
På denna adrenalinfyllda resa får du uppleva fart och spänning. Är du redo för utmaningen?
 
Turen tar ca 5 timmar, så ta med jacka, promenadskor, bekväma kläder och en regnjacka så att du är förberedd för alla väderförhållanden.

Läs mer

Upplev en perfekt dagsutflykt i Guanacaste där du kan utforska Rincon de la Vieja nationalpark, rida och besöka det spektakulära vattenfallet Oropendola.
 
Dagen börjar med en 45 minuters ridtur längs en trevlig skogsstig till Rincon de la Vieja nationalpark. Obs: Denna tur inkluderar endast ridning, eftersom följande aktiviteter redan ingår i det dagliga programmet.
 
Du kommer till Las Pailas-området där du kan se vulkanen Rincon de la Vieja, den största och mest aktiva vulkanen i Guanacaste. Naturliga fumaroler släpper ut ånga och svavel från den gula och rostfärgade jorden. Varmt vulkanvatten kokar i ler- och kaffefärgade bassänger, medan slät, grå vulkanisk lera bubblar och stänker i stora gropar. Det här är en unik upplevelse som du inte hittar vid någon annan vulkan i Costa Rica.
 
I nationalparken Rincon de la Vieja vandrar du 3,5 kilometer på Las Pailas-leden genom torr tropisk skog där du kan njuta av den bästa utsikten över vulkanen, vacker natur och vilda djur. Leden tar dig över små floder där du kan se små vattenfall längs vägen. Längs vägen kommer din guide att peka ut många av de 300 fågelarter som lever i parken, liksom andra djur som vitnäbbade apor, vrålapor, spindelapor, bältdjur, näbbdjur, leguaner, ormar och vitnäbbade näsbjörnar.
 
Efter vandringen kan du ta ett uppfriskande dopp i det hisnande Oropendola-vattenfallet. Oropendola-vattenfallet rinner ner i en turkos pool och skapar en fantastisk tropisk oas.
 
För bästa möjliga upplevelse rekommenderas vandringskängor, bekväma kläder, insektsspray, regnjacka och en extra uppsättning kläder. Turen är endast för vuxna.

Läs mer

Gå ombord på en 15-personers båt i Cahuita nationalpark och upptäck Costa Ricas fantastiska korallrev.
 
Du får chansen att snorkla bland de vackra korallerna och kanske upptäcka några av de 35 olika korallarterna, 123 arter av tropiska fiskar, 3 arter av hajar, 6 arter av muränor, 3 arter av sjöborrar, 140 arter av blötdjur, 44 arter av kräftdjur, 128 arter av alger samt havssköldpaddor, sjögurkor, havssvampar, humrar, räkor och mycket mer.
 
Det är en bra idé att ta med badkläder, handduk, hatt, solskyddsmedel, kamera och en t-shirt för snorkling.

Läs mer

Fördjupa dig i naturens underverk på en fascinerande vandring där din guide visar dig de fantastiska landskapen mellan Punta Cahuita och byn Cahuita (3,5 km).
 
Längs vägen får du se ett imponerande djurliv med ormar, sengångare, vitansiktsapor, vrålapor, myrslokar, bältdjur, tvättbjörnar och de spektakulära blå morpho-fjärilarna samt en mängd andra fjärilsarter, fåglar, ryggradslösa djur och både marina och landlevande blötdjur.
 
Men det slutar inte där - du kommer också att få bekanta dig med områdets frodiga växtlighet, från medicinalväxter och färgglada orkidéer till majestätiska träd, eleganta ormbunkar och vackra bromeliader. 
 
Vi rekommenderar att du packar med badkläder, handduk, extra kläder, hatt, solskyddsmedel, insektsspray, kamera och ett par bekväma promenadskor till turen.

Läs mer

Tamarindo Beach är ett av de bästa ställena att lära sig surfa på i Costa Rica. Storleken på vågorna och strandförhållandena gör detta område till en idealisk plats för att börja surfa.
 
Denna lektion introducerar grunderna i surfing, etikett, säkerhet, vågdynamik, paddlingsteknik, surfbrädans position, manövrer, korrekt stående och åkteknik. Att surfa i Tamarindo är mycket säkert, roligt och enkelt.
 
De erfarna och roliga instruktörerna kan inte garantera att du kommer att kunna stå upp på din surfbräda och rida på din första våg under din första lektion, men de flesta gör det. Se fram emot massor av kul och nya bekantskaper under dina lektioner. 
 
Lektionerna varar i ungefär två timmar och ger dig möjlighet att fördjupa dig i surfingvärlden och lära dig de grundläggande färdigheter som krävs för att bli en skicklig surfare. 
 
Ta med sandaler med remmar, myggmedel, solkräm, hatt, solglasögon och badkläder. Observera att professionell fotografering kan läggas till lektionen mot en extra avgift.

Läs mer

Ge dig ut på ett oförglömligt äventyr med tid för avkoppling i varma källor och en adrenalinfylld zipline-tur.
 
Ni börjar med en vandring där ni får chansen att simma i olika delar av den kristallklara floden, där flera källor förvandlas till en uppfriskande ström som senare övergår i en avkopplande termisk flod.
 
Efter besöket vid källorna väntar en autentisk kulinarisk upplevelse på en utsökt restaurang. Här finns termalpooler med swim-up-bar, en hängbro och underbara panoramavyer över skogar och vulkaniska bergskedjor. 
 
Fortsätt sedan till Rio Blanco-klyftan, som utgör en spektakulär kuliss för en fantastisk äventyrsupplevelse. Här kan du utmana dig själv på 15 plattformar, varav 6 är byggda på klipporna och 9 hänger från klippväggarna. Upplevelsen inkluderar också en pendelkabel, en "Tarzan-gunga" och ziplines för spänning och adrenalinkickar.
 
Längs vägen finns en vattenstation för att se till att alla deltagare får i sig tillräckligt med vätska under detta oförglömliga äventyr.

Läs mer

På den här utflykten får du möjlighet att observera de gröna havssköldpaddorna under deras fortplantningsprocess och Tortuguero anses vara den främsta platsen i västra Karibien där dessa sköldpaddor bygger sitt bo.
 
Denna fas är avgörande för sköldpaddornas biologiska cykel, eftersom honorna samlas i stort antal och besöker stränderna vid specifika tidpunkter. Här lägger de sina ägg i timmar och täcker dem noggrant innan de återvänder till havet. På grund av utmaningarna med att navigera i sanden blir de särskilt sårbara för mänskliga ingrepp och andra rovdjur. Därför har skyddet av dessa arter hög prioritet för Tortuguero nationalpark.
 
Det finns vissa regler som du måste vara medveten om under denna utflykt:
- Det är strängt förbjudet att använda elektronisk utrustning, inklusive kameror, videokameror, mobiltelefoner och liknande.
- Du får inte röka eller dricka före och under resan.
- Du förväntas iaktta total tystnad under resan. Alla former av tal, skrik, skratt eller andra ljud är inte tillåtna.
- Alla besökare måste bära mörka kläder. Färger som orange, vitt, gult och rosa är inte tillåtna.
- Det är inte tillåtet att röra eller manipulera sköldpaddsäggen eller sköldpaddorna.
 
Observera att det inte finns någon 100% garanti för att se sköldpaddor, eftersom det beror på naturens processer.
Turen erbjuds från juli till oktober och varar i högst 2 timmar.
Turen börjar antingen kl. 20.00 eller kl. 22.00.

Läs mer