Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Historia och kultur i Kapstaden

Följ med på en spännande vandring genom Kapstadens historia. Utforska Auwal-moskén, Sydafrikas äldsta, beundra de färgglada husen och njut av lokala delikatesser och te. Hör livfulla berättelser om stadsdelens historia och avsluta i en kryddbutik, ett mecka för traditionella Cape Malay-kryddor. En r

Historia och kultur i Kapstaden

Sydafrika

Denna äventyrliga vandringstur genom Kapstaden börjar med historien om Sydafrikas äldsta förort. Det första stoppet på turen är vid Auwal Mosque, den äldsta moskén i Sydafrika med anor från 1794. Denna historiska moské grundades av slavar som trotsade holländska lagar för att kunna utöva sin tro.

Efter att ha utforskat moskén fortsätter ni att promenera längs Sydafrikas mest fotogeniska gata, känd för sina livliga och färgglada hus. Denna gata är ett bevis på områdets livfulla kultur och historia.

Turen fortsätter in i en lokalbos hem, där du bjuds på traditionella sydafrikanska delikatesser och en kopp te. Värden berättar fängslande historier om områdets förflutna, dess invånare och deras unika kultur.

Det sista stoppet på vandringsturen är den berömda Atlas Spice Shop i Kapstaden. Här kommer sinnena att väckas av de frestande dofterna av kryddor som är viktiga för Cape Malay-köket. Dessa kryddor har en djupare innebörd: de användes en gång av slavar som en symbol för frihet i deras mästares kök.

Den här turen är inte bara en resa genom gatorna, utan en resa genom Sydafrikas historia, kultur och smaker.

Priser

Fakta om Sydafrika
  • Pretoria
  • Engelska och afrikaans
  • Rand
  • 54,3 miljoner
  • 3°C - 28°C
  • Sommartid 0 timmar, vintertid +1 timme