Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Extra Turer

Ge dig ut på ett äventyr som bara händer en gång i livet och utforska den förtrollande Kapspetsen.

Börja med en naturskön bilresa längs världens mest imponerande väg, där du kan fördjupa dig i de hisnande landskapen och lyssna på Afrikas pulserande rytmer. När du kör mot den sydvästra punkten på den afrikanska kontinenten kan du hålla utkik efter det lokala djurlivet, inklusive zebror, strutsar, babianer, sälar och till och med valar.

Resans höjdpunkt är utan tvekan den charmiga afrikanska pingvinkolonin vid Boulder's Beach. Här har du möjlighet att träffa dessa älskvärda varelser, ta selfies med dem eller till och med ta ett uppfriskande dopp i det kristallklara vattnet på Boulder's Beach.

Därefter fortsätter turen till Buffels Bay, där du kan njuta av din lunch och den fantastiska utsikten samtidigt som du håller utkik efter nyfikna babianer. Sedan bär det av vidare och du kan se sälar som umgås med fiskare på Kalk Bays brygga. Det sista stoppet är i Muizenberg, där du kan ta den perfekta Instagrambilden av de färgglada strandhusen.

Denna episka roadtrip kommer att väcka dina sinnen, så luta dig tillbaka och njut av en oförglömlig resa runt Kaphalvön.

Läs mer

Njut av vinlandet runt Kapstaden. Stellenbosch i Sydafrika är den näst äldsta staden i landet, med gator kantade av ekar, vattenfall och vackert bevarade historiska byggnader. Man gör allt för att bevara stadens 1800-talsatmosfär av lugn och elegans.

Stellenbosch är centrum för länets mest kända vinproducerande område. På den här turen får du möjlighet att smaka på vinet.

Läs mer

Kom ner i varv medan du njuter av lugnet på de kritvita, palmklädda paradisstränderna, tar ett dopp i det azurblå havet eller lapar sol vid hotellets härliga poolområde. En badsemester på Zanzibar ger dig alla möjligheter för att koppla av och smälta de många intrycken och upplevelserna du har fått på safarin.
 

Paradisön har dock mer att erbjuda än underbara sandstränder. Den kristallklara Indiska oceanen lockar med en rad upplevelser, bland annat dykning och snorkling vid korallrevet, båtturer i en traditionell dhow, kolonier med jättesköldpaddor och fisketurer med chansen att uppleva vilda delfiner.
 

På landbacken kan du besöka en av öns många kryddodlingar eller gå på upptäcktsfärd i Zanzibar Citys gamla stadsdel Stone Town, som finns med på UNESCO:s världsarvslista tack vare sina historiska byggnader och sin färgsprakande kultur.


Oavsett om du föredrar lugn och ro eller utflykter och aktiviteter, så är Zanzibar en perfekt avslutning på en upplevelserik resa.

Läs mer

Om du vill uppleva ännu mera av det fantastiska Sydafrika rekommenderar vi att du förlänger din resa med 4 nätter i fantastiska Kapstaden.


Sydafrikas näst största stad bjuder på massor med shoppingmöjligheter, restauranter och museer och är en perfekt bas för att utforska många utflyktsmöjligheter t. ex. Godahoppsudden, Kapområdets vingårdar och Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad i 28 år.


Den sjudande, internationella storstaden är en smältdegel av olika kulturer och folkslag, vilket bl.a. kan ses på stadens charmerande byggningar och den färgglada stadsdelen Bo-Kaap, som är ett måste när du är i Kapstaden.


Gå heller inte miste om en tur med kabinbanan upp på ikoniska Taffelberget, varifrån du kan njuta av den betagande utsikten över Atlanten.
 

Kontakta oss för att höra mer om möjligheterna för att förlänga din resa med ett besök i Kapstaden.

Läs mer

Ta ett naturskönt ATV-äventyr för alla med bensin i blodet och upplev den afrikanska naturen på ett helt nytt sätt.

 

På en speciell ATV-stig åker du genom Lamai Safaris Big Five-område, beundrar det vackra landskapet och kanske har du tur nog att få se några fantastiska vilda djur på nära håll.

 

Utflykten tar cirka 3 timmar och barn under 12 år kan delta tillsammans med en vuxen.

