>
Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Extra Turer

Forsränning genom djungeln på den heliga Ayung-floden är en oförglömlig upplevelse!

Du hämtas på hotellet och skjutsas till forsränningens startpunkt. Här får du tydliga instruktioner och får låna en flytväst, paddel och hjälm.

Sedan börjar den cirka två timmar långa forsränningen som tar dig genom djungeln och förbi små byar, betagande natur och vackra vattenfall.

Efter forsränningen är det dags att byta kläder och sedan serveras det en god lunch.

Härefter åker du tillbaka till hotellet.

 

Praktisk info

Turen passar bra för alla som har en normalbra fysisk form, och barn över 5 år är välkomna.

Det kan, förutom guiden, vara upp till fem personer i varje båt.

På båten finns en vattentät påse/väska där du kan förvara de saker som inte får bli blöta.

Kom ihåg:

- Skor eller sandaler som får bli blöta

- Torra kläder

- Fickpengar till dryck och dricks

Läs mer

Besök den världsberömda Mason Elephant Park vid byn Taro, norr om Ubud, och kom nära de majestätiska elefanterna.

Elefantparken har fått ett guldcertifikat för sitt arbete med att ge elefanterna bästa tänkbara villkor när det gäller omsorg, mat, levnadsvillkor och sjukvård.

Här kan du bland annat prova att handmata eller tvätta en elefant. Det är också möjligt att ta en ridtur eller helt enkelt observera de vackra jättarna när de badar i sjön. De flesta aktiviteter är för extra betalning och kan beställas direkt i parken.

I besöket ingår transfer till och från parken, lunch och en Elephant Education Show, där du kan lära dig mer om de majestätiska elefanterna.

Både barn och vuxna kan få en upplevelse för livet i denna trevliga elefantpark.

Läs mer

För de morgonpigga är det möjligt att ge sig ut på en fantastisk vandring och uppleva den spektakulära morgonutsikten från Batur-vulkanen.

Du hämtas på hotellet på natten och skjutsas till en restaurang där du äter en lätt frukost. Du kör sedan till startpunkten för vandringen. Det kan vara lite kallt i början så kom ihåg att ta på dig varma kläder. Så snart solen går upp blir det snabbt varmare så det kan vara bra att ha flera lager på sig.

Mount Baturs topp ligger 1 717 meter över havsytan och vandringen dit upp är relativt krävande, men att vandra på en aktiv vulkan i det tidiga morgonmörkret är en helt fantastisk upplevelse.

Du ankommer till Batur-vulkanens topp lagom till att kunna uppleva den spektakulära soluppgången och den fantastiska morgonutsikten över kratern och sjön.

På toppen serveras frukosten i form av en matsäck och på väg ner kan du njuta av utsikten till det imponerande vulkanlandskapet, samt utforska de tre yngsta kratrarna. Tillbaka vid foten av Mount Batur kan du ta ett skönt dopp i de varma poolerna vid Batur Natural Hot Springs.

Efter en oförglömlig upplevelse på Batur-vulkanen åker du tillbaka till hotellet i Ubud.

 

Praktisk info:

Turen passar bra för personer över 12 år som är i bra form.

Vänligen observera att kvaliteten att soluppgången och utsikten är väderberoende och inte kan garanteras.

Det är möjligt att kombinera vandrarturen med forsränning om eftermiddagen.

Läs mer

Ett besök på Bali Zoo är en fantastisk utflykt för hela familjen!

Efter frukosten hämtas du på hotellet och skjutsas till fantastiska Bali Zoo där du kan uppleva mer än 350 olika djurarter.

Balis enda zoo fungerar som ett ”Nature’s Education Centre” och den trevliga personalen vill väldigt gärna visa dig runt och berätta om de olika arterna, samt deras arbete med djuren.

En av huvudattraktionerna – framförallt för familjens yngsta – är de fascinerande elefanterna och det går både att prova att mata de majestätiska djuren eller få en tur på ryggen av en elefant (tilläggsköp).