Läs mer

Njut av en upplevelse för livet och den ultimata känslan av frihet när du svävar ljudlöst över himlen i en luftballong.

Du åker tidigt för att få ut det mesta av ballongsafarin och njuta av den vackra soluppgången med utsikt över de magnifika Drakensbergen.

Säkerheten är alltid vår högsta prioritet på Flamingo Tours. Därför vet vi oftast inte förrän kvällen innan om vädret tillåter att ballongfärden äger rum. Det är ballongskipparen ensam som bedömer om turen kan genomföras. Om vädret inte är lämpligt får du naturligtvis pengarna tillbaka.

Läs mer

Detta är den perfekta utflykten för barnfamiljer – och för alla andra djurälskare som drömmer om att komma nära Afrikas vilda djur.

Först besöker du Jessica, den tama flodhästen, som hittades övergiven efter en översvämning och "uppfostrades" av ett sydafrikanskt par. Den stora flodhästen är helt tam, så du kan mata den för hand, kyssa och klappa den.

Därefter besöker du en reptilpark, som arbetar för att bevara utrotningshotade arter i Sydafrika och som kan kontaktas om du ser skadade reptiler eller reptiler i det vilda. Här kan du se alla sorters reptiler, krokodiler, frigående apor och papegojor.

Läs mer

En night drive i skymningen är ett utmärkt sätt att uppleva bushen och Sydafrikas djurliv på ett annorlunda sätt.

Från bilen kan du studera de många märkliga ljuden från bushen och de nattliga djurens intensiva rop och vrål, leta efter glödande ögon i mörkret och njuta av den unika atmosfären när du räknar stjärnorna på himlen.

Turen varar ungefär 2 timmar.

Läs mer

Drömmer du om att uppleva den offentliga delen av Kruger National Park?

Ta en heldagssafari i den över 100 år gamla nationalparken, som bjuder på spektakulärt landskap och fascinerande djurliv.

Resan tar cirka 8 timmar inklusive transport.

Läs mer

På den här heldagsutflykten längs Panorama Route får du upptäcka några av världens vackraste platser, bland annat de imponerande Drakensbergen med sina klippformationer och många utsiktsplatser. Blyde River Canyon skär genom den norra delen av bergen och är med sin frodiga subtropiska vegetation en av de vackraste kanjonerna i världen.

Du kommer också att se Three Rondavels, tre klippformationer formade som traditionella sydafrikanska hyddor, samt de vackra vattenfallen och de unika röda klippformationerna Bourke's Luck Potholes, som markerar början av Blyde River Canyon. Längre fram kommer du också att uppleva utsiktspunkten som är känd som "God's Window" för sin verkligt imponerande utsikt över den frodiga nationalparken. På en klar dag kan du se horisontens båge. 

Turen varar ca 6-8 timmar. Fulla av upplevelser återvänder ni till lodgen.

Läs mer

Har du alltid drömt om att komma nära en majestätisk afrikansk elefant?

Nu har du chansen!

På den här utflykten besöker du ett 16 000 hektar stort område som är hem för räddade elefanter som inte kan överleva i det vilda.

Här får du en unik möjlighet att se, röra vid och handmata elefanterna medan en guide berättar spännande historier och fakta om dem.

Utflykten tar cirka 3 timmar.

Läs mer

Följ med på en spännande utflykt till unika Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre som är hemvist för övergivna, skadade och förgiftade vilda djur. Personalen vårdar djuren och räddar dem från tjuvskyttar, skador och gifter tills de kan släppas ut i naturen igen.

Centret har ett antal ”permanenta gäster” som inte kan släppas ut i naturen igen av olika anledningar och som det är möjligt att se på riktigt nära håll.

Vid sidan av det praktiska räddningsarbetet används centret också för att undervisa allmänheten om de hot och utmaningar som det sydafrikanska djurlivet står inför idag.

Rundturen tar 3-4 timmar. 

Läs mer

Även om Sydafrika på många sätt är ett modernt land med en bra infrastruktur, finns det fortfarande områden där vardagslivet skiljer sig mycket från vad vi är vana vid.

På en Village Walk kan du få en smygtitt bakom kulisserna i en vanlig by i Sydafrika och hjälpa till att stödja den lokala skolan, byn och hela samhället.

Turen tar cirka 3-4 timmar.

Läs mer

Följ med på en trevlig båttur på Blyde Dam och kom nära den sydafrikanska naturen. Från båten kan du njuta av den fantastiska utsikten över de vackra Drakensbergen och om du har tur ser du flodhästar, krokodiler, babianer och massor av fåglar på denna härliga tur.

Du kommer också att se imponerande klippor och vattenfall som har skapats under tusentals år.

Turen tar ca 1,5 timme. 

Läs mer

Om du vill vara aktiv och komma närmare naturen än du gör i safaribilen är en guidad bushvandring på Lamai Safari Lodge’s jaktområde något för dig. Här får du närkontakt med den afrikanska bushen och lär dig mer om dess fantastiska flora och fauna.

Du följer spåren efter Afrikas vilda invånare och får se hur nära du kan smyga dig på mindre djur som impala- eller nyalaantilop utan att de märker din närvaro. Under tiden upptäcker du några av naturens egna underverk i sällskap med en erfaren guide.

Turen tar ca 2 timmar.

Läs mer

Drömmer du om att prova på att jaga i Sydafrika? Oavsett om du är en jägare eller bara en jägare i hjärtat kan du uppfylla din dröm under din vistelse på Lamai Safari Lodges.

Utan jägarnas intresse skulle många områden förvandlas till jordbruksmark, vilket skulle leda till att djurens livsmiljöer skulle försvinna. Jakt i Sydafrika kan därför, när den sköts på rätt sätt, bidra till att bevara djurpopulationer.

Jakten sker inte i det 10 000 hektar stora Big Five-safariområdet, utan på Lamai Safaris privata jaktfarm, som ligger cirka 20 minuters bilresa från lodgen.

För att bevara den biologiska mångfalden i området planeras jakten alltid enligt områdets bevarandeplan, och endast utvalda djur, som det finns extra av i reservatet, får skjutas.

 

Det krävs ingen jaktlicens för att jaga i Sydafrika. För att delta i en jakt med Lamai Safari måste du dock klara ett skjutprov före jakten.

Som regel försöker vi alltid planera in jakten på den lediga dagen. Om detta inte är möjligt kommer du naturligtvis att vara med och bestämma vilken dag det ska vara. Ingen kompensation ges för uteblivet deltagande i game drives eller andra utflykter den aktuella dagen.

Läs mer

Besök historiska Robben Island, som ligger 11 kilometer utanför Kapstadens kust. Ön är mest känd som den plats där antiapartheidkämpen Nelson Mandela och andra politiska fångar satt fängslade i årtionden under den sydafrikanska apartheidregimen.

Under apartheidregimen blev Robben Island en ökänd symbol för förtryck och orättvisor. Många modiga män, däribland Nelson Mandela, Oliver Tambo och Walter Sisulu, och kvinnor som Winnie Madikizela-Mandela, fängslades på ön för sitt motstånd mot apartheid. De levde under omänskliga förhållanden, men trots detta lyckades de behålla sin värdighet och kämpaglöd.

Efter apartheids Besök historiska Robben Island, som ligger 11 kilometer utanför Kapstadens kust. Ön är mest känd som den plats där antiapartheidkämpen Nelson Mandela och andra politiska fångar satt fängslade i årtionden under den sydafrikanska apartheidregimen.

Under apartheidregimen blev Robben Island en ökänd symbol för förtryck och orättvisor. Många modiga män, däribland Nelson Mandela, Oliver Tambo och Walter Sisulu, och kvinnor som Winnie Madikizela-Mandela, fängslades på ön för sitt motstånd mot apartheid. De levde under omänskliga förhållanden, men trots detta lyckades de behålla sin värdighet och kämpaglöd.

Efter apartheids fall i början av 1990-talet blev Robben Island ett nationellt monument och en symbol för hopp, försoning och frihet. Ön blev ett världsberömt turistmål som lockade besökare från hela världen. 

Idag är Robben Island ett minnesmärke över det förflutnas orättvisor och de oräkneliga uppoffringar som gjordes i kampen mot apartheid. Ön påminner oss också om vikten av att lära av historien och arbeta för en bättre framtid där frihet, rättvisa och jämlikhet är grundläggande rättigheter för alla.fall i början av 1990-talet blev Robben Island ett nationellt monument och en symbol för hopp, försoning och frihet. Ön blev ett världsberömt turistmål som lockade besökare från hela världen. 