Elefanterna som bor på Bali Zoo passas och tas om hand efter konstens alla regler, och sitsarna som används vid ridturerna är behagliga både för passagerare och elefant.

Dagsprogrammet innehåller dessutom matning av till exempel lejon, krokodiler och tigrar.

Efter några härliga timmar på Bali Zoo åker du tillbaka till hotellet där du kan ägna resten av dagen åt det du har lust till.

Entré, lunch och transfer ingår i priset. Barn under 2 år är gratis.

Läs mer

Följ med på en guidad vandring i Bali Nationalpark och upplev den vackra naturen och det unika djurlivet på nära håll.

Turen varar cirka 2–3 timmar och du guidas genom den tropiska djungeln och regnskogen av en engelsktalande guide, som samtidigt kan berätta för dig om de växter och djur som ni träffar på under vandringen.

I Bali Nationalpark har du bland annat möjlighet att få uppleva leguaner, leoparder, hjortar, vildsvin och långsvansade apor samt massor av tropiska fåglar och fjärilar.

Det är ingen garanti för vilka djur du kommer att se eftersom det handlar om vilda djur, men guiden gör allt han kan för att du ska få en fantastisk upplevelse på din vandrartur i Bali Nationalpark.

Läs mer

Drömmer du om att uppleva det färgsprakande och fascinerande livet under havsytan? Då är en snorkeltur till Menjangan Island något för dig.

Du hämtas på hotellet och skjutsas till hamnen och härifrån åker du båt till Menjangan Island.

De spektakulära korallreven runt ön erbjuder dykning och snorkling i absolut världsklass, med ett imponerande mångfaldigt djurliv. Även erfarna dykare blir ofta överraskade över alla upplevelser som väntar under havsytan vid Menjangan Island.

Det är en engelsktalande snorkelguide med på båten, som gärna lär ut tekniker och hjälper till att hitta de bästa snorkelställena.

Efter några upplevelserika timmar i vattnet styr du kosan mot fastlandet och åker sedan vidare till ditt hotell.

 

Praktisk info:

Turen varar cirka 3–4 timmar och genomförs vid minimum två deltagare.

Transfers, matsäck och snorkelutrustning ingår i priset. Vi kan dock inte garantera att det finns snorkelutrustning för barn, därför föreslår vi att du tar med dig egen snorkelutrustning om du reser med barn.

Läs mer

Om du vill uppleva de vilda delfinerna vid Lovina ska du stiga upp tidigt, men du har möjlighet att få en helt fantastisk och oförglömlig upplevelse.

Kort efter soluppgången går du ombord på en lokal båt som tar dig ut på den vackra Indiska oceanen där de vilda delfinerna börjar tumla runt och leka tidigt på morgonen.

Eftersom det är vilda delfiner, som lever fritt i havet, kan vi inte garantera att de dyker upp varje dag. I de flesta fall är det dock stor chans att få uppleva delfiner utanför Lovinas kust – ibland i stora grupper och ibland bara enstaka delfiner.

Efter en trevlig båttur skjutsas du tillbaka till hotellet där du kan äta frukost.

Turen genomförs vid minimum två personer och kan eventuellt kombineras med andra utflykter eftersom du är tillbaka på hotellet ganska tidigt.

Läs mer

De två utflykterna ”Vandring i Bali Nationalpark” och ”Snorkling vid Menjangan Island” kan lätt kombineras till en fantastisk och upplevelserik heldagsutflykt.

Du börjar dagen med en spännande vandrartur i Bali Nationalpark med chansen att uppleva det unika djurlivet, till exempel leguaner, leoparder, vildsvin, apor och massor av tropiska fåglar och fjärilar.

Sedan åker du båt till Menjangan Island där du får möjlighet att snorkla och utforska det fascinerande livet under havsytan på en av Balis absolut bästa snorkel- och dykarplatser.

Med en massa oförglömliga upplevelser i bagaget återvänder du till hotellet och har resten av dagen på egen hand.