Idag är Robben Island ett minnesmärke över det förflutnas orättvisor och de oräkneliga uppoffringar som gjordes i kampen mot apartheid. Ön påminner oss också om vikten av att lära av historien och arbeta för en bättre framtid där frihet, rättvisa och jämlikhet är grundläggande rättigheter för alla.

Läs mer

Följ med på en oförglömlig cykeltur i Kapstaden med erfarna guider och få en inblick i och förståelse för Kapstadens historia och kultur.

Turen börjar med en lugn cykeltur längs den pittoreska strandpromenaden Sea Point. Här ser du det majestätiska Taffelberget och Atlantens glittrande vatten, med den historiska ön Robben Island i horisonten.

Kör sedan genom den pittoreska Green Point Urban Park med den toppmoderna Green Point Stadium i närheten. När du kommer ut ur parken kommer du in i den pulserande innerstaden. Här får du lära dig mer om Kapstadens rika kulturarv samtidigt som du får möjlighet att ta del av det myllrande stadslivet. Från den historiska stadskärnan cyklar du in i Company's Garden för att koppla av och njuta av en förfriskning. 

Cykla sedan genom de färgglada husen i Bo-Kaap, där det finns tid att njuta av sevärdheterna, ljuden och till och med doften av kryddor. Sedan kommer du till det turistiga V&A Waterfront, där turen avslutas.

Historiska och moderna landmärken på turen inkluderar:

  • Sea Point Promenade - spektakulär utsikt över havet och Table Mountain
  • St George's Mall - europeisk kafékultur
  • Green Point Stadium och Eco-Park - gröna bälten i staden
  • Long Street och Green Market Square - kaféer, barer och souvenirer
  • The Company Gardens - här finns parlamentet och National Gallery
  • Bo-Kaap - färgglada hus, moskéer och doften av malaysisk curry
  • V&A Waterfront - shopping- och nöjesparadis

Läs mer

Ge dig ut på ett oförglömligt äventyr med denna fascinerande vandring på Taffelberget. 

Den legendariska Skeleton Gorge är en favorit för både lokalbefolkning och turister och börjar i den världsberömda Kirstenbosch-trädgården. Börja din resa med att fördjupa dig i Kirstenbosch skönhet, promenera genom de hyllade trädgårdarna och beundra den unika floran, inklusive den imponerande Canopy Walkway.

Djupare in i den frodiga östra sidan av Table Mountain omges du av en pittoresk djungel och hisnande vyer över inlandet. Leden leder dig gradvis till en spännande stege som ger extra spänning åt din uppstigning. Den skuggiga skogspromenaden är utsmyckad med magnifik flora och fauna, vilket skapar en fridfull atmosfär som gör klättring till ett riktigt nöje.

Längs vägen kan du ta en kort paus för att upptäcka den dolda pärlan som är de historiska Table Mountain Reservoirs. När du väl har nått toppen kommer du att förtrollas av de kristallklara vattendragen och panoramautsikten över Kapstaden och dess majestätiska bergskedjor. När du står på den högsta punkten, Maclear's Beacon, på imponerande 1065 meter, har du utsikt över Table Bay och den ikoniska Robben Island.

Turen avslutas med en lugn promenad mot Upper Cable Car-stationen, där din linbanetur väntar. Låt dig förbluffas av den vackra 360-gradersutsikten när linbanan graciöst roterar för en verkligt fantastisk upplevelse. Turen avslutas med transfer tillbaka till hotellet.

Läs mer

Denna äventyrliga vandringstur genom Kapstaden börjar med historien om Sydafrikas äldsta förort. Det första stoppet på turen är vid Auwal Mosque, den äldsta moskén i Sydafrika med anor från 1794. Denna historiska moské grundades av slavar som trotsade holländska lagar för att kunna utöva sin tro.

Efter att ha utforskat moskén fortsätter ni att promenera längs Sydafrikas mest fotogeniska gata, känd för sina livliga och färgglada hus. Denna gata är ett bevis på områdets livfulla kultur och historia.

Turen fortsätter in i en lokalbos hem, där du bjuds på traditionella sydafrikanska delikatesser och en kopp te. Värden berättar fängslande historier om områdets förflutna, dess invånare och deras unika kultur.

Det sista stoppet på vandringsturen är den berömda Atlas Spice Shop i Kapstaden. Här kommer sinnena att väckas av de frestande dofterna av kryddor som är viktiga för Cape Malay-köket. Dessa kryddor har en djupare innebörd: de användes en gång av slavar som en symbol för frihet i deras mästares kök.

Den här turen är inte bara en resa genom gatorna, utan en resa genom Sydafrikas historia, kultur och smaker.

Läs mer

Är du redo att uppleva en adrenalinfylld åktur på en ATV?

Dagen börjar med en introduktion, varefter din guide leder dig på en spännande fyrhjulingstur genom en mängd olika utmanande spår, fyrhjulingsspår och specialdesignade 4x4-spår.

Du får möjlighet att uppleva det fantastiska landskapet på en ATV i din egen takt.

Kapstaden har fått sitt rykte som en av världens vackraste städer tack vare sin hisnande natur. Staden ligger inbäddad mellan berg och hav på Afrikas sydspets och är en idealisk utgångspunkt för några av världens mest unika och populära äventyrsaktiviteter.

Du kommer att köra runt Atlantis Dunes Nature Reserve, där du kan uppleva spännande terrängkörning i den mjuka sanden, bara en halvtimmes bilresa från Kapstaden. Det är också möjligt att utforska det närliggande Melkbosstrand-området, där stigar slingrar sig genom sand och buskage och erbjuder utmanande klättringar, spännande nedfarter, tekniska sektioner och långa sträckor där din ATV kan briljera.

Läs mer

Upplev en unik och berikande utflykt till Kapstadens historiska townships, en fantastisk chans att fördjupa dig i det lokala livet och kulturen.

På den här turen får du utforska några av de äldsta townships, Gugulethu och Langa, som skapades under apartheid. Att resa hit ger dig en förståelse för det dagliga livet i dessa samhällen, från de tätbefolkade områdena till de små företagen.

Efteråt stannar vi till vid ett lokalt barnhem, Christine Revell Children's Home, där du kan se hur samhället arbetar tillsammans för att stödja de mest utsatta.

En speciell del av resan är ett besök på en av de lokala shebeens, som är gamla, traditionella och tidigare olagliga barer där du kan njuta av en drink och känna den autentiska atmosfären.

Genom att följa med på den här turen får du inte bara en djupare inblick i livet i Kapstadens townships, utan du bidrar också till det lokala samhället och stöder ansvarsfull turism som värdesätter och hyllar den kulturella rikedomen och historien i dessa samhällen. 

Läs mer

Utforska valarnas värld genom att följa den berömda Whale Route längs kusten öster om Kapstaden. 

Äventyret börjar i Kapstaden och går mot Hermanus. Längs vägen kommer du att göra stopp som erbjuder magnifika vyer över havet och dess vikar. Turen fortsätter till Kleinmond med ett stopp vid Harold Porter Botanical Gardens. Här får du uppleva den magnifika, avskilda botaniska trädgården, omgiven av berg och känd för sina vattenfall och klara pooler.

När du kommer fram till Hermanus går du ombord på en båt där du har möjlighet att se det imponerande marina livet.

Den bästa tiden att se valar är mellan augusti och november.

Läs mer

Upplev ett oförglömligt äventyr i Kapstadens vingårdar medan du åker runt på en segway! Detta är din möjlighet att utforska de vackra vinregionerna på ett unikt och roligt sätt. 

Innan du ger dig ut på turen måste du delta i ett 20-minuters träningspass som är utformat för att ge även den mest oerfarna segwayåkaren självförtroende och säkerhet. Efter utbildningen är det dags att hoppa på din segway och åka graciöst genom vinstockarna och jordbruksfälten medan du lär dig mer om gårdens jordbruksmetoder och vinframställningsmetoder.

Kom ihåg att ta med solskyddsmedel, vatten och klä dig efter väder. Platta skor är också en nödvändighet eftersom de är de perfekta skorna för Segway-turen.

Läs mer