 

Praktiskt:

Turen genomförs vid minimum två personer.

Transfers, engelsktalande guide, matsäck och snorkelutrustning ingår i priset.

Läs mer

Se, upplev och känn doften av det autentiska Bali på en härlig cykeltur förbi risfält och genom lokala byar.

Under cykelturen, som passar bra för alla oavsett ålder och fysisk kondition, får du en unik inblick i lokalbefolkningens liv och vardag i de små hinduistiska byarna.

Du kommer också att uppleva dekorativa risterrasser och vackra landskap, samt minnesmärket över I Gusti Ngurah Rai – en lokal nationalhjälte som gav sitt namn till öns flygplats.

Cykelturen avslutas vid den heliga muskotskogen i Sangeh, där du kan uppleva de förvånansvärt väluppfostrade aporna innan du åker tillbaka till hotellet.

Lunch, guide, utrustning och transfer till och från hotellet ingår.

Läs mer

På denna matlagningskurs får du en fascinerande inblick i balinesisk kultur och mattraditioner. Du får också chansen att lära dig en massa om exotiska ingredienser och spännande kryddblandningar, kunskaper som har gått i arv i generationer.

Matlagningskursen erbjuds två gånger dagligen och om du väljer morgonkurs ingår en tur till den lokala marknaden för att hitta dagens ingredienser. Efteråt går resan tillbaka till köket i den mysiga byn Lalapan, där du får lära dig att laga en delikat balinesisk måltid under kunnig vägledning av en lokal kock.

Praktisk

Matlagningskursen i Ubud genomförs med minst 2 personer och inkluderar transfer, undervisning, ingredienser och lunch.

Läs mer

Se, dofta och känn det autentiska Bali på en härlig 2-3 timmars vandringstur med en lokal guide i idylliska Sidemen.

Området är känt för sin spektakulära natur med frodiga skogar, oändliga risterrasser, pittoreska byar och inte minst den majestätiska vulkanen Mount Agung.

Turen börjar vid hotellet, och du går både längs asfalterade vägar och genom de idylliska risterrasserna, så kom ihåg bra skor.

Läs mer

Känn adrenalinet pumpa och få en upplevelse för livet på en forsränning på Telaga Waja-floden, som rinner från det majestätiska berget Abang genom betagande natur, små byar och frodiga risfält nära Sideman i det vackra, östra Bali.

Du hämtas på hotellet och körs till mötesplatsen där du får noggranna instruktioner och tilldelas flytväst, paddel och hjälm.

Sedan börjar den ca två timmar långa forsränningen på Telaga Waja-floden, förbi små bambubroar, vild regnskog och vackra vattenfall.

Efter forsränningen byter du om till torra kläder innan det serveras en överdådig lunch. 

Efter lunchen körs du tillbaka till hotellet.

Om det praktiska

Turen passar alla övar 12 år som kan simma.

På båten finns en vattentät påse/väska, där du kan förvara det som inte får bli blött.

Kom ihåg skor eller sandaler som får bli blöta, torra kläder och fickpengar till drycker och dricks.

Läs mer

Gå på en äventyrlig dagsutflykt i östra Bali och upplev östra Balis höjdpunkter.

Turen börjar med ett besök i det fascinerande Lempuyang-templet, som har varit känt bland lokalbefolkningen som ett av Balis heligaste i århundraden. De senaste åren har templet också blivit mer och mer populärt bland turister – särskilt på grund av den ikoniska "porten till himlen".

För att komma upp till huvudtemplet måste du först klättra de 1 700 branta trappstegen uthuggna i berget. Resan är tuff, men när du når toppen belönas du med en helt formidabel panoramautsikt över tempelkomplexet, berget Agung och den vackra naturen.

Turen fortsätter sedan till det berömda vattenpalatset Tirta Gangga – ett före detta balinesiskt kungligt palats med en fascinerande labyrint av vattenpooler och fontäner omgivna av lummiga trädgårdar, imponerande stenristningar och statyer.

Läs mer